Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

~ * Εκλάπησαν τα στοιχεία 4,6 εκατ. χρηστών του Snapchat * ~

Εκλάπησαν τα στοιχεία 4,6 εκατ. χρηστών του Snapchat



Tα προσωπικά στοιχεία (σ.σ. ονόματα και αριθμοί τηλεφώνων) 4,6 εκατ. χρηστών του Snapchat, μιας εφαρμογής δημοφιλούς (που σημειωτέον είχε απορρίψει προσφορά εξαγοράς από το Facebook) υπεκλάπησαν από χάκερ και δημοσιοποιήθηκαν στο Ίντερνετ, αποκαλύπτοντας ένα σημαντικό ρήγμα στην ασφάλεια του δικτύου.

Τα δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής, μέσω της οποίας οι χρήστες μοιράζονται εφήμερα μηνύματα κειμένου, φωτογραφίες ή βίντεο, δημοσιοποιήθηκαν προσωρινά στον ιστότοπο SnapchatDB.info, ο οποίος έκρυψε πάντως τα τελευταία ψηφία των τηλεφωνικών αριθμών, σύμφωνα με τον TechCrunch.

Η κυβερνο- επίθεση πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά την προειδοποίηση που διατυπώθηκε από την αυστραλιανή εταιρεία ασφαλείας συστημάτων πληροφορικής Gibson Security για κενά στην εφαρμογή αυτή.

«Κίνητρό μας για να δημοσιεύσουμε (τα δεδομένα αυτά) ήταν να προσελκύσουμε την προσοχή του κοινού στο πρόβλημα αυτό και επίσης να ασκηθεί πίεση στο Snapchat για να καλύψει αυτό το κενό», εξήγησε ο SnapchatDB, ο ιστότοπος των χάκρες, η ταυτότητα των οποίων δεν αποκαλύφθηκε, σε ανακοίνωσή του προς τον TechCrunch. «Αντιλαμβανόμαστε πως οι νέες εταιρείες του Ίντερνετ έχουν περιορισμένους πόρους, αλλά η ασφάλεια και ο σεβασμός των ιδιωτικών δεδομένων πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα», τονίζουν οι πειρατές.

Ο SnapchatDB υπογράμμισε πως «έκρυψε τα δύο τελευταία ψηφία των τηλεφωνικών αριθμών» για να περιορίσει τις επιπτώσεις από τη δημοσιοποίηση αυτή, αλλά προειδοποίησε ότι επιφυλάσσεται να δημοσιεύσει τα δεδομένα αυτά αλογόκριτα στο μέλλον.

Ο ιστότοπος SnapChat, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2011 από φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου του Στάνφορντ, έχει γίνει πολύ της μόδας, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να δημοσιοποιούν φωτογραφίες ή βίντεο που αυτοκαταστρέφονται αφού τα δει ο παραλήπτης τους, προσφέροντας έτσι ένα αίσθημα εμπιστευτικότητας στις ανταλλαγές αυτές.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου