Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

~ * NASA's Fermi Detects the Highest-Energy Light From a Solar Flare 06.11.12 * ~









Credit: Goddard της NASA Space Flight Center)> Λήψη υψηλής ανάλυσης βίντεο από την Επιστημονική Studio Οπτικοποίηση του Goddard της NASA

Κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής ισχυρή έκρηξη στις 7 Μαρτίου, ο Fermi της NASA ακτίνων-γ διαστημικό τηλεσκόπιο εντόπισε το φως υψηλής ενέργειας που έχει ποτέ συνδεθεί με μια έκρηξη στον ήλιο.
Ο νέος ρόλος του Fermi ανακάλυψη σηματοδοτεί ως ένα ηλιακό παρατηρητήριο, ένα ισχυρό νέο εργαλείο για την κατανόηση ηλιακή ξεσπάσματα κατά τη διάρκεια της μέγιστης περιόδου του ήλιου της δραστηριότητας.


Solar Dynamics της NASA Παρατηρητήριο (SDO) κατέλαβε εκπληκτική θέα της 7 Μαρτίου X5.4 ηλιακή έκλαμψη σε ακραίες υπεριώδες φως. Οι εικόνες δείχνουν χρυσό τον ήλιο σε ένα μήκος κύματος από 171 angstroms, η οποία αντιστοιχεί σε θερμοκρασία από 1 εκατομμύριο βαθμούς F (600.000 Ε). Κιρκίρι εικόνες (131 angstroms) απεικονίζουν 18 φορές θερμότερο. Η έκρηξη προκαλεί κύματα που διαπερνούν τον ήλιο σε 1 εκατομμύριο mph.
(Credit: NASA / ΣΔΟ? Της NASA Goddard Space Flight Center)

Μια ηλιακή έκλαμψη είναι μια εκρηκτική έκρηξη φωτός και φορτισμένα σωματίδια. Ο ισχυρός 7 Μαρτίου αναλαμπής, η οποία κέρδισε μια ταξινόμηση των X5.4 με βάση την μέγιστη ένταση των ακτίνων Χ του, είναι η ισχυρότερη έκρηξη μέχρι σήμερα τηρείται από τηλεσκόπιο Fermi της (ΕΕΘ).
Η έξαρση που παράγεται ένα τέτοιο ξέσπασμα των ακτίνων γάμμα - μια μορφή φωτός με ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια από ό, τι οι ακτίνες Χ - ότι ο ήλιος σύντομα έγινε το πιο φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό των ακτίνων-γ.
"Για τις περισσότερες από τις τέσσερις του Fermi χρόνια σε τροχιά, LAT του είδε τον ήλιο ως ελαφρά, σταθερή ακτίνων γάμμα χάρη πηγή για τις επιπτώσεις της υψηλής ταχύτητας σωματίδια που ονομάζονται κοσμικές ακτίνες», δήλωσε η Νίκολα Omodei, ένας αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια.
«Τώρα αρχίζουμε να δούμε τι ο ήλιος μπορεί να κάνει το ίδιο."
Omodei περιγράφεται ηλιακή μελέτες του Fermi στους δημοσιογράφους σήμερα στο 220ο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Anchorage, Αλάσκα.
Στην αιχμή της φωτοβολίδα, το ΕΕΘ ανιχνεύεται ακτίνες γάμμα με δύο δισεκατομμύρια φορές την ενέργεια του ορατού φωτός, ή περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ηλεκτρονιοβόλτ (GeV), εύκολα θέτει ένα αρχείο για την υψηλότερη ενέργεια του φωτός ποτέ εντοπιστεί κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από μια ηλιακή έκλαμψη.
Η ροή των υψηλής ενέργειας ακτίνες γάμμα, ορίζονται ως εκείνες με ενέργειες πάνω από 100 εκατομμύρια ηλεκτρονιοβόλτ (MeV), ήταν 1.000 φορές μεγαλύτερη από σταθερή απόδοση του ήλιου.
Η έξαρση Μαρτίου είναι επίσης σημαντική για τη διατήρηση των ακτίνων-γ της εκπομπής.
ΕΕΘ Fermi ανίχνευσε υψηλής ενέργειας ακτίνες γάμμα για περίπου 20 ώρες, δυόμισι φορές περισσότερο από ό, τι εν πάση περιπτώσει στο αρχείο.
Επιπλέον, το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μία μεγαλύτερη-από-100-MeV ακτίνων γάμμα πηγή έχει εντοπιστεί στο δίσκο του ήλιου, χάρη στο έντονο γωνιακή ανάλυση του ΕΕΘ της.

 
Αυτή η εικόνα από το τηλεσκόπιο Fermi της (ΕΕΘ) δείχνει πώς το σύνολο του ουρανού φάνηκε στις 7 Μαρτίου υπό το φως των ακτίνων γάμμα με ενέργειες πέραν των 100 MeV. Παρά το γεγονός ότι η Vela πάλσαρ είναι το πιο λαμπρό συνεχής πηγή ΕΕΘ, είχε υπερτερούσε αυτή την ημέρα από την ηλιακή έκλαμψη X5.4, που λάμπρυναν την ακτίνων-Κυρ κατά 1.000 φορές.
(Credit: NASA / DOE / Fermi LAT Collaboration)> Μεγέθυνση εικόνας> Μεγέθυνση εικόνας (χωρίς ετικέτα)
Φωτοβολίδες και άλλα εκρηκτικά ηλιακά γεγονότα παράγουν ακτίνες γάμμα από την επιτάχυνση φορτισμένων σωματιδίων, τα οποία στη συνέχεια συγκρούονται με την ύλη στην ατμόσφαιρα του ήλιου και ορατή επιφάνεια. Για παράδειγμα, οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των πρωτονίων οδηγούν σε βραχύβια υποατομικά σωματίδια που ονομάζονται πιόνια, τα οποία παράγουν υψηλής ενέργειας ακτίνες γάμμα όταν αποσυντίθενται. Πυρήνες ενθουσιασμένοι από τις συγκρούσεις με χαμηλής ενέργειας ιόντων εκπέμπει ακτίνες γάμμα χαρακτηριστικό όπως εγκατασταθούν.
Ταχεία ηλεκτρόνια εκπέμπουν ακτίνες γάμμα, καθώς συγκρούονται με πρωτόνια και ατομικοί πυρήνες.


Οι ηλιακές εκλάμψεις παράγουν ακτίνες γάμμα από πολλές διαδικασίες, μία από τις οποίες παρουσιάζονται εδώ. Η ενέργεια που απελευθερώνεται σε μια ηλιακή έκλαμψη επιταχύνει γρήγορα φορτισμένα σωματίδια. Όταν ένα υψηλής ενέργειας πρωτονίων θέμα απεργίες στην ατμόσφαιρα του ήλιου και ορατή επιφάνεια, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια βραχύβια σωματίδιο - ένα πιόνιο - που εκπέμπει ακτίνες γάμμα όταν διασπάται.
(Credit: Goddard της NASA Space Flight Center)

Του Fermi LAT σαρώνει ολόκληρο τον ουρανό κάθε 3 ώρες, ψάχνοντας για τις ακτίνες γάμμα με ενέργειες που κυμαίνονται από 20 MeV, σε περισσότερες από 300 GeV.
Υψηλή ευαισθησία του και ευρύ οπτικό πεδίο κάνει το ΕΕΘ ένα εξαιρετικό εργαλείο για την παρακολούθηση του ηλιακού.
Ένα άλλο μέσο Fermi, η έκρηξη ακτίνων-γ Monitor (GBM), επισημαίνει το σύνολο του ουρανού δεν έχουν αποκλειστεί από τη Γη ανά πάσα στιγμή.
Σχεδιασμένο για να ανιχνεύουν το φως σε ενέργεια από 8.000 eV έως 40 MeV, συμπληρωματικές δυνατότητες του GBM επιστήμονες δίνουν πρόσβαση σε ένα χαμηλότερο, αλλά επικαλυπτόμενες φάσμα ηλιακής ενέργειας, όπου τα φαινόμενα παράγουν ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.
Και οι δύο πράξεις παρατηρήθηκε μια ισχυρή, αλλά λιγότερο ισχυρό ηλιακή έκλαμψη στις 12 Ιουνίου 2010.
"Βλέποντας την άνοδο και την πτώση αυτής της σύντομης φωτοβολίδα στα δύο κείμενα που μας επέτρεψε να διαπιστώσει ότι μερικά από αυτά τα σωματίδια επιταχύνθηκαν σε δύο-τρίτα της ταχύτητας του φωτός μέσα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα," δήλωσε ο Michael Briggs, ένα μέλος της ομάδας GBM
στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Huntsville.
Ηλιακή εκρήξεις είναι σε άνοδο, όπως ο ήλιος προχωρά προς την κορυφή των περίπου 11-χρόνια-μακρύ κύκλο της δραστηριότητας, σήμερα αναμένεται στα μέσα του-2013.
"Συγχώνευση με τα διαθέσιμα θεωρητικά μοντέλα, το Fermi παρατηρήσεις θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανακατασκευάσει τις ενέργειες και τα είδη των σωματιδίων που αλληλεπιδρούν με τον ήλιο κατά τη διάρκεια της φωτοβολίδες, μια κατανόηση που θα ανοίξει νέους δρόμους στον τομέα της ηλιακής έρευνα», δήλωσε ο Gerald μετοχή, ένας αστροφυσικός
στο Πανεπιστήμιο του Maryland στο College Park.
Fermi της NASA των ακτίνων γάμμα διαστημικό τηλεσκόπιο είναι μια αστροφυσική και τη φυσική σωματιδίων εταιρικής σχέσης. Fermi διοικείται από Goddard Space Flight της NASA Center, Greenbelt, MD Αυτό αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, με συνεισφορές από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους εταίρους στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Σουηδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου