Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

~ * Surprise: Solar System "Force Field" Shrinks Fast * ~






Εμφανίζεται σε μια Hubble εικόνα του διαστημικού τηλεσκοπίου, το "astrosphere" γύρω από το άστρο LL Orionis προσεγγίζει την ηλιόσφαιρα γύρω από το ηλιακό μας σύστημα.





Κάνει κρύο, σκόνη, και στερημένοι των πλανητών, αλλά και στα περίχωρα του μας ηλιακό σύστημα είναι κάθε άλλο παρά βαρετή, σύμφωνα με τα αυξανόμενα στοιχεία από Interstellar Boundary της NASA Explorer (IBEX) σκάφη.
Καθώς τα φορτισμένα σωματίδια της ροής έξω από τον ήλιο, που τελικά χτύπημα μέχρι ενάντια διαστρικό μέσο, το σχετικά κενές περιοχές μεταξύ των άστρων. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις «φουσκώνουν» μια προστατευτική φυσαλίδα που προστατεύει τη Γη και ολόκληρο το ηλιακό σύστημα από δυνητικά επιβλαβείς κοσμικές ακτίνες (ηλιακό εικόνες σύστημα).
Τώρα IBEX έχει εκπλήξει τους αστρονόμους, αποδεικνύοντας ότι αυτή η δύναμη τον τομέα-όπως δομή, την ηλιόσφαιρα, είναι μια απροσδόκητα δυναμική, απρόβλεπτη όριο.
«Αν μάθαμε κάτι από IBEX μέχρι στιγμής, είναι ότι τα μοντέλα που χρησιμοποιούμε για την αλληλεπίδραση του ηλιακού ανέμου με το γαλαξία ήταν μόνο νεκρός λάθος",ο David McComas, κύριος ερευνητής του προγράμματος IBEX, δήλωσε κατά τη διάρκεια NASA συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.
Ηλιόσφαιρα γρήγορες αλλαγές
Για αρχή, αυτό είναι δεδομένο ότι διαστολή και συστολή της ηλιόσφαιρας ακολουθεί τον ήλιο περίπου 11-ετή κύκλο δραστηριότητας, κατά την οποία η ταχύτητα ροής των φορτισμένων σωματιδίων, ή ηλιακό άνεμο, ποικίλλει.
Αλλά όταν οι επιστήμονες σε σύγκριση με τους χάρτες IBEX της ηλιόσφαιρας ληφθεί μόλις έξι μηνών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είχε συρρικνωθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό, τι αναμενόταν.
Αυτή η ταχεία συρρίκνωση θα μπορούσε να είναι μια ανησυχία για τους αστροναύτες, είπε McComas, της έρευνας Southwest Institute στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Κι αυτό γιατί, όπως η ηλιόσφαιρα συρρικνώνεται, σας επιτρέπει σε περισσότερο κοσμική ακτινοβολία, η οποία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Μεταξύ άλλων νέων IBEX για εκπλήξεις: ένα μακρύ, μυστηριώδης κορδέλα των αφόρτιστη σωματίδια που βρέθηκαν το περασμένο έτος ότι έχει χάσει προφανώς, τους λαμπρότερους πιο δραστήρια περιοχή από την ανακάλυψή του το 2009.
«Αυτό που βλέπουμε είναι ο κόμπος τραβούν χώρια καθώς απλώνεται σε μια περιοχή του ταινία," McComas δήλωσε σε ανακοίνωση Τύπου.
«Μέχρι σήμερα η επιστημονική ομάδα δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το τι ακριβώς προκαλεί τον κόμβο ή την κορδέλα, αλλά με σύγκριση διαφορετικών χάρτες του ουρανού, θα βρείτε το εκπληκτικό αποτέλεσμα ότι η περιοχή μεταβάλλεται σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Τώρα πρέπει να καταλάβουμε γιατί. "







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου