Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

~ * Ταξίδι πό τη Γη ως την άκρη του Σύμπαντος Βίντεο του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας μας ξεναγεί σε όλον τον γνωστό μας κόσμο * ~http://www.youtube.com/watch?v=17jymDn0W6U


Ουάσινγκτον 

Ένα ταξίδι σε όλα τα γνωστά σημεία του Σύμπαντος προσφέρει το βίντεο που δημιούργησαν οι επιστήμονες του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Ξεκινώντας από τη Γη σιγά-σιγά απομακρυνόμαστε και, βλέποντας σε «zoom out» το ηλιακό μας σύστημα με τους πλανήτες του και τις τροχιές τους, τον γαλαξία μας και τους άλλους γαλαξίες που έχουμε ανακαλύψει ως τώρα, φθάνουμε τελικά στην κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου, τον απόηχο του Μπιγκ Μπανγκ. Στη συνέχεια, με «zoom in» γυρίζουμε πάλι πίσω εδώ, στο «σπίτι μας». Στη «διαδρομή» βλέπουμε επίσης έναν χάρτη που απεικονίζει τις γνωστές και άγνωστες περιοχές του Σύμπαντος.

Ο Ψηφιακός Ατλας του Σύμπαντος

Κάθε γνωστό αντικείμενο στο Σύμπαν, από τα άστρα και τα κβάζαρ ως τους γαλαξίες, έχει συμπεριληφθεί στην ανάλογη κλίμακα. Οι δημιουργοί του βίντεο χρησιμοποίησαν ως βάση τον Ψηφιακό Ατλαντα του Σύμπαντος, ο οποίος έχει δημιουργηθεί και ενημερώνεται διαρκώς από τους αστροφυσικούς του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας με δεδομένα από οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Ο Ατλας διατίθεται δωρεάν σε μουσεία, εκπαιδευτικούς φορείς αλλά και ερασιτέχνες αστρονόμους.
http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=558113


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου