Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

~ * ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ * ~





Photo: A white anemone and sea star underwater





Λευκή Ανεμώνη και Star Sea

Φωτογραφία από Jens Troeger, Shot μου
Τα πλάσματα που ζουν στους ωκεανούς του πλανήτη τρέχει το πλήρες φάσμα των χρωμάτων-συχνά σε περίπλοκα σχήματα, προηγμένη καμουφλάζ, και τον βαθμό διαφάνειας.
Εδώ, μια λευκή ανεμώνη θάλασσα διατηρεί επιχείρηση με ένα αστέρι στη θάλασσα στα ύδατα στα ανοικτά British Columbia. Υπάρχουν περισσότερα από χίλια είδη ανεμώνης της θάλασσας. Το ασπόνδυλο παίρνει το όνομά της από την εξίσου φανταχτερός επίγεια λουλούδι ανεμώνη.



Photo: A school of blue tangs near the ocean floor





Blue Tang

Φωτογραφία από Jeff Haines, Shot μου
Ενηλίκων μπλε tangs κολυμπούν κοντά στον πυθμένα του ωκεανού κοντά στο Μεξικό. Ένα είδος surgeonfish, το μπλε γεύση είναι άφθονη στα νερά της Καραϊβικής, συχνά σχολική εκπαίδευση γύρω από κοραλλιογενείς υφάλους.Καθώς ωριμάζουν, το χρώμα του tangs «προχωρεί από φωτεινό κίτρινο σε βαθύ μπλε-γκρι ή μοβ



Photo: A colorful jelly and underwater plants






Λουλούδι Hat Jelly

Φωτογραφία από e-Photography/Chijimatsu/SeaPics.com
Θα μπορούσε να είναι δελεαστική, αλλά μια σπάνια ζελέ καπέλο λουλουδιού λιλά μύτες περιθώριο μπορεί να παραδώσει ένα οδυνηρό τσίμπημα. Βρέθηκαν στα ανοικτά της Βραζιλίας, της Αργεντινής, και τη νότια Ιαπωνία, τα πλοκάμια του ζελέ μπορεί πηνίο και ξετυλίξτε και χρησιμοποιούνται για τη σύλληψη μικρών ψαριών και άλλων τροφίμων.


Photo: Worms shaped like Christmas trees











Ισπανικά γυμνοβράγχιο Χορεύτρια

Φωτογραφία από τον David Doubilet, το National Geographic
Υπάρχουν πάνω από 3.000 γνωστά είδη γυμνοβράγχιο, και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν άλλου 3.000 ακόμη να ανακαλυφθούν. Η λεγόμενη ισπανική χορευτές, όπως αυτό στα ανοικτά των ακτών της Νέας Νότιας Ουαλίας, της Αυστραλίας, διαθέτουν ορισμένες διακρίσεις έναντι των άλλων γυμνοβράγχια: Πρώτον, μπορεί να είναι τεράστια, φτάνοντας ένα πόδι και ένα μισό (46 εκατοστά) πολύ. Οι περισσότεροι γυμνοβράγχια είναι δάχτυλο-μεγέθους. Δεύτερον, μπορούν να κολυμπήσουν, μια ικανότητα που οι περισσότεροι από τους ξαδέλφους έλλειψη του.


Photo: Orange nudibranch with black spots




Γυμνοβράγχιο, Φιλιππίνες

Φωτογραφία από Spacek Libor, Shot μου
Γυμνοβράγχια, με το παρατσούκλι "nudis," είναι περισσότερο γνωστή για την αδυναμία ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων που αθλητισμό. Προέρχονται χρωματισμό, καθώς και η τοξικότητα, από τα τρόφιμα που καταναλώνουν. άγρια αποχρώσεις τους πω δυναμικό αρπακτικά, "Θα έπαιρνα καλύτερα ψάχνουν αλλού για ένα γεύμα."


Photo: Orange-and-white nudibranch




Tritonia γυμνοβράγχιο

Φωτογραφία από τον Jeffrey de Guzman, Shot μου
Τα μέλη της οικογενείας μαλάκιο, γυμνοβράγχια εγκατέλειψαν τα εκατομμύρια κοχύλια χρόνια πριν. Το όνομά τους επιστημονικούς, Nudibranchia, σημαίνει «γυμνό βράγχια," και περιγράφει τα βράγχια φτερωτός και τα κέρατα ότι το μεγαλύτερο μέρος, όπως αυτό Tritonia είδη, φορούν στις πλάτες τους.

Photo: Purple-and-white nudibranch laying eggs





Ωοτοκία γυμνοβράγχιο

Φωτογραφία από τον Jeffrey de Guzman, Shot μου
Γυμνοβράγχια είναι ερμαφρόδιτα, που μεταφέρουν τόσο των ανδρών όσο και των γυναικείων αναπαραγωγικών οργάνων. Το ζευγάρωμα ζεύγη γονιμοποιήσουν το ένα το άλλο και να έως και δύο εκατομμύρια αυγά σε ρόλους, κορδέλες, ή τυλιγμένο συστάδες, καθώς αυτό μοβ ζωγραφισμένα Hypselodoris κάνει.

Photo: Green-and-orange nudibranch





Green-και-πορτοκαλί γυμνοβράγχιο

Φωτογραφία από τον Jeffrey de Guzman, Shot μου
Γυμνοβράγχια είναι τυφλοί στη δική τους ομορφιά, μικροσκοπικά μάτια τους απαιτητικούς λίγο περισσότερο από φως και σκοτάδι. Αντ 'αυτού τα ζώα οσμή, γεύση, και την αίσθηση στον κόσμο τους χρησιμοποιώντας το κεφάλι-mounted αισθητηριακή εξαρτήματα που ονομάζεται rhinophores και προφορικές πλοκάμια.


Photo: A red-and-white nudibranch






Γυμνοβράγχιο, Μπαλί

Φωτογραφία από τον David Doubilet, το National Geographic
μοναδική ζωή γυμνοβράγχια και χημείας του οργανισμού μπορεί να ανακαλύψεις λιμάνι που θα μπορούσαν να επωφεληθούν ανθρωπότητα. Οι επιστήμονες προσπαθούν να αντλήσουν τα φαρμακευτικά προϊόντα που προέρχονται από χημικούς οπλοστάσιό τους και να ενδείξεις για τη μάθηση και τη μνήμη από τα απλά νευρικό τους σύστημα.


Photo: A nudibranch with white, red, yellow and blue coloring






Πολύχρωμοι γυμνοβράγχιο

Φωτογραφία από Mohammed Alsaleh, Shot μου
Γενικά στενόμακρη, γυμνοβράγχια μπορεί να είναι παχύ ή πεπλατυσμένη, θετικής ή αρνητικής, περίτεχνα χρωματισμένα ή μονότονο να ταιριάζουν στο περιβάλλον τους. Μερικά από max σε ένα τέταρτο μιας ίντσας (6 χιλιοστά), ενώ άλλοι μπορεί να φτάσει ένα πόδι (30 εκατοστά) πολύ ή και περισσότερο.


nationalgeographic.com/




Ζευγάρωμα γυμνοβράγχια

Φωτογραφία από τον David Doubilet
Τα φωτεινά, αντιπαραβαλλόμενα χρώματα του ζευγαρώματος γυμνοσάλιαγκες γυμνοβράγχια θάλασσα βρέθηκαν σε υφάλους και το βαθύ ωκεανό προειδοποιούν δυναμικό θηρευτές δηλητηριώδες, δυσάρεστη σάρκα τους. Εξοπλισμένο με δύο αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα, κάθε γυμνοβράγχιο γονιμοποιεί το άλλο, και οι δύο παράγουν ωάρια.


Photo: Red-and-orange nudibranch


Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Worms

Φωτογραφία από Kunzelman Jean, Shot μου
Χριστουγεννιάτικο δέντρο καταφύγιο σκουλήκια ένα γοβιούς (αριστερά) στον κοραλλιογενή ύφαλο οικοτόπου τους. Κοραλλιογενείς υφάλους ευδοκιμούν στα καθαρά, ρηχά παράκτια νερά των τροπικών θαλασσών.


Photo: Two colorful sea slugs mating

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου