Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

~ * Ηφαιστειογενές νησί στην Ιαπωνία συνεχίζει να επεκτείνεται * ~


Ηφαιστειογενές νησί στην Ιαπωνία συνεχίζει να επεκτείνεται



Η Νιτζίμα ενώθηκε με το ακατοίκητο νησί Νισίνο Σίμα

Ακούγεται σχήμα οξύμωρο, όμως είναι η πραγματικότητα. Η Νιτζίμα, το ηφαιστειογενές νησί που αναδύθηκε στον Ειρηνικό ωκεανό έχει ενωθεί με το ακατοίκητο νησί Νισίνο Σίμα και συνεχίζει να επεκτείνεται.

Το νέο ηφαιστειογενές νησί βρίσκεται 970 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο στην Ιαπωνική θάλασσα και πλέον, γεωγραφικά αποτελεί κομμάτι των νησιών Μπονίν, στη νησιωτική ακτογραμμή Ογκασαβάρα.

Η ένωση του νησιού Νιτζίμα με το Νισίνο Σίμα έγινε στις 20 Νοεμβρίου και ήταν θέμα χρόνου, σύμφωνα με το National Geographic, μιας και οι σχετικές γεωλογικές μελέτες δείχνουν ότι μεγαλώνει συνεχώς και για την ακρίβεια, στο τέλος του 2013 ήταν οκτώ φορές μεγαλύτερο σε μέγεθος από τη στιγμή που πρωτοαναδύθηκε στον υδάτινο ορίζοντα της Ιαπωνίας.

Αυτό που επίσης επεκτείνεται είναι η ένωση μεταξύ των δύο νησιών, η οποία γίνεται όλο και πιο "στενόμακρη" και μάλιστα, οριοθετείται με τη μορφή μιας φυσικής λίμνης που σχηματίστηκε και γύρω της υπάρχει κόκκινο θαλασσινό νερό εξαιτίας του μάγματος από την ανάδυση του ηφαιστειογενούς Νιτζίμα.

Το σημείο, για πολλούς από τους παρατηρητές, όπως συσσωρεύονται οι μάζες των δύο νησιών, μοιάζει με τον χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, τον σκύλο Σνούπι!

Οι ιαπωνικές Αρχές προβληματίζονται για την ονομασία του νέου νησιού που σχηματίζεται!







http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/628260/ifaisteiogenes-nisi-stin-iaponia-sunehizei-na-epekteinetai/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου