Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

~ * Σημαντική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού * ~








Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον 4.500 χιλιάδες γυναίκες προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, ενώ η χώρα μας κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις, όσον αφορά στην πρόληψη της νόσου.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής», σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 60% των γυναικών εντοπίζουν τον καρκίνο του μαστού εφαρμόζοντας προληπτικές εξετάσεις, αλλά στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι μόλις 5%.

Σε ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Με Καρκίνο του Μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής», Ελένη Ντελιοπούλου, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού πριν από 15 χρόνια, επιδίωξε να περάσει το μήνυμα ότι «αν το προλάβεις η ζωή συνεχίζεται όπως και πριν, ίσως και καλύτερη». Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, μια γυναίκα μπορεί να είναι εγκλωβισμένη στα πρέπει αλλά μετά από μια τέτοια εμπειρία «ξεπηδούν τα θέλω».

Η γυναίκα οφείλει κάθε μήνα να παρατηρεί και να ψηλαφεί τους μαστούς της. Ο καλύτερος χρόνος, τόνισε η κ. Ντελιοπούλου, είναι λίγες μέρες μετά την έμμηνο ρύση. Επίσης, μια φορά το χρόνο πρέπει να επισκέπτεται το γιατρό της σε συνεργασία με αυτόν και αν είναι άνω των 40 ετών, καλό είναι να κάνει μια φορά τον χρόνο μαστογραφία.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε σε παιδότοπο στην ανατολική Θεσσαλονίκη και έγινε φιλική συζήτηση με τις μητέρες.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου