Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

~ * Η επιχείρηση της Γέννας * ~




mothernature





  H επιχείρηση της Γέννας


Έχει αναρωτηθεί άραγε καμία γυναίκα τι σημαίνει γέννα? Πραγματικά τι σημαίνει να γεννήσεις?Εσωτερικά και εξωτερικά.

Σίγουρα το να γεννήσει μια γυναίκα με καισαρική όταν είναι αναγκαίο και κρίσιμο είναι το καλύτερο. Δεν θα φτάσουμε σ αυτό το άκρο υπερβολής.Η γέννα, η φυσική γέννα είναι κάτι μαγικό. Γιατί την στιγμή της γέννας η γυναίκα μπορεί να συνειδητοποιήσει την δύναμη της. Την εσωτερική της δύναμη.
Το πόσο δύναμη κρύβει μέσα της. Αυτό όμως δεν συμφέρει το σύστημα. Καθώς η κοινωνία θέλει την γυναίκα ελεγχόμενα »δυνατή» δηλαδή business woman που αφήνει το σπίτι για την καριέρα και τα παιδιά της σε ξένους όλο και περισσότερο στις μέρες μας, που γίνεται πλέον άντρας. Γιατί το να είσαι γυναίκα πλέον με όλη την σημασία της λέξης και να εκπληρώνεις τον σκοπό σου ως γυναίκα θεωρείται αδυναμία.
Γιατί άραγε? Γιατί το σύστημα το βολεύει η γυναίκα να είναι υποχείριο του. Η γυναίκα είναι η κολώνα του σπιτιού. Και εάν την βγάλεις από το σπίτι αυτό θα πέσει και μετά θα μπορέσεις να εισχωρήσεις παντού σε όλα τα επίπεδα. Αυτό κάνει και το σύστημα. Με τα διαζύγια να παίρνουν μεγάλα ποσοστά στην κοινωνία. Γιατί η γυναίκα έχασε τον προορισμό της. Σίγουρα είναι και άλλοι παράγοντες και δεν λέμε ότι όταν είναι αναγκαίο μία γυναίκα δεν πρέπει να βγει στην κοινωνία να δουλέψει και ότι πρέπει να πεινάσει η οικογένεια της ή ότι η γυναίκα μόνο ευθύνεται για το διαζύγιο.
Σίγουρα όμως το σύστημα καταφέρνει πλέον να αποδυναμώνει την γυναίκα, να την ευτελίζει, να της παίρνει την δύναμη της και η «ευφυία» του συστήματος είναι ότι την κάνει να νιώθει ότι έτσι είναι το σωστό. Ότι το σωστό είναι να φέρεται όπως οι «ηρωίδες» του sex and the city» να γεννάει σαν μηχανή σε συγκεκριμένο χώρο, χρόνο «ελεγχόμενο» φυσικά από το σύστημα, να μην θηλάζει το παιδί της ή να λέει προσπάθησα αλλά δεν πέτυχε και φυσικά να χρησιμοποιεί την πλέον διαδεδομένη φράση «το ότι γέννησα με καισαρική και δεν θήλασα το μωρό μου δεν με κάνει κακή μητέρα» «δεν θα νιώσω τύψεις» «είμαι δυνατή» και είναι πλέον πολύ «γυναικείο» να μην γεννάς φυσικά να μην θηλάζεις το παιδί σου, να χάνεις τα κιλά της γέννας σαν αστραπή για να χωρέσεις στο παλιό σου τζιν και να συνεχίσεις την ζωή σου σαν να μην έγινε τίποτα.
Σαν ρομπότ… Να συνεχίσεις να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ γιατί τώρα έχεις άλλο ένα στόμα να θρέψεις και το σύστημα σου λέει ότι αυτό το πλασματάκι για το οποίο σαν μητέρα πλέον νιώθεις ευάλωτη, χρειάζεται καρότσι κούνια,καθισματάκι φαγητού και χίλια δυο πράγματα που δεν καταλαβαίνεις γιατί αλλά πρέπει να τα αποκτήσεις όπως και τόσα άλλα σ αυτή την ζωή.

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σ αυτές τις λίγες που αγωνίζονται για τα πραγματικά δικαιώματα της γυναίκας και όχι του μόνιμου αγώνα να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερες από τους άντρες, ότι πρέπει και εμείς να γίνουμε πυροσβέστες και υψηλά διοικητικά στελέχη. Αλλά για το δικαίωμα της γυναίκας να αντιπροσωπεύει επάξια την Θεϊκή Μητέρα. Ένα δικαίωμα αναφέρετο που μας το έχουν κλέψει εδώ και καιρό. Και φυσικά το δικαίωμα στην γέννα. Έχουμε δικαίωμα να γεννήσουμε χωρίς φόβο. Χωρίς βιασύνη. Χωρίς να στηριζόμαστε πάνω στον γιατρό. Χωρίς να τον αφήσουμε να μας πάρει την δύναμη. Το ξέρατε ότι κατά την διάρκεια της γέννας μπορείτε να ζητήσετε να αλλάξετε γιατρό? Πολλές γυναίκες δεν το ξέρουν καθώς πλέον η γέννα όπως και όλα τα άλλα είναι μια επιχείρηση. Μία επιχείρηση που παίζονται πολλά λεφτά.
Η γέννα είναι η πιο δυνατή εμπειρία για μια γυναίκα. Κατά την διάρκεια της γέννας μια γυναίκα μπορεί να συνειδητοποιήσει την δύναμή της. Μπορεί να πει «Αφού μπορώ να το κάνω αυτό μπορώ να κάνω τα πάντα» Αφού εάν μια γυναίκα προσπαθήσει να είναι συνειδητή την ώρα της γέννας, να είναι εκεί θα έχει τεράστια πνευματικά οφέλη, που ποτέ δεν θα τα περίμενε. Ο πόνος είτε ψυχικός είτε σωματικός κρύβει μέσα του κάποια πνευματικά κλειδιά, καθώς εάν καταφέρεις και το ξεπεράσεις αφυπνίζεις συνείδηση, αφυπνίζεις την εσωτερική σου δύναμη.


mana



mana
Η γέννα έχει τεράστιο σωματικό πόνο. Θυμάμαι ότι πάντα απορούσα πως είναι ο πόνος της γέννας και όταν με ρώτησαν αφού είχα γεννήσει η απάντηση που δίνω πλέον είναι ότι είναι σαν να σου σπάνε κόκαλα ταυτόχρονα σε όλο σου το σώμα. Η γέννα όμως δεν είναι κάτι που πρέπει να το φοβόμαστε.
Είναι σαν να μας δείχνει η Μητέρα- Φύση την δύναμή μας σε όλο της το μεγαλείο. Η γέννα είναι μια καθαρά πνευματική εμπειρία. Και όπως μέσα έτσι και έξω και το ανάποδο, για να γεννήσουμε το πνεύμα μας πρέπει να περάσουμε από τρομερά επίπονες διαδικασίες.Γιατί? Γιατί έτσι αποκτάμε συνείδηση.
Γιατί ζούμε σαν μηχανές και για να βγούμε από την μηχανικότητα και τα συστήματα που μας επιβάλουν σ αυτήν πρέπει να περάσουμε από τον πόνο. Κατά την διάρκεια της γέννας η γυναίκα μπορεί να αφυπνίσει συνείδηση. Μπορεί να δει για τι είναι ικανή. Πόσο δύναμη έχει. Ότι το »έγινα μητέρα» στο φυσικό επίπεδο δεν σημαίνει είμαι πλέον αδύναμη, αλλά είναι αφορμή για περισσότερη δύναμη, δύναμη, δύναμη.






http://katohika.gr/autognosia/i-epixeirisi-tis-gennas/





2 σχόλια:

  1. Σε κάποιες αναρτήσεις μου έγραψα ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίσοι αλλά όχι όμοιοι. Έχουν διαφορετικές ικανότητες πράγμα που τους καθιστά ΑΝΟΜΟΙΟΥΣ και δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες ασχολίες.
    Στην ανάρτηση «Η γελοία ισότητα» (https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=5998465065701507494#editor/target=post;postID=8582092273358184200;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=11;src=postname) που έκανα τελευταία (λίγη αυτοδιαφήμιση δεν βλάπτει!) έγραψα ότι το Σύστημα έβγαλε τις γυναίκες από το σπίτι, και τις μετέτρεψε σε εργάτες. Έτσι κράτησε χαμηλά τα μεροκάματα και ψηλά τα ποσοστά της ανεργίας. Η γελοιότητα της δήθεν ισότητας ξεπερνάει πλέον κάθε όριο.
    Στη γέννα, εκτός των άλλων υπάρχει και ένα άγνωστο θέμα υγείας του παιδιού.
    Στο ΑΓΝΩΣΤΟ σώμα μας υπάρχει ένας περίεργος σφυγμός. Αυτός από τον οποίο τον έμαθα τον ονόμαζε εγκεφαλονωτιαίο. Χρησιμεύει στην κυκλοφορία του εγκεφαλονωτιαίου υγρού στην σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο. Ο σφυγμός αυτός αρχίζει την στιγμή της γέννησης με το πέρασμα του κεφαλιού μέσα από το στενό άνοιγμα της μήτρας.
    Επειδή πολλά παιδιά γεννιούνται με καισαρική (για ευκολία κυρίως των γυναικολόγων) ο παλμός αυτός δεν ξεκινάει. Έτσι παρουσιάζονται πλέον μεγάλα ποσοστά υπερκινητικότητας, ελλειμματικής προσοχής και άλλων ανωμαλιών στις νέες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....όντως έτσι είναι...αν αναλογιστεί κανείς ότι η γυναίκα του σήμερα δίχως καλά καλά να το έχει καταλάβει, κάνει 3 δουλειές ταυτόχρονα και πληρώνεται για μια.....να κρατήσει το σπίτι, να μεγαλώσει τα παιδιά και να φέρει ένα επιπλέων μεροκάματο για να μπορέσουν σαν “ οικογένεια” να τα βγάλουν πέρα.....μιλώντας πάντα στα πλαίσια της ισσοροποίας φυσικά κι όχι να καβαλάμε καλάμι στον αντίποδα....απο την άλλη θεωρώ πως αυτή ακριβώς ήταν και η πρόθεση του συστήματος ....η γέννα ενός παιδιού....η στιγμή της εξόδου του στον “ έξω ” κόσμο και το καλοσώρισμα του, έχει σαν αποτέλεσμα δεσμούς άρρηκτους ανάμεσα σε μητέρα και παιδί που σπάνε δύσκολα στο πέρασμα του χρόνου στερεώνοντας έτσι βασικούς πυλώνες της ....κι ως γνωστών αφού ότι δεν λύνετε κόβεται....πως θα σπάσει τους δεσμούς αυτούς και την οικογένεια?.....
    Έτσι η καισαρική ήταν μια εύκολη και ανώδινη λύση με το “ χαμηλότερο ” φυσικά κόστος και όχι προς ώφελος μας.....αφού ο μεγάλος χαμένος μέσα σε όλο αυτό είναι το ίδιο το παιδί που τη στιγμή της γεννησής του αποκόβεται τελείως απο το πιο σημαντικό πράγμα....την αγάπη και το δεσιμο με τη μητέρα και την οικογένεια......χάνοντας κι εκείνο αργοτερα την σημασία του....Kαλημέρα!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή