Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

~ * ΗΠΑ: Βήματα προς τη δημιουργία διαστημικής στρατιωτικής δύναμης στην πολεμική αεροπορία * ~

  





Βήματα προς την κατεύθυνση της ίδρυσης ενός ειδικού στρατιωτικού «διαστημικού σώματος» (Space Corps) εντός των τάξεων γίνονται στις ΗΠΑ, υπό τη μορφή δημιουργίας σχετικής νομοθεσίας που προβλέπει την ίδρυσή του μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2019.
Όπως αναφέρει το SpaceNews, καθώς η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ετοιμάζεται να ψηφίσει σχετικά με την National Defense Authorization Act (NDAA), η υποεπιτροπή στρατηγικών δυνάμεων (η οποία επιβλέπει διαστημικά θέματα στρατιωτικής φύσης) παρουσίασε τις προτάσεις της για επιπρόσθετα στοιχεία στο νομοσχέδιο.
Όπως είπαν ο επικεφαλής Ρεπουμπλικάνος Μάικ Ρότζερς (Αλαμπάμα), και ο επικεφαλής Δημοκρατικός, Τζιμ Κούπερ (Τενεσί) της επιτροπής, εάν γίνουν αποδεκτές, οι προτάσεις αυτές προβλέπουν την ίδρυση του «Space Corps» από την πολεμική αεροπορία, για να λειτουργεί ως ξεχωριστό στρατιωτικό σώμα εντός του υπουργείου Αεροπορίας και υπό την πολιτική ηγεσία του υπουργού Αεροπορίας. Όπως σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους οι Ρότζερς και Κούπερ, τα στρατηγικά πλεονεκτήματα των ΗΠΑ στο διάστημα φθίνουν, και το Πεντάγωνο δεν φαίνεται ικανό να πάρει τα μέτρα που απαιτούνται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων, «οπότε πρέπει να παρέμβει το Κογκρέσο».
Το σώμα αυτό θα έχει τον δικό του αρχηγό, που θα συμμετέχει στο γενικό επιτελείο, και θα λογοδοτεί στον υπουργό Αεροπορίας. Επίσης, προβλέπεται και η δημιουργία μιας US Space Command, στο πλαίσιο της US Strategic Command. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του Space News, το πρότυπο στο οποίο προτείνεται να λειτουργεί το νέο σώμα είναι παρεμφερές σε αυτό του Σώματος Πεζοναυτών και του αμερικανικού πολεμικού ναυtικού.


http://www.naftemporiki.gr/story/1251202/ipa-bimata-pros-ti-dimiourgia-diastimikis-stratiotikis-dunamis-stin-polemiki-aeroporia












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου