Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

~ * Πρασίνισε το ντέρμπι * ~







Ένας αγνώριστος στο δεύτερο ημίχρονο Παναθηναϊκός κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος του σκορ του πρώτου ημιχρόνου και να κατακτήσει μια πέρα για πέρα δίκαια νίκη στο ντέρμπι των αιωνίων στο ΟΑΚΑ.
Πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά για το «τριφύλλι» ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Το πρώτο γκολ ήρθε μετά από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου στο 57’ και το δεύτερο πέντε λεπτά αργότερα μετά από μπαλιά του Λουίς Γκαρσία, ο οποίος έβγαλε τετ α τετ τον Γάλλο στράικερ που κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Αβράαμ Παπαδόπουλου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Σισέ, ο οποίος ξεγέλασε τον Πάρντο και έκανε το 2-1.








Το σκορ είχε ανοίξει για τους «ερυθρόλευκους» στο 37’ με μια προσωπική ενέργεια ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος άδειασε όλη την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού και αιφνιδιάζοντας τον Τζόρβα έγραψε το 1-0, που προς στιγμήν πάγωσε τους 50.000 οπαδούς των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα ντέρμπι «αιωνίων» η σημερινή αναμέτρηση ήταν θεαματική. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο και αγωνίστηκαν σε ένα super ντέρμπι με πολύ ποιότητα, αλλά και τη γνωστή ένταση και πάθος. 

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία. Πιο φρέσκος και δραστήριος κατάφερε να μπει αρκετές φορές στην περιοχή του Τζόρβα. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός φαίνονταν αποκομμένος στο κέντρο, με τον Σισέ να μοιάζει μόνος μπροστά. 









Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκόςμπήκε πιο… ψυχωμένος, με τον Νιόπλια να περνά στο 46’ τον Λουίς Γκαρσία και τον Μαρίνο στις θέσεις των Γκοβού και Κατσουράνη, αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα, ο Σισέ, ο Χριστοδουλόπουλος και οι δύο αλλαγές ανέβασαν όλο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος σκόραρε δύο φορές και κέρδισε τον Ολυμπιακό, μετά από το Μάρτιο του 2007. 

Η φάση που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 62’, όταν ο Σισέ που ήταν σε θέση για γκολ ανατράπηκε από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ. Στη φάση ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο αμυντικός των «ερυθρόλευκων» έμεινε με δέκα παίκτες. 








Το ματς

Η πρώτη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 7’. Ο Μιραλάς πήρε καταπληκτική μπαλιά από τον Ιμπαγάσα και αφού απέφυγε τον Καντέ, σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των αμυνομένων. 

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 18’. Σε μια αντεπίθεση ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε κάθετη μπαλιά στον Σισέ, ο οποίος απέφυγε τον Πάρντο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι «πράσινοι» δημιούργησαν και δεύτερη φάση στο 25’ με τον Σπυρόπουλο να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πάρντο. 




Στα μέσα του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, όμως ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το 1-0 στο 37’. Ο Μιραλάς πήρε τη μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή. Από αριστερά σύγκλινε προς τον άξονα και αφού απέφυγε τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού σούταρε και «έγραψε» το 1-0. 

Στο ημίχρονο ο Νιόπλιας έκανε τις κινήσεις του στη σκακιέρα και δικαιώθηκε, αφού η ομάδα του γύρισε το ματς. Στο 52’, επτά λεπτά μετά το σφύριγμα για το δεύτερο μέρος, ο Σισέ κατάφερε να σκοράρει. 

Από λάθος στη μεσαία γραμμή ο Χριστοδουλόπουλος πήρε τη μπάλα, απέφυγε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και με σέντρα ακριβείας έδωσε τη δυνατότητα στον Σισέ να σκοράρει με προβολή και να σημειώσει το 1-1. 

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι
πανηγυρισμοί των «πράσινων», στο 57’, ο Γκαρσία πέρασε τη μπάλα στον Σισέ και ο Γάλλος, που ετοιμαζόταν να πλασάρει, ανατράπηκε από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. 

Ο Κάκος υπέδειξε πέναλτι και απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον διεθνή κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού και ο Σισέ νίκησε τον Πάρντο και σημείωσε το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1. 

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη μεγάλη νίκη












Το «φιλμ» του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε

2' Με εκπλήξεις ο Παναθηναϊκός στο αρχικό σχήμα. Ο Νιόπλιας πέρασε στη βασική ενδεκάδα του Πλεσί και Καντέ, ενώ άφησε εκτός τους Σαριέγκι και Καραγκούνη.

3' Από τα πολλά καπνογόνα πάνω από τον αγωνιστικό χώρο έχει σχηματιστεί ένα... σύννεφο, το οποίο φαίνεται και από την τηλεοπτική μετάδοση.

5' Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έπεσε στο έδαφος και κρατάει το κεφάλι του, μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. 

5' Πρώτο σουτ για τον Ολυμπιακό. Ο Ριέρα δεν απειλεί τον Τζόρβα. 

7' Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τον Ολυμπιακό. Ο Μιραλάς από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Προσπάθησε να ξεμαρκαριστεί, αλλά το σουτ κόνραρε στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού. 

10' Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πατήσουν περιοχή και να σκοράρουν. 

11' Ο Σισέ από τα αριστερά έφυγε στην αντεπίσθεση και σούταρε πάνω στον Ούρκο Πάρντο.

12' Δεύτερη κούρσα από τον Σισέ. Ο Γάλλος άνοιξε τη μπάλα και ο Πάρντο απομάκρυνε όπως-όπως σε άουτ.

13' Πρώτο κόρνερ στο ματς. Το κέρδισε ο Μιραλάς από τον Μπουμσόνγκ. 

15' Πιο ομαδικός στο πρώτο τέταρτο ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί μπροστά να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Σισέ, ο οποίος μοιάζει αποκομμένος. Ξεχωρίζει και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος για την ώρα.  

16' Χωρίς Λέτο και Νίνη αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός. Ο Πάντελιτς απουσιάζει για τον Ολυμπιακό. 

18' Απείλει ο Παναθηναϊκός. Ο Πλεσί πέρασε κάθετα στον Χριστοδουλόπουλο και αυτός με τη σειρά του στο Σισέ. Ο Γάλλος πέρασε και τον Πάρντο, αλλά έφυγε πλάγια και δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο γέμισμα προς τον Γκοβού, η άμυνα του Ολυμπιακού απομάκρυνε. 

20' Ο Μιραλάς κοντρόλαρε τη μπάλα σέντραρε παράλληλα και ο Ντουντού σκόραρε με κεφαλιά. Η φάση σταμάτησε νωρίς για οφσάιντ από τον Κάκο. Σωστή υπόδειξη από τον Κερκυραίο. 








23' Δεύτερο κόρνερ για τον Ολυμπιακό. Η εκτέλεση του Φετφατζίδη πέρασε χωρίς κίνδυνο για την άμυνα του Παναθηναϊκού. 

25' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Από το λάθος του Παπαδόπουλου ο Σπυρόπουλος δοκίμασε το σουτ, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πάρντο. 

26' Πάθος και ένταση σε αθλητικά πλαίσια μέχρι τώτα στο παιχνίδι. Οι "αιώνιοι" προσπαθούν να κυριαρχήσουν μέσα στο γήπεδο. 

29' Μακρινό σουτ του Ντουντού. Άουτ πολύ ψηλά η μπάλα.

30' Ένταση στο παιχνίδι. Ο Ριέρα έκανε το τάκλιν στο Βύντρα και τα... αίματα άναψαν. Το περιστατικό τελείωσε εκεί. Στον πάγκο του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για ένα δυναμιτάκη που έσκασε από πίσω. 

33' Νέο σουτ ο Σισέ. Ο Γάλλος παρά τα μαρκαρίσματα κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή, όμως από πλάγια σούταρε άουτ. 

34' Γρήγορος ο ρυμθός. Ο Μιραλάς μπήκε στην περιοχή του Τζόρβα, αλλά το σουτ δεν το έπιασε "γεμάτο" και έστειλε τη μπάλα πλάγια άουτ, χωρίς δύναμη. 

36' Νικόλας Πατέρας και Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθούν την αναμέτρηση από τα επίσημα του ΟΑΚΑ. 








37' ΓΚΟΛ 0-1. Εκπληκτική ενέργεια του Κέβιν Μιραλάς. Ο φορ του Ολυμπιακού πέρασε Μπουμσόνγκ και Ζιλμπέρτο Σίλβα και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Τζόρβα και σημείωσε το 1-0.40' Γκαρσία και Καραγκούνη σήκωσε για ζέσταμα ο Νίκος Νιόπλιας. 

42' Κυριαρχεί ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Ο Τοροσίδης σέντραρε από τα δεξιά, αλλά ο Φουστέρ δεν κατάφερε να πιάσει τη μπάλα όπως θα ήθελε. 

44' Πρόβλημα στην επιθετική ανάπτυξη έχει ο Παναθηναϊκός. Μόνος μπροστά ο Σισέ, εκτός κλίματος είναι ο Γκοβού. 

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο

Δύο αλλαγές στο ημίχρονο από τον Παναθηναϊκό. Ο Λουίς Γκαρσία και ο Στέργος Μαρίνος πέρασαν στις θέσεις των Γκοβού και Κατσουράνη.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

46' Ζαϊρί, Μοντεστό και Ουρτάδο σήκωσε για ζέσταμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε. 

47' Κίτρινη κάρτα ο Χριστοδουλόπουλος. Ο Λάζαρος κέρδισε φάουλ από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο έξω από την περιοχή και κλότσησε δυνατά τη μπάλα εκνευρισμένος, γεγονός που τιμώρησε ο Κάκος.

48' Ο Πλεσί έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού και έστειλε τη μπάλα άουτ. Ωστόσο, η φάση ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

50' Πιο δυνατά ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος, αφού προσπαθεί να ισοφαρίσει. Ο Σισέ διεκδίκησε τη μπάλα με τον Αβραάμ στην περιοχή, όμως ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε προ του Πάρντο. 

53' Σουτ από τον Χριστοδουλόπουλο. Ο Πάρντο μπλοκάρει τη μπάλα. Ζεστάθηκε η κερκίδα.  

56' Ρόμενταλ, Μήτρογλου και Χολέμπας ξεκίνησαν προθέρμανση.

57' ΓΚΟΛ 1-1. Ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε από τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα για τον Σισέ. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Σισέ κατάφερε να σκοράρει. Ο Γάλλος πέτυχε το έκτο γκολ της σεζόν. 








58' Έφυγε στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός. Ο Ριέρα προσπάθησε να σκοράρει με προβολή, όμως έκανε φάουλ στον Βύντρα. 

59' Μετά τη φάση του γκολ ο Σισέ πήρε κίτρινη κάρτα. 

61' Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον Σισέ στην περιοχή και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Με δέκα ο Ολυμπιακός. Σωστή απόφαση από τον Κάκο.

62' ΓΚΟΛ 2-1. Ο Σισέ με πέναλτι νίκησε τον Πάρντο και μέσα σε πέντε λεπτά με δύο δικά του γκολ έδωσε στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα με 2-1.63' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Φετφατζίδης έδωσε τη θέση του στον Μοντεστό. 

65' Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να σκοράρει. Από τα δεξιά ο Τοροσίδης σέντραρε, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκοψαν. 

66' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Τρίτη και τελευταία. Ο Σιμάο πέρασε στη θέση του Πλεσί.









68' Αποχώρησε απο το ΟΑΚΑ οΒαγγέλης Μαρινάκης μετά το 2-1. Αποδοκιμασίες μέσα στο γήπεδο και δακρυγόνα έξω από το αυτό. 

72' Δεν έφυγε από το γήπεδο ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού. Έφυγε από τα επίσημα και ανέβηκε στις σουίτες του Ολυμπιακού Σταδίου. 

73' Η τελευταία ανατροπη του Ολυμπιακού ήταν πριν από εννέα χρόνια, στο 3-2 της Λεωφόρου. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 0-1 και 1-2 με αυτογκόλ του Χένρικσεν και του Κυργιάκου, ενώ ο Παναθηναϊκός κέρδισε με τα γκολ των Μπασινά και Κόλκα. 

74' Ο Μήτρογλου στη θέση του Μιραλάς θα είναι η δεύτερη αλλαγή του Ερνέστο Βαλβέρδε. 

76' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μήτρογλου στη θέση του Μιραλάς. 

78' Εκτέλεσε ο Ιμπαγάσα το φάουλ, ο Μοντέστο γύρισε και ο Τζόρβας μπλόκαρε. 

79' Τον Ζαϊρί ετοιμάζει ο Βαλβέρδε. 


80' Κίτρινη κάρτα στον Ραούλ Μπράβο για μαρκάρισμα στον Μαρίνο. Ρεσιτάλ διαιτησίας ο Κάκος. 

81' Εξαιρετικός ο Λουίς Γκαρσία. Δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Πάρντο. Το καλύτερο  παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κάνει ο Ισπανός. 

83' Στη θέση του Φουστέρ ο Ζαϊρί. Έκλεισε τις αλλαγές του ο Ολυμπιακός.

84' Κοντά στη νίκη μετά από επτά ματς είναι ο Παναθηναϊκός. 










84' Κάρτα στον Ριέρα για μαρκάρισμα στον Βύντρα. 

86' Η κόκκινη κάρτα έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό, ο οποίος στο δεύτερο μέρος έχασε την κυριαρχία που είχε στο πρώτο. 

90' Ολυμπιακός θα παραμείνει στους 18 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός αν διατηρήσει το 2-1 μέχρι το τέλος θα φτάσει τους 17... "Φωτιά" στην κορυφή της Super League. 90' Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις. 



90'+3 Σέντρα ο Βύντρα απομάκρυνε σε πλάγιο προ του Σισέ, ο Μιραλάς. 

Τέλος του αγώνα. 

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1

Γκολ: 57', 62' Σισέ - 37' Μιραλάς

Κίτρινες κάρτες: Χριστοδουλόπουλος, Σισέ, Σπυρόπουλος, Γκαρσία - Μπράβο, Ριέρα

Κόκκινες κάρτες: 61' Αβραάμ Παπαδόπουλος

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Πλεσί (66' Σιμάο), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (46' Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (46' Γκαρσία), Σισέ.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (83' Ζαϊρί), Φετφατζίδης (63' Μοντεστό), Ριέρα, Μιραλάς (76' Μήτρογλου).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:










Νίκος Νιόπλιας: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, κόντρα σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο και έγινε σε μια στιγμή που τα πράγματα δεν ήταν καλά για εμάς. Στο ημίχρονο συζητήσαμε με τα παιδιά στα αποδυτήρια και στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε μια τελείως διαφορετική ομάδα στον αγωνιστικό χώρο αφού αλλάξαμε 2-3 πράγματα. Το πρόβλημα μας ήταν στην ανάπτυξη, καθώς οι γραμμές μας ήταν σε μακρινή απόσταση. Παίζαμε στην έδρα μας και έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί.

Αποκτήσαμε ψυχολογικό προβάδισμα με αυτή την νίκη. Προσωπικά δεν προλαβαίνω να χαρώ, ας χαρούν οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος μας. Η ομάδα μας είναι καλή και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη. Θα βρούμε ρυθμό καθώς θα γυρίσουν και οι τραυματίες σιγά-σιγά», ενώ παραδέχτηκε ότι δεν έχει άγχος: «Δεν έχω πίεση ούτε άγχος γιατί είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και το πάνω με το κάτω αλλάζει ανά πάσα στιγμή. Ήταν μια ποδοσφαιρική μέρα. Δεν πετάω στα σύννεφα, έχω τρέλα με το ποδόσφαιρο, αγαπώ αυτό που κάνω και με ρίξανε από νωρίς στα βαθιά.

Θα πάμε για τη νίκη (με τη Ρούμπιν Καζάν). Θα χρησιμοποιήσουμε ότι καλύτερο έχουμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Ερνέστο Βαλβέρδε: «Δεν νομίζω ότι η ομάδα θα έχει μεγάλες επιπτώσεις από το αποτέλεσμα. Χάσαμε ένα ντέρμπι, αλλά παραμένουμε πρώτοι. Η πραγματικότητα φάνηκε στη διάρκεια που παίζαμε έντεκα με έντεκα. Εκεί αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι. Πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε την ήττα -και να καταλαβαίνουμε ότι κάποια πράγματα τα κάνουμε καλά και κάποια όχι. Μπήκαμε το ίδιο καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, όμως, χάσαμε την ισορροπία μας. Μετά ήρθε πολύ γρήγορα το δεύτερο γκολ, που μας αποδιοργάνωσε και μετά την αποβολή του Παπαδόπουλου ήμασταν ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις. Μέχρι το πρώτο γκολ, όμως, νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι. 










Θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αλλαγήσυστήματος, μόνο όταν διαπιστώσουμε πως δεν είμαστε καλοί. Μέχρι σήμερα παίζαμε απλό ποδόσφαιρο και αυτό ήρθαμε να κάνουμε κι εδώ. Απλά, αυτό που μας κόστισε σήμερα ήταν κάποια λάθη. Αλήθεια είναι πως όταν δεν έχεις ευρωπαϊκά παιχνίδια μεσοβδόμαδα, συγκεντρώνεσαι καλύτερα στο παιχνίδι κι έχεις πιο πολλούς ετοιμοπόλεμους παίκτες. Είναι αλήθεια, όμως, πως με τα παιχνίδια μεσοβδόμαδα αποκτάς και πιο εύκολα ρυθμό».

Τζιμπρίλ Σισέ: «Ήταν μια μεγάλη νίκη, ήταν ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε επειδή ο αντίπαλός μας ήταν τέσσερις πόντους μπροστά και πλέον μειώσαμε στον ένα. Ήταν μια μεγάλη νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου. Έλεγαν ότι δεν μπορώ να σκοράρω σε ντέρμπι, ήθελα να κλείσω στόματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να σκοράρω σε ντέρμπι και να σταματήσω αυτήν την κακή παράδοση που είχα στην Ελλάδα, γιατί σε ντέρμπι στο εξωτερικό είχα σκοράρει πολλές φορές. Όποιος και να σκόραρε θα ήμουν χαρούμενος, από τη στιγμή που θα νικούσαμε. Ήμασταν πολύ αγχωμένοι στο πρώτο μέρος και για το λόγο αυτό παρουσιαστήκαμε έτσι. Στο δεύτερο όμως βγήκαμε αγριεμένοι γιατί ξέραμε πως μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη και τελικά τα καταφέραμε.

Είμαι πολύ θυμωμένος με τα πρωτοσέλιδα αυτά και αυτό μας βγήκε στο γήπεδο όλων. Έγραφαν σκατά για εμάς, ενώ προσωπικά και με πείραξε περισσότερο μία φωτογραφία του Βύντρα και του Μιραλάς. Αυτό ήταν πολύ άσχημο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Έδειξαν ασέβεια σε εμάς και ελπίζω να έμαθαν πλέον. Αυτά είναι πράγματα που δεν έχω δει ποτέ στην καριέρα μου».
Νταβίντ Φουστέρ: «Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι δεν το κέρδισε ο Παναθηναϊκός! Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, μέχρι τη φάση του πέναλτι και την αποβολή του Αβραάμ. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό, προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ισοφάριση. Ακόμα κι έτσι είμαστε πρώτοι. Έχει αρκετό δρόμο το πρωτάθλημα».

Στέργος Μαρίνος: «Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός, με εξαίρεση το γκολ του Μιραλάς, δεν μας απείλησε ιδιαίτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε αποφασισμένοι για την ανατροπή και με την βοήθεια και του κόσμου τα καταφέραμε. Τα δώσαμε όλα. Αυτή η νίκη μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια».

Νικόλας Πατέρας: «Μετά το δεύτερο γκολ της ομάδας μας υπήρξε ένα μικροεπεισόδιο και για να τον προστατέψουμε τον μετακινήσαμε σε σουίτα. Όλα πήγαν καλά και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Αυτοί που θα πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι είναι οι παίκτες και ο προπονητής. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους δίνουμε ψυχολογικές ντόπες. Ήμασταν υποτονικοί στο πρώτο μέρος, αλλά καλύτεροι στο δεύτερο. Ένα από τα καλά της ομάδας είναι ότι μπορεί να γυρνάει τα παιχνίδια. Το πρωτάθλημα από εδώ και πέρα αναμένεται να έχει πολύ σασπένς. Ευχαριστώ τον κόσμο για την παρουσία του και τη θερμή του συμπαράσταση».

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη. Καταφέραμε να επικρατήσουμε αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Δεν περίμενα να γίνει τέτοια ανατροπή. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν το ψυχικό σθένος για να γυρίσουν το ματς και το γύρισαν. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια μεγάλη νίκη. Ο Τζιμπρίλ ήταν φοβερός όμως, δεν θέλω να ξεχωρίσω κανέναν παίκτη. Όλη η ομάδα είναι άξια συγχαρητηρίων. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Άλλωστε, πώς θα μπορούσα να μην είμαι από τη στιγμή που νικήσαμε τον Ολυμπιακό; Από εκεί και πέρα, ο χρόνος θα δείξει».

Παύλος Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος. Ήταν άπιαστος στο δεύτερο ημίχρονο και άξιζε να πάρει τη νίκη. Είμαστε αισιόδοξοι όσον αφορά στη συνέχεια».

Τζόνι Βεκρής: «Ανέβηκε η ψυχολογία μας μετά τη νίκη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αποδώσαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο». 

Μάνος Μαυροκουκουλάκης: «Ο Τάσος Μητρόπουλος είναι μια προσωπικότητα με ιστορία και προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα όμως η συμπεριφορά του αποτέλεσε το μελανό σημείο του ντέρμπι, αφού προκάλεσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού».

Γιάννης Μώραλης: «Θέλαμε τη νίκη για προφανείς λόγους. Όχι μόνο για να διατηρήσουμε τη διαφορά, αλλά κι επειδή πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, υπήρχε πολύ μεγάλη διαφορά, εγώ δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια τόσο μεγάλη διαφορά. Τελικά χάσαμε, όμως αυτό δεν αλλάζει κάτι, συνεχίζουμε να είμαστε πρώτοι και πιστεύω ότι έχουμε καλύτερη ομάδα και μπορούμε να μείνουμε εκεί μέχρι το τέλος. Θα πρέπει να δούμε και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις για τις οποίες δεν έχουμε άποψη τώρα, όπως για παράδειγμα το πέναλτι και η αποβολή. Επαναλαμβάνω πως έχουμε καλύτερη ομάδα».












1 σχόλιο:

  1. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΜΟΥ !!!....
    ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ !!!!!!!!!!!!!!

    ♥¸¸•*¨*•°ºoO•*¨*•¸ ஐ_ like♥¸¸•*¨*•°ºoO•*¨*•¸ ஐ_like ♥¸¸•*¨*•°ºoO•*¨*•¸ ஐ_ like♥¸¸•*¨*•°ºoO•*¨*•¸ ஐ_ like♥¸¸•*¨*•°ºoO•*¨*•¸ ஐ_like ♥♥¸¸•*¨*•°ºoO•*¨*•¸ ஐ_ like♥¸¸•*¨*•°ºoO•*¨*•¸ ஐ_like ♥¸¸•*¨*•°ºoO•*¨*•¸ ஐ_ like♥¸¸•*¨*•°ºoO•*¨*•¸ ஐ_ like♥¸¸•*¨*•°ºoO•*¨*•¸ ஐ_like ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή