Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

~ * Τα παλαιότερα ακάρεα σε κεχριμπάρι ανακαλύφθηκε * ~





230-εκατομμυρίων ετών απολιθώματα σπρώξετε προς τα πίσω την ημερομηνία της ρητίνης 

διατηρημένα αρθρόποδα






Τα ακάρεα θα μπορούσε να δώσει στους ανταγωνιστές για Survivor ένα τρέξιμο για το παιχνίδι-show τα χρήματά τους.

Δύο από τα μικροσκοπικά πλάσματα, παγιδευμένοι σε απολιθωμένο ρετσίνι δέντρων, συνθλίψει το ρεκόρ για αρχαία πορτοκαλί διατηρημένα αρθρόποδα, μια ομάδα που περιλαμβάνει πλάσματα σκαθάρια, πεταλούδες, αράχνες και τις γαρίδες. Σε 230 εκατομμύρια χρόνια παλιά, τα απολιθώματα άκαρι είναι περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια μεγαλύτερα από τα προηγούμενα ευρήματα, και δείχνουν ότι η βασική προσχέδιο του σώματος ακάρεα »μπορεί να κατασκευαστεί για να ξεγελάσει, βγάλει από τη μέση και να διαρκέσει περισσότερο.

"Οι δεινόσαυροι έρχονται και παρέρχονται, αλλά τα ακάρεα δεν έχουν μεταβληθεί σημαντικά," λέει ο David Grimaldi του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη. "Φόρμα το σώμα τους είναι αρκετά παρόμοιο με αυτό που βλέπουμε σε ακάρεα της χοληδόχου σήμερα."
Η ομοιότητα αυτή είναι κάπως περίεργο δεδομένου ότι η Γη ήταν εντελώς διαφορετική 230 εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν τα περισσότερα φυτά ήταν φτέρες, ο Ατλαντικός Ωκεανός δεν υπάρχουν και πτερόσαυροι κρουαζιέρα τους ουρανούς. Οι Τριαδικού περιόδου ακάρεα, ωστόσο, μοιάζει ακριβώς σαν τη σημερινή τους συγγενείς τους: Έχουν κατά διαστήματα φορείς, στοματικών piercing και τα πόδια με bristling "featherclaws," Grimaldi και οι συνεργάτες του αναφέρουν σε απευθείας σύνδεση 27η Αυγ στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών .








Τα ακάρεα φαίνεται να έχουν προβεί σε σημαντικές προσαρμογές, ωστόσο, ότι η προσφορά τροφίμων τους. Σε αντίθεση με τις σύγχρονες ακάρεα της χοληδόχου, τα οποία ως επί το πλείστον γιορτή για ανθοφόρα φυτά (μερικές φορές σχηματίζοντας ανώμαλο αυξήσεις στα φύλλα), οι Τριαδικού αυτά chowed σε ένα πιο πρωτόγονο είδος του πρασίνου: κωνοφόρα. Η ομάδα Grimaldi ανακάλυψε τα δύο νέα είδη ακάρεων, ένα Triasacarus fedelei και η άλλη Ampezzoa triassica , πνιγμένα στα σταγονίδια του κεχριμπαριού από ένα τώρα-εκλείψας είδη δέντρων κώνου που φέρουν. Το κεχριμπάρι που πραγματοποιήθηκε επίσης τα απομεινάρια μιας μύγας.

Τα χρυσά σφαιρίδια είναι περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού. Τα πλάσματα είναι ορατό μόνο μέσα από ένα μικροσκόπιο, όπως μικροσκοπικές κηλίδες που αμαυρώνουν σαφήνεια το απολιθωμένο ρετσίνι του. "Μπορείτε να δείτε αυτά τα μικρά πλάσματα σε όλες τις ζωντανές δόξα τους - είναι πραγματικά αρκετά εκπληκτικό», λέει ο Michael Engel paleoentomologist του Πανεπιστημίου του Κάνσας στο Lawrence.

Ασβεστόλιθος και σχιστόλιθος μπορεί να κρατήσει επίσης αρθρόποδα απολιθώματα, αλλά κεχριμπάρι επιτρέπει στους ερευνητές να ρίξουμε μια πιο στενή ματιά. "Η διατήρηση λεπτομέρεια σε αυτά τα ακάρεα είναι άλματα καλύτερα από ό, τι άλλες Τριαδικό αρθρόποδα," λέει ο Engel. "Στην πραγματικότητα, άλματα είναι μια συγκρατημένη περιγραφή. Η διαφορά στη διατήρηση είναι ένα τεράστιο χάσμα. "

Η ομάδα πήρε μέσα από την αρχαία ιζήματα στο Δολομίτης Άλπεις της βορειοανατολικής Ιταλίας σε αναζήτηση της dollops ρητίνη, στη συνέχεια πήρε δύο χρόνια για να εξετάσει 70.000 σταγονίδια κεχριμπάρι, όστρακα και θραύσματα. Μόνο τρεις στεγάζεται αρθρόποδα. "Με αυτή την ανακάλυψη, προφανώς είμαστε όλοι ζεστό και έτοιμο να πάει πίσω και οθόνη με πολλά άλλα," λέει ο Grimaldi.

Αρθρόποδα είναι η πιο ποικιλόμορφη ομάδα πλάσματα στη Γη, που αποτελούν περισσότερο από το 50 τοις εκατό όλων των γνωστών ειδών. Είναι ένα από τα βασικά καταγωγές της ζωής, λέει ο Engel. "Ό, τι μπορούμε να κάνουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα τι οδήγησε σε επιτυχίες και τις αποτυχίες τους μπορεί να μας πει πώς θα διαμορφωθεί ο πλανήτης στο παρελθόν και πώς είστε διαμόρφωση του πλανήτη σήμερα», λέει.

Με Meghan RosenWeb έκδοση : τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, 2012




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου