Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

~ * Η χολέρα απειλεί τη Σιέρα Λεόνε * ~






Αντιμέτωπη με το πλέον θανατηφόρο ξέσπασμα χολέρας στη σύγχρονη ιστορία της βρίσκεται η Σιέρα Λεόνε, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Συνολικά 217 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με τον αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει τα 11.192. Όπως ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Διεθνής Ομοσπονδία των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου» (IFRC), η ανάγκη για ξένη οικονομική βοήθεια είναι τεράστια.
«Προκειμένου να αντιμετωπιστεί με επιτυχία η κατάσταση χρειάζονται επειγόντως 1,15 δισ. δολάρια, καθώς οι βροχοπτώσεις όλο τον Σεπτέμβριο θα δημιουργήσουν ευνοϊκό φυσικό περιβάλλον για την εξάπλωση της επιδημίας», τόνισε. Το μολυσμένο νερό, τα βρώμικα αποχωρητήρια και οι παραγκουπόλεις συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα η χολέρα στην πρωτεύουσα, Φριτάουν και τα περίχωρά της, τα οποία πλημμυρίζουν κάθε χρόνο από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Παρόμοια προβλήματα εμφανίζονται και στη γειτονική Γουινέα όπου από τις αρχές Αυγούστου άλλοι 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η συγκεκριμένη ασθένεια προκαλεί αφυδάτωση και διάρροια και μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο μέσα σε λίγες ώρες.



http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-xolera-apili-ti-siera-leone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου