Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

~ * Η ΘΑΛΑΣΣΑ * ~

















Είχε κατέβει κάτω στην παραλία…… πάντα όταν ήταν στεναχωρημένος ή τον απασχολούσε κάτι , πήγαινε στη θάλασσα για να ηρεμήσει και να σκεφτεί………… ήθελε να είναι σίγουρος και ο ήχος του κύματος τον γαλήνευε και το είχε ανάγκη αυτό………… το χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο……. ο νους του δεν μπορούσε να χωνέψει πως έγινε όλο αυτό…….. και το σίγουρο είναι πως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή του…….















Άλλα του είχαν πεί , άλλα είχε ακούσει και………… άλλα είχε δεί και καταλάβει εκείνος…….. και αυτά που είδε δεν έμοιαζαν καθόλου με ότι είχε ακούσει……… αλλά πως ήταν δυνατόν αυτό ???........ υποτίθεται πως εκείνοι το έβλεπαν και ήξεραν ……. πως θα μπορούσαν να είχαν κάνει λάθος ???......... από την άλλη όμως , το μέσα του του έδειχνε πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι……. και η διαίσθηση του τον είχε γλυτώσει αρκετές φορές στο παρελθόν από άσχημες καταστάσεις και το θάνατο…….. τώρα που έγιναν έτσι τα πράγματα τι θα έπρεπε να κάνει ????....... ποιόν να ακούσει και ποιόν να πιστέψει ???............
















Προσπάθησε να ηρεμήσει το μυαλό και την καρδιά του για να μπορέσει να νοιώσει………… πόσο δύσκολα είχαν γίνει τα εύκολα πιά……… κούνησε το κεφάλι του για να μπορέσει να το καθαρίσει από τις σκέψεις αυτές ,κοίταξε τη θάλασσα κι άρχισε να ακούει τον ήχο που έκαναν τα κύματα καθώς έσκαγαν στα βράχια πάνω………. πόσο τον ηρεμούσε αυτό ….και πόση ανάγκη το είχε……. και ξαφνικά κατάλαβε………… κατάλαβε γιατί του είχαν πεί ότι του είχαν πεί………… μα φυσικά !!!..........δεν υπήρχε περίπτωση…….. μόνο ένας λόγος υπήρχε για να το κάνουν αυτό…… μόνο ένας …… ένα αχνό χαμόγελο διαγράφηκε στα χείλη του…….. ήρθε η ώρα να διαπιστώσει αν αυτό ήταν αλήθεια……….. κι αν ήταν………… μισόκλεισε τα μάτια του και το αχνό χαμόγελο άρχισε να γίνετε ειρωνικό……… ναι …… ήρθε η ώρα να το δει αυτό……………. πρός το παρών όμως θα απολαύσει την γαλήνη της καρδιάς και της θάλασσας ……….













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου