Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

~ * Κολοσσιαία πλάσματα της θάλασσας * ~



Photo: Jellyfish near water's surface







Χαίτη του λιονταριού Jellyfish

Φωτογραφία από τον Paul Nicklen, το National Geographic
μεγαλύτερα πλάσματα του κόσμου κατοικούν στον ωκεανό, και τα βάθη του είναι κατ 'οίκον σε ασυνήθιστα είδη των οποίων η έκπληξη αναλογίες είναι άγνωστα στην ξηρά.
Εδώ, μια υποβρύχια προβολή συλλαμβάνει την billowing πλοκάμια των μεδουσών χαίτη λιονταριού. Το πιο ισχυρό είδος των μεδουσών, χαίτη του λιονταριού μπορεί να φθάσει σε διάμετρο 6,6 μέτρα (2 μέτρα) με τα πλοκάμια συμπλήρωση 49 πόδια (15 μέτρα).







Photo: Two sea stars on a reef





Giant-Spined Sea Stars

Φωτογραφία από Davis Chuck, Riser / Getty Images
Σειρές από μεγάλα αγκάθια κάλυψη γίγαντας-spined θάλασσα αστέρια στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια. Θάλασσα αστέρια (επίσης γνωστή ως αστερίες) μπορούν να αναγεννούν τα άκρα, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ολόκληρο το σώμα.





Photo: A giant crab on the ocean floor





Giant καβουρομάνα

Φωτογραφία από το Emory Kristof
Ένα γιγαντιαίο καβουρομάνα φωτίζεται από τα φώτα της ένα υποβρύχιο.Προστατεύονται από κάποια αρπακτικά ζώα από σκληρό εξωσκελετού του, το πλάσμα-που μπορεί να αυξηθεί σε δέκα πόδια (τριών μέτρων) με ευρεία μπορούν επίσης να εναρμονιστεί με το πυθμένα του ωκεανού. Σύμφωνα με το βαθύτερο κάλυμμα, μπορεί να εξαφανιστεί κάτω από τα σφουγγάρια και άλλα θαλάσσια ζωή που χρησιμοποιεί για να στολίσουν το κέλυφος του.



Photo: A Portuguese man-of-war on the water’s surface






Πορτογαλικά Man-of-War

Φωτογραφία από Kiewit Jennifer, shot σας
Συχνά εσφαλμένα ως μέδουσες, η Πορτογαλική άνθρωπο-του-πολέμου είναι στην πραγματικότητα αποτελείται από μια αποικία των οργανισμών να συνεργάζονται.πλοκάμια του μπορούν να επεκτείνουν 165 πόδια (50 μέτρα) κάτω από την επιφάνεια, αν και 30 πόδια (10 μέτρα) είναι μεγαλύτερη του μέσου όρου.


Photo: A breaching whale







Fin Φάλαινα

Φωτογραφία από Daisy Gilardini / Getty Images
Η πτεροφάλαινα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πλάσμα στη Γη, φτάνοντας το μέγιστο μήκος των 82 ποδιών (25 μέτρα) για τους άνδρες και 89 πόδια (27 μέτρα) για τις γυναίκες. Πτερύγια είναι οι φάλαινες: Χρησιμοποιούν το fringelike baleen στο στόμα τους για να στραγγίσουν κριλ και μικρά ψάρια που προέρχονται από τις μαζικές ποσότητες νερού που καταναλώνουν όπως ζωοτροφές.


Photo: A giant isopod underwater










Photo: Two giant clams on a coral reef





Giant Clams

Φωτογραφία από τη Σάμη Sarkis / Getty Images
Το μεγαλύτερο μαλάκια στη Γη, γίγαντας ενηλίκων κυδώνια τοποθετεί τους μόνιμα σε επιφάνειες όπως άμμου ή κοραλλιογενή χαλίκια ύφαλο. Τα μεγαθήρια είναι ικανές να επιτύχουν 4 πόδια (1,2 μέτρα) μήκος και ζυγίζουν περισσότερο από £ 500 (227 κιλά). Μπορούν να ζήσουν εκατό χρόνια ή και περισσότερο στην άγρια φύση.



Photo: Close-up of a giant clam's siphon





Giant Siphon Αχιβάδα

Φωτογραφία από τον Mike γαλλική, Shot μου
σιφόνι Ένα γιγαντιαίο μαλάκιο που χρησιμοποιείται για την κατάρτιση στο νερό για να φιλτράρετε και να καταναλώνουν περνώντας πλαγκτόν. Αν και Νοτίου Ειρηνικού μύθοι περιγράφουν μύδια που περιμένουν να παγιδεύουν ανυποψίαστους κολυμβητές ή καταπίνουν ολόκληρα, δεν λαμβάνει υπόψη του ένα ανθρώπινο θάνατο από γιγαντιαίο μαλάκιο έχει ποτέ τεκμηριωθεί.



Photo: Close-up of sea star




Sea Star Πίσω

Φωτογραφία από Tim Laman, το National Geographic
Ένα κοντινό πλάνο αποκαλύπτει το πίσω μέρος ενός αστεριού στη θάλασσα στα ύδατα της Ινδονησίας. Αυτό αστέρων προσφέρει μια πλήρη σειρά από πέντε σκέλη, αλλά δεν μπορεί να τους κρατήσει πάντα. Όταν πιάνονται από ένα αρπακτικό ζώο, το αστέρι θάλασσας μπορεί να χάσει απλώς ένα άκρο και αργότερα αναπτύσσονται μια αντικατάσταση. Στην πραγματικότητα, μερικά είδη μπορούν να γίνουν ένα νέο σώμα από ακριβώς ένα κομμένο και μόνο στα άκρα και ένα μικρό μέρος του κεντρικού δίσκου τους.




Photo: Sun star feeding on carcass




Κυρ Σίτιση Star για Penguin Carcass

Φωτογραφία από τον Paul Nicklen, το National Geographic
Ένα αστέρι Κυρ τρέφεται από ένα σφάγιο penguin στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής. Θάλασσα αστέρια είναι ευκαιριακές τροφοδότες. Ενώ ορισμένα συγκεντρώσει απλά οργανικά σωματίδια που αιωρούνται δρόμο τους, άλλοι ενεργά λυμαίνονται μύδια ή κοράλλι. Αυτό το αστέρι ήλιος σάρωσης, κάνοντας ένα γεύμα από τα απομεινάρια ενός πιγκουΐνου που άφησαν πίσω τους λεοπάρδαλη φώκιες.




Photo: Sea star on the bottom of a shallow lagoon




Sea Star

Φωτογραφία από Tim Laman, το National Geographic
Ένα αστέρι στη θάλασσα βρίσκεται στο κάτω μέρος του ένα ρηχό όρμο στο Μπελίζ. Αυτά τα κάτω-κάτοικοι μπορούν να ταπεινοί πλάσματα, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα ωκεανό, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής των πληθυσμών των οστρακοειδών υπό έλεγχο, και, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, που απορροφά μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στους ωκεανούς του κόσμου.


nationalgeographic.com







Giant ισοπόδου

Φωτογραφία από τον David Schrichte / Seapics.com
Σχετικά με γαρίδες και καβούρια, ο γίγαντας ισοπόδου είναι καρκινοειδές βαθέων υδάτων που κάνει το σπίτι του στον πυθμένα του ωκεανού. Είναι το μεγαλύτερο από τα γνωστά ισοπόδων, τα οποία επί γης περιλαμβάνει το σχετικά μικρό bug χάπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου