Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

~ * Έρχονται πρόστιμα και για οδηγούς - καπνιστές * ~








Την επιβολή υψηλών προστίμων, από 1.500 έως 3.000 ευρώ, και κυρώσεων που φτάνουν ακόμη και στην αφαίρεση διπλώματος, φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Υγείας για τους οδηγούς που καπνίζουν ενώ έχουν μέσα στο όχημά τους παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών



Οι τελικές ρυθμίσεις αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, με τη μορφή τροπολογίας.
Σύμφωνα με τα ευρήματα ελέγχων που έκαναν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου σύμβουλοι του υπουργείου, σε περιοχές όπως το Γκάζι ο νόμος δεν εφαρμοζόταν στο 70% των μπαρ. Όπως ανέφεραν, υπήρχαν σταχτοδοχεία και οι θαμώνες κάπνιζαν ελεύθερα. «Δεν κάνουμε πλάκα, την Παρασκευή θα μπορούσαμε να είχαμε κόψει 1.000 πρόστιμα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Αντ. Δημόπουλος.
Υποστήριξε ότι το μέτρο εφαρμόζεται σταδιακά για λόγους τακτικής, προκειμένου να περάσει χωρίς αντιδράσεις. Προειδοποίησε όμως τους παραβάτες ότι τις επόμενες εβδομάδες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι ακόμη πιο σκληροί,.
Τις τρεις τελευταίες ημέρες, που άρχισαν να κόβονται πρόστιμα, το τηλεφωνικό κέντρο "1142" έχει δεχθεί 12.382 κλήσεις. Από την έναρξη λειτουργίας του έχει δεχθεί περισσότερες από 118.000 κλήσεις.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου