Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

~ * Η απίστευτη ιστορία του Philippe Croizon * ~






Ο Philippe Croizon αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανθρώπινης θέλησης. Η απώλεια των άνω και κάτω άκρων του ύστερα από ηλεκτροπληξία (1994) δεν τον εμπόδισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: να κολυμπήσει τα περάσματα που ενώνουν τις πέντε ηπείρους μεταξύ τους.

Το 2010 έγινε ο πρώτος άνθρωπος με αναπηρία στα πόδια και τα χέρια που καταφέρνει να διανύσει τη θάλασσα της Μάγχης, την ίδια στιγμή που 900 κολυμβητές περίπου έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο. Τον Μάιο του 2012 κολύμπησε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη νήσο Παπούα Νέα Γουϊνέα και την Ινδονησία (Σύνδεση Αυστραλίας – Ασίας) και έναν μήνα αργότερα, τον Ιούνιο, διένυσε την απόσταση στον Κόλπο της Άκαμπα (Σύνδεση Αφρικής – Ασίας).



undefined



Τον Ιούλιο ήρθε η σειρά των Στενών του Γιβραλτάρ (Σύνδεση Ευρώπης – Αφρικής) και το Σάββατο κολύμπησε με επιτυχία στον Βερίγγειο Πορθμό (Σύνδεση Ασίας – Αμερικής). Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Associated Press, οι Αρχές της Ρωσίας απαγόρευσαν την είσοδο του κολυμβητή εντός των θαλάσσιων συνόρων της, με αποτέλεσμα να επιβιβαστεί σε σκάφος που τον ακολουθούσε μόλις έφθασε στο όριο που τέθηκε από τη Μόσχα.


 Η ηλεκτροπληξία, ο ακρωτηριασμός και το νέο κίνητρο
Το 1994 ο Γάλλος κολυμβητής έχασε και τα τέσσερα άκρα του όταν δέχτηκε ηλεκτρική φορτίο, ίσο με 20.000 βολτ, την ώρα που προσπαθούσε να τοποθετήσει μια κεραία τηλεόρασης στην ταράτσα του σπιτιού του. Θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί ακαριαία, ωστόσο ένα δεύτερο ηλεκτρικό φορτίο τον επανέφερε στη ζωή, στέλνοντας τον για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, η ιδέα για να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια τού ήρθε στη διάρκεια παραμονής του στο κρεβάτι του πόνου. Ειδικότερα, εξήγησε ότι εμπνεύστηκε από ένα ντοκιμαντέρ που παρουσίαζε την ιστορία μιας Βρετανίδας, η οποία κατάφερε να διανύσει εκείνη τη χρονιά κολυμπώντας τη θάλασσα της Μάγχης.


http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-apistefti-istoria-tou-philipe-croizon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου