Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

~ * Ταξίδι στο κέντρο... του ηλιακού συστήματος * ~










H νέα ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Το Άστρο της Ημέρας» καλωσορίζει το Φθινόπωρο στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και ξεκινά να προβάλλεται στον τεράστιο θόλο, από τις 6 Οκτωβρίου.
Η καινούργια αυτή παράσταση αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουμε ως το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, να «συστηθούμε» με το άστρο που λέγεται Ήλιος και να «κλέψουμε» μερικά από τα πολύτιμα μυστικά του.
Η προβολή παρακολουθεί τον Ήλιο, από τη γέννηση ως τον θάνατό του και από τους αρχαίους πολιτισμούς της Αιγύπτου και των Μάγια ως τα τελευταίας τεχνολογίας επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια, αποκαλύπτοντας ότι ο Ήλιος δεν είναι μόνον το πλησιέστερο, αλλά και ένα πολύ «δραστήριο» άστρο.
Στη συγκεκριμένη παράσταση, οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των αστρονόμων να κατανοήσουν φαινόμενα, όπως είναι η αέναη εμφάνιση και εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων, η ασταμάτητη ροή του ηλιακού ανέμου, οι τεράστιες εκροές ύλης από το στέμμα του και η παραγωγή ενέργειας στο εσωτερικό του.
Τη σκηνοθεσία και το σενάριο της παράστασης υπογράφει ο Παναγιώτης Σιμόπουλος, τη μουσική ο Αναστάσιος Κ. Κατσάρης, ενώ την ελληνική αφήγηση έχουν αναλάβει ο Χρήστος Σιμαρδάνης και η Αφροδίτη Σημίτη.
Την ίδια περίοδο, κάτω από τον παλαιό θόλο του Πλανηταρίου, από τις 5 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, θα φιλοξενείται η έκθεση αστροφωτογραφίας του Ιάπωνα φωτογράφου Takehiko Hashimoto με τίτλο «Φαινόμενα», η οποία περιλαμβάνει 50 αστροφωτογραφίες με φόντο αρχαία ελληνικά μνημεία όπως τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τους Δελφούς.
Πληροφορίες: Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο, (Είσοδος από Πεντέλης 11), 210 9469600.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου