Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

~ * Αγριόκυκνοι * ~










Η αγριόκυκνων είναι ένα πουλί να εμπνεύσει πτήσεις της φαντασίας.........



Για τους αρχαίους, την εμφάνιση ενός κύκνου, με την αβίαστη της καθόδου στον καθρέφτη μιας λίμνης και όμορφη, unfurling πτήσης, σηματοδότησε Evanescence και προκλητών αθάνατος πόθους. Σωκράτης, ο Πλάτωνας μας λέει, άκουσε το τραγούδι ενός κύκνου την ημέρα του θανάτου του. Οι Βαλκυρίες, υπό το πρόσχημα των κύκνων, άντεξε πέσει ήρωες τους προς την Valhalla της Σκανδιναβικής μυθολογίας. Ο Πυθαγόρας πίστευε τις ψυχές των ποιητών περάσει σε κύκνους, μια τοποθέτηση τάφο που μετατρέπει την κουρελιασμένη φράση "ποίηση σε κίνηση" σε μια πραγματικά λυρική αλληγορία.
Ο κύκνος, Ρώσος ποιητής Άννα Akhmatova γράφει, «επιπλέει μέσα από τους αιώνες" και στη στροφή τροχό των εποχών. Κύκνοι σε φθινοπωρινό μεταναστευτικό πτήση τους-το ουράνιο πτερυγισμού των πτερύγων, το ασημένιο βέλος του ένα σμήνος διάσπαση του ουρανού-προκαλούν ποιητική μελαγχολία. Σκιές μακραίνουν. Ημέρες συντόμευση. Άλλη μια χρονιά κλείνει in. Ακόμα, υπάρχει το καθησυχαστικό ανάταση των παραμυθιών, όπως παπάκι γύρισε κύκνο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με την μεταμόρφωσή του από απλό σε πριγκιπάτο.
Γλυκόπικρη, αυτά τα όμορφα πουλιά. Ωστόσο, μάσκες ομορφιά τους τα διόδια εξανάγκασε από τη βαρυτική έλξη των μεγάλων φορέων τους και την πίεση της καθημερινής επιβίωσης. Εργώδη απογειώσεις, η ξέφρενη κωπηλασίας του webbed πόδια και βαριά ήττα των πτερύγων πριν από την άνοδό τους στα ύψη, μια εδαφική επιθετικότητα που απευθύνονται σε άλλους κύκνους και υδρόβια πουλιά που μπορούν να μετατρέψουν φαύλο και, περιστασιακά, θανατηφόρα, υποδηλώνουν ότι η ομορφιά δεν προέρχεται εμείς το ίδιο εύκολα και ευγενικά, όπως μπορεί να επιθυμούν.




nationalgeographic.com



( γίνετε κατευθείαν η μεταφορά του κειμένου....χωρίς καμία διόρθωση...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου