Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

~ * Η Γη έβαλε... κιλά! Πιθανός ένοχος ένας δακτύλιος σκοτεινής ύλης που αυξάνει τη μάζα του πλανήτη μας * ~

Η Γη έβαλε... κιλά!


Τέξας 

Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι τη Γη περιβάλλει ένας δακτύλιος σκοτεινής ύλης η παρουσία του οποίου προσθέτει… κιλά στην κοσμική ζυγαριά και αυξάνει το βάρος του πλανήτη μας.

Ο σκοτεινός δακτύλιος

Ο Μπεν Χάρις καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας μελέτησε δεδομένα που έχουν συλλέξει δορυφόροι καταγραφής και εντοπισμού στίγματος (GPS). Αυτοί οι δορυφόροι αποτελούν πηγές καταγραφής των βαρυτικών δυνάμεων και βαρυτικών αλληλεπιδράσεων της Γης. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται ανάμεσα στα άλλα και για τον υπολογισμό της μάζας του πλανήτη μας.

Ο Χάρις υπολόγισε ότι η Γη είναι 0.005%-0.008% βαρύτερη από όσο αναφέρει η επίσημη τιμή που έχει καθιερώσει η Διεθνής Αστρονομική Ενωση. Σύμφωνα με την ΔΑΕ το βάρος της Γης είναι 5,972,000,000,000,000,000,000,000 κιλά.

Ο Χάρις εκτιμά ότι η διαφορά αυτή στο βάρος είναι συμβατή με την παρουσία ενός δακτυλίου σκοτεινής ύλης που περιβάλλει τον ισημερινό του πλανήτη μας. Ο δακτύλιος αυτός σύμφωνα με τον Χάρις έχει διάμετρο 70 χιλιάδες χλμ, πάχος 191 χλμ και, επηρεάζοντας τη βαρύτητα της Γης, επηρεάζει και τη μάζα της.

Στην αστρονομία και στην κοσμολογία, η σκοτεινή ύλη είναι ένας υποθετικός τύπος ύλης που συνεισφέρει κατά μεγάλο ποσοσό στη συνολική μάζα του Σύμπαντος. Η σκοτεινή ύλη δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο άμεσης παρατήρησης από τηλεσκόπια.http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=554700Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου