Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

~ * ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ * ~








Όταν ήμουν μικρή, κάποιες φορές άκουγα τη γιαγιά μου να λέει για τις νεράϊδες και τα ξωτικά του δάσους ,κι έπιανα τον εαυτό μου να ακούει και να ονειροπολεί με τις ώρες, ως που κάποια στιγμή η γιαγιά φώναζε :

«  _ ε ε ε Μυρσίνη, ακούς ???

_Ναι γιαγιά, ακούω. »

Κι άκουγα τα παραμύθια της γιαγιάς καθώς μου έλεγε που και πως τα ξωτικά και οι νεράϊδες επέστρεφαν σπίτι τους.

Για να ακούσουν τα ρυάκια στο δάσος ή ακόμα και να ψυθιρισουν στον άνεμο. Πολλοί λίγοι άνθρωποι κατάφερναν πραγματικά να τα δούν ή να τα ακούσουν, και μόνο λέει αν τα σεβόσουν γινόταν αυτό !!!












Τα ξωτικά είναι πλάσματα μυθικά της σκανδιναβικής μυθολογίας όπου επέζησαν  μέσα από τις λαϊκές παραδόσεις της βόρειας Ευρώπης.

Εμφανίζονταν σαν νεαροί και νεαρές απίστευτης ομορφιάς που ζούσαν σε δάση και άλλες φυσικές περιοχές .Αναφέρονται σαν υπεραιωνόβια  πλάσματα και τους δίνουν μαγικές ικανότητες.

Έχουμε επίσης τα ξωτικά της Ιρλανδίας , Νορβηγίας , Δανίας , Γερμανίας  και αρκετών άλλων χωρών .

Τα ξωτικά της Ισλανδίας ,λένε οι μύθοι , ότι ζούσαν στα δάση και τις σπηλιές και βοηθούσαν τους χαμένους κυνηγούς να βρούν το δρόμο τους .

Έχουν τη δυνατότητα να γίνονται αόρατα και οι πολύ παλιές ιστορίες λένε πως κάποτε ο κόσμος μας όπως και εκείνος των ξωτικών ήταν ένας όμως κάτι έγινε και χωρίστηκαν.

Αυτά τα πλάσματα ,είναι πανέξυπνα και τους αρέσει να πειράζουν τους ανθρώπους .










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου