Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

~ * Pulsating Aurorae Secrets Revealed * ~







Το φάντασμα ανάβει το Βόρειο Σέλας γενιές έντρομος από τους παρατηρητές του ουρανού-. Όμως, το εσωτερικό ρολόι πίσω από την πιο έντονη εμφανίζει έχει παραμείνει ένα μυστήριο-μέχρι τώρα.  
Οι επιστήμονες έχουν βρει το μποζόνιο του σκανδάλη που πυροδοτεί το πιο εντυπωσιακό οπτικά ξεσπάσματα, γνωστή ως παλλόμενη aurorae ή αναβοσβήνει τα φώτα γύρω από τη Γηείναι πολικές περιοχές. 
Αν και τυπικά Σέλας τεντώσει συνήθως περισσότερα από 620 μίλια (χίλια χιλιόμετρα), και διαρκούν μόνο λεπτά κάθε φορά, εκεί όπου χτυπά σέλας είναι μικρό λαμπερό κηλίδες του φωτός περίπου 62 μίλια (εκατό χιλιόμετρα) σε επίπεδο που αναβοσβήνουν και σβήνουν κάθε 5 έως 40 δευτερόλεπτα. Αυτό τρεμοπαίζει δίνει την εμφάνιση του εκρήγνυται φώτα στον ουρανό.
«Ο οδηγός πίσω από σέλαος παλμούς έχει ένα μακροχρόνιο θέμα στην σέλαος κοινότητα της φυσικής, για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες", δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Toshi Nishimura, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.
Αλλά Nishimura και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν την κινητήρια δύναμη πίσω από την ασυνήθιστη κοσμική πυροτεχνημάτων φαίνεται να είναι ένα συγκεκριμένο είδος ηλεκτρομαγνητικού κύματος που προέρχεται από την προστατευτική, φούσκα-όπως μαγνητόσφαιρα της Γης.
Ηλιακή συγκρούσεις Ανεμος Δημιουργία εκρήξεις του Φωτός
Όταν ηλιακός άνεμος, ένα ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων που εκλύονται από τηνΚυραπεργίες-μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, ο άνεμος παίρνει διοχετεύεται κάτω στην ατμόσφαιρα.

Η χρεώνεται σωματίδια συγκρούονται με την ατμοσφαιρική μόρια και τη μορφή άλλοτε εκρήξεις φωτός είναι γνωστή ως κύματα χορωδίες.
Nishimura και η ομάδα του ήταν σε θέση να κάνουν χάρη ανακάλυψή τους σε ένα στόλο 20 επίγειων, όλοι-ουρανός imagers διάσπαρτα σε όλη την βόρειο Καναδάκαι την Αλάσκα. Ο στόλος είναι μέρος της καναδικής Υπηρεσίας Διαστήματος και της NASA -ΘΕΜΙΣ της αποστολής, η οποία περιλαμβάνει επίσης πέντε χαμηλά, Γη-δορυφόρων σε τροχιά.
Τη νύχτα της 15 Φλεβάρη 2009, η ομάδα κέρδισε το τζάκποτ όταν μία από τις κάμερες έδαφος πήρε μια παλλόμενη οθόνη που ήταν ταυτόχρονα συσχετίζεται με ένα κύμα χορωδία ανιχνεύεται από έναν από τους δορυφόρους ΘΕΜΙΣ παραπάνω θέση της οθόνης.
"Αυτή η υψηλή συσχέτιση μεταξύ του ύψους και των χορωδιών και Aurora ήταν αρκετά αξιοσημείωτη για μας", δήλωσε ο Nishimura.

Οπλισμένοι με αυτή τη νέα δεδομένα, Nishimura είπε, οι φυσικοί θα πρέπει τώρα να είναι σε θέση να ακονίσουν μαγνητικό πεδίο τα μοντέλα τους με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου