Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

~ * Συνθετικό δέρμα από 3-D εκτύπωση για δοκιμές καλλυντικών * ~









Τα δεδομένα σε ένα σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας καλλυντικών- αυτό των δοκιμών- αλλάζει η L'Oreal USA, η οποία ανακοίνωσε συνεργασία με την εταιρεία του χώρου της 3-D βιοεκτύπωσης Organovo Holdings.
Η συνεργασία αυτή αποτελεί την πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας της Organovo για σκοπούς χρήσης συνθετικού δέρματος, που έχει παραχθεί μέσω 3-D εκτύπωσης, για αξιολόγηση και δοκιμές προϊόντων.
Το εγχείρημα αποτελεί καρπό της συνεργασίας μεταξύ του Technology Incubator της L'Oreal και της Organovo. «Αναπτύξαμε το Technology Incubator για να ανακαλύπτουμε ριζοσπαστικές καινοτομίες σε βιομηχανίες, που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη βιομηχανία της ομορφιάς» λέει ο Γκιβ Μπαλούχ, αντιπρόεδρος του Incubator.
«Η Organovo έχει ανοίξει νέους ορίζοντες με το 3-D bioprinting, περιοχή που ενισχύει την πρωτοποριακή δουλειά της L'Oreal στην έρευνα και εφαρμογή συνθετικού δέρματος για τα τελευταία 30 χρόνια. Η συνεργασία μας όχι απλά θα φέρει νέες προηγμένες on vitro μεθόδους για την αξιολόγηση της ασφάλειας προϊόντων και των επιδόσεων, αλλά επίσης είναι απεριόριστες οι δυνατότητες για αυτό το νέο πεδίο έρευνας και τεχνολογίας».

Η τεχνολογία τρισδιάστατης βιοεκτύπωσης της Organovo επιτρέπει την αυτοματοποιημένη, αναπαράξιμη δημιουργία ζωντανού ανθρώπινου ιστού, που μιμείται τη μορφή και τη λειτουργία των φυσικών ιστών του σώματος.











Σημείωνεται πως, επί της παρούσης, η L'Oreal δραστηριοποιείται στον τομέα της καλλιέργειας δέρματος από ιστούς που έχουν αποκτηθεί μέσω δωρεών από ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.
Η Organovo είναι μια από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που έχουν προσφέρει στο εμπόριο ανθρώπινα όργανα τα οποία έχουν δημιουργηθεί μέσω 3-D εκτύπωσης, προσελκύοντας πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.
Πέρυσι είχε ανακοινώσει ότι είχε έτοιμο προς διάθεση 3-D printed συκώτι, κάτι που είχε γίνει δεκτό με σκεπτικισμό από ειδικούς του χώρου.

Ωστόσο, το δέρμα θεωρείται «ευκολότερο», και η καθιέρωση της παραγωγής και χρήσης του θα άνοιγε τον δρόμο για καινοτομίες στην Ιατρική, όπως, για παράδειγμα, στη δημιουργία νέου δέρματος για θύματα πυρκαγιών κλπ.






http://www.naftemporiki.gr/story/954451/sunthetiko-derma-apo-3-d-ektuposi-gia-dokimes-kalluntikon










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου