Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

~ * Ιδιότητες των νανοσωματιδίων...* ~








Νανοσωματίδια είναι μεγάλη επιστημονικού ενδιαφέροντος όπως είναι αποτελεσματικά μια γέφυρα μεταξύ χύδην υλικών και ατομικές ή μοριακές δομών.
Υλικό χύμα θα πρέπει να έχουν σταθερό φυσικές ιδιότητες, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, αλλά σε νανομετρική κλίμακα παρατηρούνται συχνά εξαρτάται από το μέγεθος του ιδιότητες.
Έτσι, οι ιδιότητες των υλικών αλλάξετε μέγεθός τους προσεγγίσεις νανοκλίμακα, και όπως το ποσοστό των ατόμων στην επιφάνεια του υλικού γίνεται σημαντική.
Μεγαλύτερο από ένα micrometer (ή η micron) υλικών χύδην, το ποσοστό των ατόμων στην επιφάνεια είναι ασήμαντο σε σχέση με τον αριθμό των ατόμων, κατά το μεγαλύτερο μέρος του υλικού.
Οι ιδιότητες ενδιαφέρουσα και μερικές φορές δεν αναμένονταν νανοσωματίδια, επομένως, είναι σε μεγάλο βαθμό λόγω της μεγάλης επιφάνειας του υλικού, το οποίο κυριαρχεί οι συνεισφορές από το μικρό μεγαλύτερο μέρος του υλικού.







Οι ιδιότητες ενδιαφέρουσα και μερικές φορές δεν αναμένονταν νανοσωματίδια, επομένως, είναι σε μεγάλο βαθμό λόγω της μεγάλης επιφάνειας του υλικού, το οποίο κυριαρχεί οι συνεισφορές από το μικρό μεγαλύτερο μέρος του υλικού.
Για παράδειγμα, τα νανοσωματίδια συνήθως κίτρινο χρυσό και γκρι πυριτίου είναι κόκκινο στο χρώμα; χρυσό νανοσωματίδια τήκεται σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες (~ 300 ° C για 2.5 μέγεθος nm) από το χρυσό πλάκες (1064 ° C), και απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας σε φωτοβολταϊκά κύτταρα είναι πολύ μεγαλύτερη σε υλικά που αποτελείται από νανοσωματίδια από ό, τι σε λεπτές ταινίες από συνεχή φύλλα υλικού – οι μικρότεροι τα σωματίδια, τόσο μεγαλύτερη η ηλιακή απορρόφηση.
Άλλες αλλαγές ιδιοτήτων εξαρτάται από το μέγεθος περιλαμβάνουν κβαντική τοκετού ημιαγωγών σωματίδια, επιφανειακών plasmon απήχηση σε ορισμένες μεταλλικά σωματίδια και superparamagnetism στο μαγνητικών υλικών. Κατά ειρωνικό τρόπο, τις αλλαγές στις φυσικές ιδιότητες δεν είναι πάντα επιθυμητό.
Ferroelectric υλικά που είναι μικρότερο από 10 nm μπορεί να μεταβείτε τους magnetisation κατεύθυνση χρησιμοποιώντας θερμοκρασία δωματίου θερμικής ενέργειας, έτσι ώστε τα ακατάλληλα για αποθήκευση μνήμης.
Αναστολές νανοσωματίδια είναι δυνατές, δεδομένου ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ της επιφάνειας του σωματιδίου με το διαλύτη είναι αρκετά ισχυρή ώστε να ξεπεράσουν τις διαφορές στην πυκνότητα, που συνήθως έχει ως αποτέλεσμα ένα υλικό είτε ναυάγιο ή κυμαινόμενο σε ένα υγρό.
Νανοσωματίδια διαθέτουν επίσης συχνά μη αναμενόμενο οπτικές ιδιότητες όπως είναι αρκετά μικρή για να περιορίσω τους ηλεκτρόνια και παράγουν αποτελέσματα κβαντική. Για παράδειγμα, χρυσό νανοσωματίδια εμφανίζονται Βαθύ κόκκινο σε μαύρο στην λύση.
Η υψηλή επιφάνεια σε αναλογία όγκου νανοσωματίδια παρέχει μια τεράστια κινητήρια δύναμη για διάχυσης, ιδιαίτερα σε υψηλές θερμοκρασίες.
Επίτηξης μεταλλεύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, σε συντομότερες χρονικές κλίμακες, παρά για τα μεγαλύτερα σωματίδια. Αυτό θεωρητικά δεν επηρεάζει την πυκνότητα του τελικού προϊόντος, αν και αποτελεί πηγή σύγχυσης ροής δυσκολίες και η τάση των νανοσωματιδίων να συνθέσουμε. Επιπλέον, έχουν βρεθεί νανοσωματίδια για να προσδώσουν κάποια επιπλέον ιδιότητες για διάφορα προϊόντα καθημερινά.







Για παράδειγμα η παρουσία του διοξειδίου του τιτανίου νανοσωματίδια ιντερνέτ προσδίδουν αυτό που αποκαλούμε το εφέ αυτο-καθαρισμού και το μέγεθος που nanorange, τα σωματίδια δεν παρατηρείται. Οξείδιο του ψευδαργύρου σωματίδια έχουν βρεθεί να έχει ανώτερη UV αποκλεισμού ιδιότητες σε σχέση με την μεγαλύτερο μέρος Αναπληρωτής. Αυτό είναι ένας από τους λόγους γιατί χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή των αντιηλιακών λοσιόν., και είναι εντελώς photostable.
Από άργιλο νανοσωματίδια όταν ενσωματώνονται πολυμερούς μήτρες αύξηση ενίσχυση, η οποία οδηγεί στην εντονότερη πλαστικές ύλες, επαληθεύσιμα υψηλότερη θερμοκρασία μετάβασης από γυαλί και άλλες δοκιμές μηχανικών ιδιοτήτων. Αυτά τα νανοσωματίδια είναι σκληρό και προσδίδουν τους ιδιότητες για το πολυμερές (πλαστικό). Νανοσωματίδια επισυνάφθηκαν επίσης σε υφαντικές ίνες για να δημιουργήσετε έξυπνα και λειτουργικά είδη ένδυσης.
Μέταλλο, Διηλεκτρική και ημιαγωγών νανοσωματίδια έχουν ενωθεί, καθώς και υβριδικών δομών (π.χ., τα νανοσωματίδια κελύφους πυρήνα). Νανοσωματίδια από ημιαγωγό υλικό μπορεί επίσης να ονομάζεται κβαντική τελείες αν είναι αρκετά μικρό (συνήθως υπο 10 nm) προκύπτει ότι quantization of ηλεκτρονικών ενεργειακά επίπεδα. Τέτοια σωματίδια νανομετρικών διαστάσεων χρησιμοποιούνται σε βιοϊατρικές εφαρμογές ως ναρκωτικών αερομεταφορείς ή απεικόνισης παράγοντες.
Ημισταθερή και μαλακό νανοσωματίδια έχουν κατασκευαστεί. Ένα πρωτότυπο νανοσωματιδίων ημισταθερή χαρακτήρα είναι το liposome. Διαφόρων τύπων νανοσωματίδια liposome αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται κλινικώς ως παράδοση συστήματα Αντικαρκινικού φαρμάκων και εμβολίων.


 http://www.news-medical.net/health/Properties-of-Nanoparticles-%28Greek%29.aspx





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου