Σάββατο 5 Μαΐου 2012

~ * Ένας χάρτης του Γαλαξία μας * ~






















Αυτό είναι ένα σχέδιο του Γαλαξία μας κοιτάζει από ψηλά. Τα στοιχεία για αυτή την εικόνα παρέχεται παρακάτω. Ο Ήλιος είναι ένα μόνο από τα 200 δισεκατομμύρια άστρα στον γαλαξία τυπικό αυτό παραγράφεται-σπείρα που είναι περίπου 90 000 έτη φωτός σε διάμετρο.


Μια μεγαλύτερη και χωρίς επισήμανση έκδοση του παραπάνω χάρτη είναι διαθέσιμη εδώ .
Έχω χρησιμοποιήσει τα πιο κοινά ονόματα για τους σπειροειδείς βραχίονες σε αυτό το χάρτη. Αλλά μερικές φορές μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές ονομασίες που χρησιμοποιούνται για τους σπειροειδείς βραχίονες. Αυτός ο πίνακας παραθέτει ορισμένες από τις εναλλακτικές ονομασίες:
Κοινή ονομασία
Εναλλακτικές Όνομα
Norma Βραχίονα
3 kiloparsec Βραχίονα
Crux ασπίδα-Arm
Centaurus Βραχίονα
Τοξότης Βραχίονα
Τοξότης-Carina Βραχίονα
Βραχίονα του Ωρίωνα
Τοπική Βραχίονα
Περσέας Βραχίονα
-
Cygnus Βραχίονα
Εξωτερικό μέρος του βραχίονα
Σημειώστε επίσης ότι ο βραχίονας Orion δεν είναι ένα σημαντικό βραχίονα σπιράλ, αλλά μόνο ένα εξάρτημα των άστρων και του φυσικού αερίου μεταξύ του Τοξότη και ο Περσέας όπλα.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν σχεδόν τόσα αστέρια μεταξύ τους σπειροειδείς βραχίονες και στις σπειροειδείς βραχίονες. Ο λόγος για τον οποίο τα όπλα των σπειροειδών γαλαξιών είναι τόσο prominant είναι ότι τα λαμπρότερα άστρα που βρέθηκαν στις σπειροειδείς βραχίονες. Σπειροειδείς βραχίονες είναι οι μεγάλες περιοχές σχηματισμού αστέρων στους σπειροειδείς γαλαξίες και αυτό είναι όπου το μεγαλύτερο μέρος των μεγάλων νεφελώματα βρίσκονται.

Το σχήμα του Γαλαξία - Η Μαρτυρία

Υπάρχουν δύο μέθοδοι που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για να χαρτογραφήσει τη σπειροειδή δομή του Γαλαξία μας. Η πρώτη μέθοδος είναι η μελέτη της πυκνότητας του ουδέτερου υδρογόνου (ΗΙ) στο επίπεδο του Γαλαξία, που ενισχύεται στις σπειροειδείς βραχίονες. Αυτή ήταν η πρώτη απόπειρα από τον Jan Oort, Φρανκ Kerr, και GART Westerhout το 1958. Θα μελετηθεί το γαλαξιακό σύστημα ως ένα νεφέλωμα σπείρα με τη χρήση ραδιο-τηλεσκοπίων στην Ολλανδία και την Αυστραλία. Η πρώιμη έκδοση του χάρτη τους (ελλιπής στην αριστερή πλευρά) δείχνει διάφορα τμήματα των σπειροειδείς βραχίονες. Η δεύτερη μέθοδος είναι να σχεδιάσετε τις περιοχές γίγαντα HII (φωτεινά νεφελώματα του ιονισμένου υδρογόνου) που συνήθως σχηματίζονται στα σπειροειδείς βραχίονες. Αυτό επιχειρήθηκε από Yvonne και Yvon Georgelin το 1976. Οι ερευνητές μελέτησαν τη σπειροειδή δομή του Γαλαξία μας καθορίζεται από το H II περιφέρειες . Τους χάρτη τους επέτρεψε να προσδιορίσουν το πού βρίσκονται οι σπειροειδείς βραχίονες.
Για μια πρόσφατη απόπειρα χαρτογράφησης του Γαλαξία στο ουδέτερο υδρογόνο (αν και μόνο τα εξωτερικά μέρη) δείτε τη σπειροειδή δομή του Γαλαξία Εξωτερικό σε υδρογόνο από Levine, Blitz, και Heiles, (2006). Για μια πρόσφατη χάρτη των περιφερειών HII στο Γαλαξία μας δείτε Αστέρια που σχηματίζουν συμπλέγματα και η σπειροειδής δομή του Γαλαξία μας με Delphine Russeil, (2003). Αυτές οι διάφορες χάρτες μπορούν να αναλυθούν για να δείξει την ακριβή μορφή σπείρα του Γαλαξία, δείτε διάφορες μελέτες του Jacques Vallee του Γαλαξία μας ( 1 , 2 , 3 ). Ο Γαλαξίας μας είναι μάλλον τεσσάρων βραχιόνων λογαριθμική σπείρα .
Γαλαξίας μας είναι επίσης παραγραφεί-σπειροειδή γαλαξία. Για την ανάλυση αυτού του κεντρικού μπαρ δείτε The Long Bar στο Γαλαξία μας από López-Corredoira, Καμπρέρα-Lavers, Mahoney, Hammersley, Garzón, και González-Fernández, (2006), (αλλά και νωρίτερα τους Βίβλο του 2001 ). Η κεντρική γραμμή του Γαλαξία μας μοιάζει με το μπαρ στο σπειροειδή γαλαξία M95
Αν βάλουμε όλα αυτά τα στοιχεία μαζί τότε έχουμε ένα χάρτη όπως αυτό παρακάτω. Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία διαθέσιμα για την αθέατη πλευρά του Γαλαξία, αλλά σπειροειδείς γαλαξίες είναι συνήθως αρκετά συμμετρικά. Τα χαρακτηριστικά στη μία πλευρά ενός γαλαξία επαναλαμβάνεται συχνά στην άλλη πλευρά.

 

 

 

 

Ιδιότητες του Γαλαξία μας

Αυτή είναι μια λίστα με μερικές από τις κύριες παραμέτρους του Γαλαξία μας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους αριθμούς είναι κατά προσέγγιση. Οι γαλαξίες δεν έχουν ακριβή όρια - τα αστέρια σιγά-σιγά λιγότερο άφθονα καθώς κινείστε μακριά από το γαλαξία.
Ιδιότητες του Γαλαξία μας
Διάμετρος του Γαλαξία
90 000 έτη φωτός
Κατάταξη του Γαλαξία
SBbc
Αριθμός των άστρων στον Γαλαξία
200 000 000 000
Μάζα του Γαλαξία
1 τρισεκατομμύρια ηλιακές μάζες
Μήκος του κεντρικού μπαρ
25 000 έτη φωτός
Απόσταση του Ήλιου από το κέντρο
26 000 έτη φωτός
Πάχος του Γαλαξία στον Ήλιο
2000 έτη φωτός
Ταχύτητα του Ήλιου γύρω από τον Γαλαξία
220 km / s
Τροχιακή περίοδος του Ήλιου γύρω από τον Γαλαξία
225 εκατομμύρια χρόνια


Παρακάτω - τέσσερις γαλαξίες που μοιάζουν με τον Γαλαξία μας. NGC 3953 (πάνω αριστερά) είναι 55 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά και 95000 έτη φωτός σε διάμετρο. NGC 5970 (επάνω δεξιά) είναι 105 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά και 85000 έτη φωτός σε διάμετρο. NGC 7329 (κάτω αριστερά) είναι ακόμη περισσότερο σε μια απόσταση 140 εκατομμυρίων ετών φωτός, αλλά είναι μεγαλύτερο με διάμετρο 140000 έτη φωτός. NGC 7723 (κάτω δεξιά) είναι 80 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, με διάμετρο 90000 έτη φωτός.


















http://www.atlasoftheuniverse.com/milkyway.htm



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου