Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

~ * Σπάνιο βίντεο ηφαιστειακής αστραπής * ~



Perierga.gr - Σπάνιο βίντεο ηφαιστειακής αστραπής




Σε ένα εντυπωσιακό βίντεο μπορείτε να απολαύσετε το σπάνιο φαινόμενο μιας ηφαιστειακής έκρηξης και μιας ταυτόχρονης ηφαιστειακής αστραπής στο ηφαίστειο Κρακατόα της Ινδονησίας.
Το περίεργο φαινόμενο της ηφαιστειακής αστραπής συμβαίνει μόνο όταν ένα μείγμα τέφρας, αερίου και λάβας φουσκώνουν ταυτόχρονα.
ταυτόχρονης ηφαιστειακής αστραπής στο ηφαίστειο Κρακατόα της Ινδονησίας.
Το περίεργο φαινόμενο της ηφαιστειακής αστραπής συμβαίνει μόνο όταν ένα μείγμα τέφρας, αερίου και λάβας φουσκώνουν ταυτόχρονα.
Το ηφαίστειο Κρακατόα είναι ένα από τα πιο τρομακτικά του κόσμου. Το 1883 είχε εκραγεί σκοτώνοντας περίπου 36.000 ανθρώπους, με εκρηκτική δύναμη 13.000 φορές μεγαλύτερη από τη δύναμη της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα. Η έκρηξη του μάλιστα, άλλαξε ριζικά τον παγκόσμιο καιρό και τις θερμοκρασίες. Η έκρηξη ήταν τόσο βίαιη και καταστροφική που κανένα ενεργό ηφαίστειο στη σύγχρονη εποχή δεν το έχει πλησιάσει σε δύναμη και ισχύ.
Οι ηφαιστειακές αστραπές, όπως αυτή που θα δείτε στο βίντεο, έχουν παρατηρηθεί μόλις 150 φορές τους τελευταίους αιώνες. Το παράξενο φαινόμενο συνδέεται με την εκρηκτική ηφαιστειακή δραστηριότητα που παράγει μάγμα και στέλνει την ηφαιστειακή τέφρα στην ατμόσφαιρα. Η ροή του ηλεκτρικού ρεύματος (φορτίων) μεταξύ δύο σωμάτων με αντίθετα φορτία είναι αυτή που εξηγεί τη δημιουργία της ηφαιστειακής αστραπής.







https://perierga.gr/2018/11/spanio-vinteo-ifestiakis-astrapis/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου