Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

~ * Φίλοι για πάντα -Τα 5 χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς του αληθινού φίλου, σύμφωνα με ειδικούς.....* ~



Υποστήριξη, Κατανόηση, Αποδοχή -Tα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των πραγματικών φίλων σύμφωνα με ειδικούς

Pexels/Elevate

Ο στόχος αυτού του άρθρου κρύβεται μέσα στη φράση του Αμερικανού ψυχιάτρου, William Glasser: «Ο καθένας χρειάζεται έναν πραγματικό φίλο». Εναν άνθρωπο που θα τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει και να μην χάνει την εμπιστοσύνη του στον Άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας θα γνωρίσουμε πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους προσωπικότητες. Κάθε άτομο που συναντάμε, πάντα μάς δίνει μια πληροφορία για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Με κάποια από τα άτομα που θα συναντήσουμε θα αναπτυχθούν δεσμοί: θα μοιραστούμε μαζί τους, λόγια, συναισθήματα, εμπειρίες. Κάποιοι δεσμοί διαρκούν λίγο, άλλοι για μια ζωή.

Αν πιστεύετε στη φιλία, είναι γιατί στο άκουσμα αυτής της λέξης σάς έρχονται στο μυαλό συγκεκριμένα πρόσωπα που σας κάνουν να αισθάνεσθε όμορφα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σας θέλουν στη ζωή τους γι’αυτό ακριβώς που είστε. Είναι πάντα εκεί για εσάς. Οι φίλοι σας. Οι πραγματικοί φίλοι σας.

Ειδικοί στη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, έχουν προσδιορίσει μέσα από έρευνες, τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς του «αληθινού φίλου». Οι πραγματικοί φίλοι ενώνονται με δεσμούς που δεν σπάνε εύκολα από το πέρασμα του χρόνου και δεν φθείρονται από τις διαφορετικές καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν στη ζωή του καθενός.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν κάποιον «αληθινό φίλο»; (σσ. και τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους «φίλους» που αποδεικνύονται «περαστικοί» στη ζωή μας)

Εμπιστοσύνη: Ο αληθινός φίλος ακούει προσεκτικά και κρατά μέσα του αυτά που θα του εμπιστευτείς. Δεν επικρίνει, δεν ειρωνεύεται, δεν κουτσομπολεύει. Μπορείς να του εμπιστευτείς κάθε προσωπική σου εμπειρία και ξέρεις ότι ό,τι και να ειπωθεί θα μείνει μεταξύ σας. Σε κάνει να νιώθεις ότι ζεις σε έναν ασφαλή κόσμο.

Υποστήριξη: Ο αληθινός φίλος θα είναι εκεί για να υποστηρίξει τις επιλογές και τις αποφάσεις σου, να σε κάνει να πιστεύεις ακόμα περισσότερο στις δυνάμεις σου, να σου δώσει κουράγιο. Η άποψή του μπορεί να σου ανοίγει ένα «παράθυρο» στον κόσμο, να σου δίνει μια νέα οπτική για τα πράγματα.

Αποδοχή: O Jim Morrison είχε πει ότι «Ο φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου». Ο πραγματικός φίλος σε κάνει να νιώθεις άνετα με αυτό ακριβώς που είσαι. Το αποδέχεται. Δεν σε κάνει να φοβάσαι να πεις αυτό ακριβώς που σκέφτεσαι και να εκφράσεις τις «αδυναμίες» σου.  Δεν θα φοβηθεί να σου πει αυτό που πιστεύει πραγματικά για κάθε κατάσταση της ζωής σου.

O αληθινός φίλος είναι εκεί χωρίς να ζητάει κάτι από σένα: Επικοινωνεί απλά για να δει «τι κάνεις». Θέλει να μοιραστεί χρόνο μαζί σου, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Μόνο για να περάσετε μαζί στιγμές. Δεν ζητάει κάτι από σένα, παρά μόνο την παρουσία σου.

Δεν σε αφήνει ποτέ μόνη σου στα δύσκολα- Χαίρεται με την κάθε σου επιτυχία: Ο πραγματικός φίλος σε βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί σε κάθε δύσκολη κατάσταση της ζωής σου. Χαίρεται μαζί σου σε κάθε νίκη, κατάκτηση και επιτυχία σου.




https://www.bovary.gr/health-diary/20684/ypostirixi-katanoisi-apodohi-ta-haraktiristika-tis-symperiforas-ton-pragmatikon






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου