~ * ΔΙΑΣΤΗΜΑ * ~
Η Red Planet αιμορραγίες. Δεν είναι το αίμα, αλλά του ατμόσφαιρα, αργά trickling μακριά στο διάστημα. Ο ένοχος είναι ο ήλιος μας, η οποία χρησιμοποιεί το δικό του πνοή, τον ηλιακό άνεμο, και η ακτινοβολία του να ληστέψει τον Άρη του αέρα της. Το έγκλημα μπορεί να έχουν καταδικάσει πλανήτη επιφάνεια του, αφού όπως φαίνεται πολλά υποσχόμενη για τη ζωή, σε ένα κρύο και στείρα ύπαρξη.
Χαρακτηριστικά στον Άρη που μοιάζει με ξερές όχθες ποταμών, καθώς και την ανακάλυψη των ορυκτών που σχηματίζουν με την παρουσία του ύδατος, δείχνουν ότι ο Άρης είχε κάποτε ένα παχύτερο ατμόσφαιρα και ήταν αρκετά θερμό για το υγρό νερό να ρέει στην επιφάνεια. Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο ότι παχιά ατμόσφαιρα χάθηκαν στο διάστημα. Φαίνεται Άρης έχει κρύο και ξηρό για δισεκατομμύρια χρόνια, με μια ατμόσφαιρα τόσο λεπτή, οποιοδήποτε υγρό νερό στην επιφάνεια βράζει γρήγορα μακριά, ενώ την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου καθαρίζει το έδαφος. 
Τέτοιες σκληρές συνθήκες είναι το τέλος του δρόμου για τις γνωστές μορφές ζωής.Αν και είναι πιθανό ότι Αρειανή ζωή πήγε υπόγεια, όπου το υγρό νερό μπορεί να υπάρχουν ακόμα και ακτινοβολία δεν μπορεί να φτάσει.
Ο κύριος ύποπτος για την κλοπή είναι ο ήλιος, και το αγαπημένο MO του μπορεί να τον ηλιακό άνεμο. Όλοι οι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα είναι συνεχώς καταραμένος από τον ηλιακό άνεμο, ένα λεπτό ρεύμα ηλεκτρικά φορτισμένο αέριο που συνεχώς πλήγματα από την επιφάνεια του ήλιου στο διάστημα. Στη Γη, παγκόσμιο μαγνητικό του πλανήτη μας ασπίδες τομέα ατμόσφαιρά μας με τη μεταφορά των πλέον του ηλιακού ανέμου γύρω από αυτό. Ο ηλιακός άνεμος είναι ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια, τα ιόντα και ηλεκτρόνια, δυσκολεύονται να διασχίζουν τα μαγνητικά πεδία.

«Άρης δεν μπορεί να προστατευθεί από τον ηλιακό άνεμο, επειδή δεν έχει πλέον μια ασπίδα, παγκόσμια μαγνητικό πεδίο του πλανήτη είναι νεκρός", δήλωσε ο Bruce Jakosky του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Boulder. Jakosky είναι ο κύριος ερευνητής για Maven αποστολή της NASA, η οποία θα διερευνήσει ποια είναι υπεύθυνη για την απώλεια της ατμόσφαιρας του Άρη. NASA επιλέξει το Maven (Mars Ατμόσφαιρα και πτητικές Εξέλιξη αποστολής) στις 15 Σεπτεμβρίου 2008.
Άρης έχασε παγκόσμιο μαγνητικό πεδίο του σε δισεκατομμύρια νεολαία του χρόνια πριν. Μόλις τον πλανήτη σε επίπεδο μαγνητικό πεδίο της εξαφανίστηκαν, ατμόσφαιρα του Άρη ήταν εκτεθειμένοι στον ηλιακό άνεμο και τα περισσότερα θα μπορούσε να έχει σταδιακά απογυμνωθεί μακριά. "Τα ορυκτά" μαγνητικά πεδία που παραμένουν στην αρχαία επιφάνειες και άλλες περιοχές στον Άρη δεν παρέχουν επαρκή κάλυψη για να προστατεύσει ένα μεγάλο μέρος της ατμόσφαιρας από τον ηλιακό άνεμο.


Αν και ο ηλιακός άνεμος μπορεί να είναι η κύρια μέθοδος, όπως ένας ολοκληρωμένος διαρρήκτης, οι εκπομπές του ήλιου μπορεί να κλέψει την Αρειανή ατμόσφαιρα με πολλούς τρόπους. Ωστόσο, τα περισσότερα ακολουθήσει ένα βασικό MO, τον ηλιακό άνεμο και την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου μετατρέπει το αφόρτιστες ατόμων και μορίων σε ανώτερη ατμόσφαιρα του Άρη σε ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια (ιόντα). Μόλις ηλεκτρικά φορτισμένα, τα ηλεκτρικά πεδία που δημιουργούνται από τον ηλιακό άνεμο να προχωρούν μακριά. Το ηλεκτρικό πεδίο που παράγεται από την κίνηση του καταλογίζονται, ηλεκτρικά διεξαγωγή ηλιακό άνεμο σε ολόκληρη την διαπλανητικό, ηλιακός-που παράγεται μαγνητικό πεδίο, την ίδια δυναμική παραγωγοί χρησιμοποιούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Μια εξαίρεση σε αυτό το κυρίαρχο MO είναι άτομα και τα μόρια που έχουν αρκετή ταχύτητα από την ηλιακή θέρμανση απλά να το σκάσω, παραμένουν ηλεκτρικά ουδέτερα, αλλά να ζεσταθεί αρκετά για να ξεφύγουν από τη βαρύτητα του Άρη. Επίσης, η ηλιακή ακραία υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να απορροφηθεί από τα μόρια, το σπάσιμο τους στα συστατικά άτομα και να δώσει σε κάθε άτομο αρκετή ενέργεια που θα μπορούσε να είναι σε θέση να δραπετεύσει από τον πλανήτη.
Υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι. Ο Άρης έχει πάνω από 20 αρχαία κρατήρες μεγαλύτερες από 600 μίλια πέρα, ουλές από γίγαντας επιπτώσεις από αστεροειδείς το μέγεθος των μικρών φεγγάρια. Αυτό το βομβαρδισμό θα μπορούσε να έχει καταραμένος μεγάλες ποσότητες της ατμόσφαιρας του Άρη στο διάστημα. Ωστόσο, η τεράστια ηφαίστεια Άρη που ξέσπασαν μετά τις επιπτώσεις, όπως η Olympus Mons, θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την Αρειανή ατμόσφαιρα με εξαερισμό τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου από το εσωτερικό του πλανήτη.
Είναι πιθανό ότι η αεροπειρατεία αέρα Άρη ήταν ένα οργανωμένο έγκλημα, τόσο με επιπτώσεις και στον ηλιακό άνεμο που συμβάλλουν. Χωρίς την προστασία του μαγνητικού πεδίου της, κάθε ατμόσφαιρα Άρη αντικατάστασης που ενδέχεται να έχουν εκδοθεί από τις ηφαιστειακές εκρήξεις τελικά θα έχουν απογυμνωθεί μακριά από τον ηλιακό άνεμο. 
Νωρίτερα Άρη αποστολές διαστημοπλοίων έχουν αλιευθεί αναλαμπές τη ληστεία. Για παράδειγμα, η ροή των ιόντων από την ανώτερη ατμόσφαιρα του Άρη »θεωρήθηκε από Mars Global τόσο της NASA Surveyor και Mars διαστημικό σκάφος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος Express.
«Προηγούμενη παρατηρήσεις μας έδωσε« απόδειξη της εγκληματικότητας », αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση δελεαστική υπαινιγμούς στο πώς ο ήλιος τραβά μακριά - τους διάφορους τρόπους με τον Άρη μπορεί να χάσει την ατμόσφαιρα με την ηλιακή δραστηριότητα", δήλωσε ο Joseph Grebowsky του Goddard Space της NASA Flight Center στο Greenbelt, Md . "Maven θα εξετάσει όλες τις γνωστές τρόπους ο ήλιος είναι swiping σήμερα ατμόσφαιρα του Άρη, και μπορεί να ανακαλύψουν νέες επίσης. Επίσης, θα δούμε με ποιο τρόπο οι αλλαγές χρήσεως, όπως ηλιακή αλλαγές δραστηριότητας πάνω από ένα χρόνο. συνδέσμων διαφορετικών ποσοστών ζημίας σε μεταβολές στην ηλιακή δραστηριότητα Θα ας πάμε πίσω στο χρόνο για να εκτιμηθεί πόσο γρήγορα ηλιακή δραστηριότητα διαβρώνονται ατμόσφαιρα του Άρη, όπως εξελίχθηκε από τον ήλιο. "Grebowsky είναι ο επιστήμονας Πρόγραμμα Maven.
Δεδομένου ότι η αραίωση ατμόσφαιρας του Άρη, ο πλανήτης πήρε ξηρότερες, καθώς, λόγω υδρατμών στην ατμόσφαιρα, ήταν επίσης χαθεί στο διάστημα και επειδή οποιαδήποτε υπόλοιπο νερό πάγωσε έξω όπως οι θερμοκρασίες έπεσαν όταν η ατμόσφαιρα εξαφανίστηκε. Maven να ανακαλύψετε πόσο νερό έχει χαθεί στο διάστημα με τη μέτρηση αναλογίες ισοτόπων του υδρογόνου.
Ισότοπα είναι βαρύτερες εκδόσεις ενός στοιχείου. Για παράδειγμα, το δευτέριο είναι ένα βαρύ έκδοση του υδρογόνου.Κανονικά, δύο άτομα του υδρογόνου ενώνονται για να ένα άτομο οξυγόνου για να κάνει ένα μόριο νερού, αλλά μερικές φορές τα βαρέα και σπάνια, δευτερίου λαμβάνει χώρα ένα άτομο υδρογόνου του. 
Στον Άρη, δραπετεύει υδρογόνου πιο γρήγορα επειδή είναι ελαφρύτερο από το δευτέριο. Δεδομένου ότι η ελαφρύτερη έκδοση ξεφεύγει τις περισσότερες φορές, με την πάροδο του χρόνου, η Αρειανή ατμόσφαιρα έχει όλο και λιγότερο υδρογόνο σύγκριση με το ποσό του δευτερίου που απομένουν. Η Αρειανή ατμόσφαιρα καθίσταται έτσι πιο πλούσια και πιο πλούσια σε δευτέριο.
Η ομάδα του Maven θα μετρήσει την ποσότητα του υδρογόνου σε σχέση με το ποσό του δευτερίου στην ανώτερη ατμόσφαιρα του Άρη », η οποία είναι σύγχρονη υδρογόνου του πλανήτη να δευτέριο (H / D) λόγου. Θα το συγκρίνουν με το λόγο ο Άρης είχε όταν ήταν νέος - η αρχική αναλογία H / D. Η αρχική αναλογία υπολογίζεται από τις παρατηρήσεις του H / D σε κομήτες και αστεροειδείς, που πιστεύεται ότι είναι παρθένα, "ορυκτά" απομεινάρια του σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος.
Συγκρίνοντας το παρόν και το πρωτότυπο Υ / Β αναλογίες θα επιτρέψει στην ομάδα να υπολογίσει πόσο υδρογόνο, και επομένως το νερό, έχει χαθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του Άρη. Για παράδειγμα, αν η ομάδα ανακαλύπτει την Αρειανή ατμόσφαιρα είναι δέκα φορές πιο πλούσια σε δευτέριο σήμερα, η αρχική ποσότητα του πλανήτη του νερού πρέπει να έχει τουλάχιστον δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτήν που παρατηρήθηκε σήμερα.
Maven θα βοηθήσει επίσης να καθορίσει πόσο ατμόσφαιρα Άρη έχει χαθεί στη διάρκεια του χρόνου με τη μέτρηση της ισοτοπικές αναλογίες των άλλων στοιχείων στον αέρα, όπως το άζωτο, οξυγόνο και άνθρακα.
Maven είναι προγραμματισμένη για δρομολόγηση μεταξύ 18 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου, 2013. Αν αυτό θα αρχίσει 18 Νοεμβρίου, θα φτάσει στον Άρη στις 16 Σεπτεμβρίου του 2014 για το έτος βίου αποστολή του.
Maven είναι μέρος του Άρη Προσκόπων προγράμματος της NASA, που χρηματοδοτείται από έδρα της NASA στην Ουάσιγκτον.Το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο θα συντονίσει την ομάδα της επιστήμης και της λειτουργίας της επιστήμης. NASA Goddard θα διαχειριστεί το έργο και παρέχει την αποστολή μηχανικών συστημάτων, το σχεδιασμό της αποστολής, και την ασφάλεια και τη διασφάλιση της αποστολής. Jet της NASA Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια, θα περιηγηθείτε στο διαστημόπλοιο, παρέχει την Deep Space Network, καθώς και των τηλεπικοινωνιών Ηλέκτρα πακέτο ρελέ. Μέσα στο διαστημόπλοιο θα παρέχεται από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Berkeley, το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Boulder, και η NASA Goddard, με το Centre d'Etude des Spatiale Rayonnements, Toulouse, Γαλλία, παρέχοντας τον αισθητήρα για έναν μέσο. Lockheed Martin Corp, Bethesda, Md, θα αναπτύξει το διαστημικό σκάφος, τη διεξαγωγή συναρμολόγηση, δοκιμή και τις πράξεις εκτόξευσης, και παρέχει λειτουργία αποστολή στο Littleton, Colorado εγκαταστάσεις τους.
Για να δείτε το σχετικό δελτίο Τύπου, κάντε κλικ εδώ:
www.nasa.gov/centers/goddard/news/releases/2010/10-087.html

Bill Steigerwald
Της NASA Goddard Κέντρο Διαστημικής Πτήσης, Greenbelt, MD