Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

~ * θαλάσσιες ανεμώνες * ~




Photo: A many-tentacled sea anemone





Ροζ Ανεμώνη Θάλασσα

Φωτογραφία από τον Paul Nicklen, το National Geographic
πολύχρωμες "ανθίζουν" Μια ανεμώνη καθιστά σαφές γιατί τα ζώα ήταν το όνομά του από επίγεια λουλούδια. Και όπως τα λουλούδια αυτά τα ασπόνδυλα γενικά μένουν στη θέση τους-κολλημένος σε βράχια θαλάσσιο πυθμένα ή κοραλλιογενείς υφάλους. Αλλά όταν παραστεί ανάγκη, πολλές ανεμώνες μπορεί να κινηθεί, αποσπώντας να παρασυρθούν από τα ρεύματα ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, "κολύμβηση" μικρές αποστάσεις με μια αμήχανη εγκεφαλικό επεισόδιο.



Photo: Fish swimming among reef anemones




Clownfish και Ανεμώνες

Φωτογραφία από τον Paul Nicklen, το National Geographic
Πολύχρωμο clownfish κολυμπούν ανάμεσα σε μια σειρά από θαλάσσιες ανεμώνες.Ανεμώνες εμφανίζονται σε μια μαγευτική ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων, αλλά αυτά τα απλά ασπόνδυλα είναι ουσιαστικά σωληνοειδής ζώα. Το ένα άκρο του σώματος ενός ανεμώνης είναι προσκολλημένο ή σκαμμένο στο θαλάσσιο πυθμένα, ενώ το άλλο φιλοξενεί ένα στόμα που περιβάλλεται από τα πλοκάμια.

Photo: Golden-colored anemone




Tube Anemone

Φωτογραφία από Tim Laman, το National Geographic
Ανεμώνες μπορεί να μοιάσει με τα λουλούδια αλλά είναι ζώα-και πολλοί είναι σαρκοφάγα αρπακτικά. Οι τσίμπημα ψάρια και άλλα αρπακτικά με πλοκάμια οπλισμένοι με κοίλο, harpoonlike ίνες που παραδίδουν τοξικά δηλητήριο. Η ανεμώνη τότε χρησιμοποιεί τα πλοκάμια του για να τραβήξει παραλύσει το γεύμα του σε κεντρικό στόμα του.

Photo: A hermit crab with anemone on its back





Ανεμώνη και παγούρι

Φωτογραφία από Darlyne Α. Murawski, το National Geographic
Μερικές piggyback ανεμώνες για το κέλυφος των καβούρια ερημιτών. Ο ελιγμός είναι αμοιβαία επωφελής: Οι ανεμώνες πάρετε ένα κινητό, ο ανταγωνισμός χωρίς επιφάνεια στην οποία να κουρνιάζουν και να πάρει τα απορρίμματα, και τα καβούρια να πάρει ένα αποτελεσματικό καμουφλάζ και την προστασία που παρέχεται από τοξικά πλοκάμια της ανεμώνης θάλασσας.




Photo: A pink fish swims among anemone tentacles





Ροζ Anemonefish

Φωτογραφία από τον Henry Wolcott, το National Geographic
Πολλά ψάρια είναι σοφό να δώσει θαλάσσιες ανεμώνες ένα ευρύ γέννησης, καθώς φοβούνται ότι θα αισθάνονται δηλητηριώδες κεντρί τους, αλλά ένα στρώμα βλέννης επιτρέπει anemonefish για να εγκλιματιστούν στις τοξίνες τα πλοκάμια ». Αυτά τα ψάρια αναπτύσσονται στο πλαίσιο ανεμώνης προστασίας, και πληρώνουν τους οικοδεσπότες τους πίσω από τρώγοντας τα παράσιτα και αναδεύοντας κυκλοφορία του νερού με τα πτερύγιά τους.


Photo: Green anemones completely covering a coral









Γαρίδες και Ανεμώνη

Φωτογραφία: Brian J. Skerry, το National Geographic
Μια διαφανής γαρίδες κρύβεται σχεδόν απαρατήρητη ανάμεσα στα πλοκάμια ενός ανεμώνη της θάλασσας. Μια πλοκάμια της ανεμώνης της περιβάλλουν ένα κεντρικό στόμα, το οποίο τρέφεται μόνο κοιλότητα του σώματος των ασπόνδυλων του.Εκείνο το ένα κοιλότητα εκτελεί το ρόλο του στομάχου, των εντέρων, των πνευμόνων, του κυκλοφορικού συστήματος, καθώς και άλλες κρίσιμες σωματικών συστημάτων.






Photo: Anemones covering stalks of kelp






Ανεμώνες σε στάχυα Kelp

Φωτογραφία από τον Paul Nicklen, το National Geographic
Πολλαπλασιασθέντα ανεμώνες επιμείνουν στα φύκια μίσχοι κοντά στις ακτές της νήσου Βανκούβερ του Καναδά. Ενώ οι περισσότερες ανεμώνες προτιμούν να προσκολληθούν σε ακίνητα αντικείμενα, άλλοι κοσμούν όστρακα καβουριών, χαλαρά πετρώματα ή των φυτών.





Photo: Snail crawling across purple sea anemones





Σαλιγκάρι και θαλάσσιες ανεμώνες

Φωτογραφία: Brian J. Skerry, το National Geographic
Ένα σαλιγκάρι σέρνεται πέρα από μια ομάδα θαλάσσιες ανεμώνες κόσμημα στα ανοικτά των ιρλανδικών ακτών. Ανεμώνες μπορεί να είναι μικρό, μόλις μισή ίντσα (1,25 εκατοστά) σε, ή μεγάλο, 6 πόδια (1,8 μέτρα) σε διάμετρο. Η ζωή εκτείνεται είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αλλά μερικά είδη είναι γνωστά για να ζήσουν περισσότερο από μισό αιώνα.

Photo: Group of green sea anemones






Κόσμημα Ανεμώνες Θάλασσα

Φωτογραφία: Brian J. Skerry, το National Geographic
Η ανεμώνη κόσμημα, που εμφανίζεται εδώ, είναι μόνο μία από περισσότερα από χίλια είδη ανεμώνης της θάλασσας. Αυτές οι στενοί συγγενείς των κοραλλιών και των μεδουσών που βρέθηκαν στα ύδατα των ωκεανών σε όλο τον κόσμο, από τα ρηχά παλιρροιακή ζώνες σε βάθος 33.000 ποδών (10.000 μέτρα).


nationalgeographic.com





Χαλί θαλάσσιες ανεμώνες

Φωτογραφία από τον Henry Wolcott, το National Geographic
Αυτό το εύστοχα ονομάστηκε ανεμώνη θάλασσα χαλί έχει καλύπτεται πλήρως υποκείμενο κοράλλι με ένα ζωντανό πράσινο θαλασσοκόρακας. Ανεμώνες σαν αυτό που ζουν σε ένα ηλιόλουστο ύδατα υποδοχής συχνά πράσινα φύκια. Με την παροχή των εγκαταστάσεων με ένα ασφαλές βοσκότοποι, τα οφέλη ανεμώνη από τα υποπροϊόντα των φυκών φωτοσύνθεσης-ζάχαρη και το οξυγόνο.



Photo: Transparent shrimp hiding in anemone tentacles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου