Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

~ * Η «απελευθέρωση» της Ακρόπολης στα διεθνή ΜΜΕ * ~






Η βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στην Ακρόπολη έκανε το γύρο του κόσμου.
Για τη χρήση βίας στην είσοδο της Ακρόπολης από τις αστυνομικές αρχές και για την χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών, των δημοσιογράφων και των διερχόμενων πολιτών κάνουν κυρίως λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Επίσης, επισημαίνεται, παράλληλα, πως υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού απαγόρευσαν την είσοδο στην Ακρόπολη στους τουρίστες.
"Η ελληνική αστυνομία εξαπολύει έφοδο κατά των διαδηλωτών στην Ακρόπολη", είναι ο τίτλος του ΒBC, ενώ η εφημερίδα Le Monde στην ιστοσελίδα της φιλοξενεί εκτενές άρθρο για τα σημερινά επεισόδια και σημειώνει πως "η αστυνομία επενέβη προκειμένου να απομακρύνει περίπου εκατό υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού".
"Ελλάδα: σύντομη σύγκρουση με την αστυνομία στην Ακρόπολη" και "η αστυνομία διαλύει τον κλοιό των διαδηλωτών" είναι οι τίτλοι του γαλλικού Πρακτορείου, ενώ το Reuters σημειώνει πως "η ελληνική αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει συγκεντρωμένους εργαζόμενους από την Ακρόπολη".
"Η ελληνική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διασπάσει τους διαδηλωτές", αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα La Reppublica.
Στα σημερινά επεισόδια αναφέρονται και οι αμερικανικές εφημερίδες. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Wall Street Journal, στην ιστοσελίδα της, επισημαίνει πως "η αστυνομία συγκρούεται με διαδηλωτές στην Ακρόπολη".
Όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες ολοκληρώνουν τα ρεπορτάζ με αναφορές στο πρόγραμμα λιτότητας και τις περικοπές μισθών εξαιτίας της κρίσης, ενώ τα περισσότερα παραθέτουν δηλώσεις από δυσαρεστημένους τουρίστες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να επισκεφθούν τον ιερό βράχο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου