Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

~ * Γκρο πλαν ενός μετεωρίτη - «Ruaidh Oileán» * ~










Αυτή είναι μια εικόνα του μετεωρίτη που Άρη της NASA Exploration Rover Opportunity βρέθηκαν και εξετάζονται το Σεπτέμβριο του 2010. 
κάμερες Ευκαιρία αποκάλυψε πρώτο το μετεωρίτη σε εικόνες που λαμβάνονται σχετικά με Sol 2363 (16 Σεπτεμβρίου 2010), το 2363 RD Άρη ημέρα της αποστολής του rover του στον Άρη. Η άποψη αυτή ελήφθη με την πανοραμική κάμερα στο Sol 2371 (24 Σεπτέμβρη 2010). 
Η επιστημονική ομάδα χρησιμοποίησε δύο εργαλεία στο χέρι Ευκαιρία - η μικροσκοπική απεικόνισης και το σωματίδιο άλφα ακτίνων Χ φασματόμετρο - να επιθεωρεί την υφή και τη σύνθεση του βράχου. Πληροφορίες από το φασματόμετρο επιβεβαίωσε ότι το ροκ είναι μια νικελίου-σιδήρου μετεωρίτη. Η ομάδα ανεπίσημα ονομάζεται ο βράχος "Oileán Ruaidh" (προφέρεται ruah AY-LAN), το οποίο είναι το γαελικό όνομα για ένα νησί στα ανοικτά των ακτών της βορειοδυτικής Ιρλανδίας. 
Ευκαιρία αναχώρησε Oileán Ruaidh και συνεχίζεται το ταξίδι της προς την μακροπρόθεσμη τον προορισμό της αποστολής, Endeavour κρατήρα, σχετικά με Sol 2374 (28 Σεπτέμβρη 2010) με το αυτοκίνητο από περίπου 100 μέτρα (328 πόδια). 
Αυτή η άποψη, που παρουσιάζεται σε περίπου πραγματικό χρώμα, συνδυάζει εικόνες στοιχείο που λαμβάνεται μέσω τριών Pancam φίλτρων εισδοχής μήκη κύματος από 601 νανόμετρα, 535 νανόμετρα και μήκος 482 νανόμετρα. 
Credit: NASA / JPL-Caltech / Cornell University










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου