Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

~ * Εταίρος Γαλαξίες Απίστευτα Διαφορετικές στη Νέα WISE ΕΙΚΟΝΑΣ * ~








Πασαντίνα, Καλιφόρνια - της NASA Wide-field Infrared Survey Explorer έχει συλλάβει μια νέα προβολή των δύο γαλαξιών σύντροφος - μια κάπως ήρεμη ομορφιά σπιράλ και θορυβώδης εταίρου της απίστευτα με τον καπνό σχηματισμού νέων άστρων.
Το απίθανο ζευγάρι, με το όνομα Messier 81 και Messier 82, πήρε να γνωριστούν πολύ καλύτερα κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που έλαβε χώρα μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν. Καθώς παρασύρεται από την άλλη, βαρυτικές αλληλεπιδράσεις το έναυσμα για νέες εκρήξεις σχηματισμού νέων άστρων. Στην περίπτωση του Μεσιέ 82, επίσης γνωστό ως γαλαξίας πούρο, η συνάντηση προκάλεσε πιθανό ένα τεράστιο κύμα της νέας γέννησης αστέρων στον πυρήνα του. Έντονη ακτινοβολία από νεογέννητα μεγάλα αστέρια πνέει άφθονες ποσότητες φυσικού αερίου και καπνούς από τη σκόνη του Γαλαξία, όπως φαίνεται στην εικόνα WISE με κίτρινο χρώμα αποχρώσεις.
Η νέα εικόνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.nasa.gov/mission_pages/WISE/multimedia/gallery/pia13454.html . Ο γαλαξίας πούρο απεικονίζεται πάνω Messier 81.
"Αυτό που είναι μοναδικό για το σοφό άποψη αυτό το δίδυμο είναι ότι μπορούμε να δούμε και οι δύο γαλαξίες σε ένα πλάνο, και μπορούμε να δούμε πραγματικά τις διαφορές τους", δήλωσε ο Ned Wright του UCLA, ο κύριος ερευνητής του WISE. "Επειδή ο γαλαξίας πούρο είναι γεμάτη με σχηματισμό αστεριών, είναι πραγματικά λαμπρό στο υπέρυθρο, και φαίνεται εντυπωσιακά διαφορετικό από λιγότερο ενεργές σύντροφο του."
Η αποστολή WISE ολοκλήρωσε ο κύριος στόχος της χαρτογράφησης του ουρανού στο υπέρυθρο φως, τον Οκτώβριο του 2010, καλύπτοντας το ένα-και-το ήμισυ φορές πριν κατεψυγμένα ψυκτικού μέσου του έτρεξε έξω, όπως είχε προγραμματιστεί. Κατά την περίοδο αυτή, το έσπασε απότομα τις εικόνες των εκατοντάδων εκατομμυρίων αντικειμένων, η πρώτη παρτίδα που θα κυκλοφορήσει στην κοινότητα αστρονομία, τον Απρίλιο του 2011. WISE συνεχίζει του σάρωση του ουρανού χωρίς ψυκτικό χρησιμοποιώντας δύο από τα τέσσερα υπέρυθρα κανάλια της - οι δύο μικρότερες-μήκος κύματος κανάλια δεν επηρεάζονται από τις υψηλότερες θερμοκρασίες. εν εξελίξει έρευνα της αποστολής είναι τώρα επικεντρώθηκαν κυρίως στη αστεροειδείς και κομήτες.
Επειδή WISE έχει απεικονίστηκαν το σύνολο του ουρανού, θα υπερέχει στην παραγωγή μεγάλων ψηφιδωτά, όπως αυτή η νέα εικόνα του Messier 81 και Messier 82, η οποία καλύπτει ένα μπάλωμα του ουρανού ισοδύναμο με τα τρία από τρία πλήρη φεγγάρια, ή 1,5 κατά 1,5 βαθμούς.
Είναι πιθανό αυτοί οι γαλαξίες εταίρο θα συνεχίσουν να χορεύουν γύρω από το άλλο, και τελικά συγχωνεύονται σε μια ενιαία οντότητα. Είναι και οι δύο σπειροειδείς γαλαξίες, αλλά Messier 82 είναι φαίνεται από μια άκρη-για την προοπτική, και έτσι φαίνεται στο ορατό φως, όπως ένα λεπτό, ένα πούρο-όπως μπαρ. Όταν αντιμετωπίζεται στο υπέρυθρο φως, Messier 82 είναι το πιο λαμπρό γαλαξία στον ουρανό. Είναι αυτό που οι επιστήμονες αναφέρουν ως ένα γαλαξία αστρική έκρηξη, διότι είναι αναδεύουν έξω τα μεγάλα ποσά των νέων άστρων.
"Το WISE εικόνα δείχνει πραγματικά πόσο θεαματικό Μεσιέ 82 λάμπει στο υπέρυθρο παρότι είναι σχετικά μικρός σε μέγεθος και μάζα σε σύγκριση με το μεγάλο αδελφό του, ο Μεσιέ 81," δήλωσε ο Tom Jarrett, ένα μέλος της ομάδας WISE στο California Institute of Τεχνολογία στην Pasadena.
Σε αυτό το WISE άποψη, υπέρυθρο φως έχει χρώμα που κωδικοποιείται έτσι ώστε να μπορούμε να το δούμε με τα μάτια μας. Οι συντομότερη μήκη κύματος (3,4 και 3,6 micron), εμφανίζεται σε μπλε και μπλε-πράσινο ή γαλάζιο, και η πιό μακροχρόνια μήκη κύματος (12 και 22 micron), είναι πράσινο και κόκκινο. Μεσιέ 82 εμφανίζεται με κίτρινο χρώμα αποχρώσεις, λόγω κουκούλι της σκόνης που εκπέμπει πλέον μήκη κύματος του φωτός (το κίτρινο είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού πράσινου και του κόκκινου). Αυτή η σκόνη είναι κατασκευασμένο κυρίως από πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, που βρίσκονται στη Γη ως αιθάλη.
Messier 81, γνωστό και ως γαλαξία Βοάε, εμφανίζεται μπλε στο υπέρυθρο εικόνα, επειδή δεν είναι τόσο σκονισμένα. Το μπλε φως από τα αστέρια στο γαλαξία. Κόμβοι του κίτρινου δει dotting το σπειροειδείς βραχίονες είναι σκονισμένες περιοχές των πρόσφατων σχηματισμού αστέρων, κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από συνάντηση του γαλαξία με θορυβώδες εταίρους της.
«Είναι εντυπωσιακό το πώς το ίδιο γεγονός που τόνωσε το κλασικό σπειροειδής γαλαξίας Messier 81, καθώς και ένα ορμητικό αστρική έκρηξη στον Μεσιέ 82," δήλωσε ο WISE Project επιστήμονας Πίτερ Eisenhardt του Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια "WISE είναι να βρει την πιο ακραία starbursts σε όλη την ολόκληρο τον ουρανό, έξω στο αποστάσεις πάνω από χίλιες φορές μεγαλύτερη από ό, τι Messier 82. "
Messier 81 είναι ένα από τα φωτεινότερα γαλαξίες στον ουρανό στο ορατό φως. Τόσο αυτή και ο σύντροφός της είναι ορατά με κιάλια σε μια σκοτεινή, σαφή νύχτα στο βόρειο αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου, ο οποίος περιέχει τη Μεγάλη Άρκτος. Οι γαλαξίες είναι 12 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη.
JPL διαχειρίζεται WISE για την Επιστήμη Αποστολή της NASA Διεύθυνσης. Η αποστολή ήταν ανταγωνιστικά έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο του Explorers NASA Πρόγραμμα, το οποίο είναι Goddard της NASA Space Flight Center στο Greenbelt, MD, διαχειρίζεται. Η Space Dynamics Laboratory στο Logan, Utah, που χτίστηκε το μέσο της επιστήμης, και Ball Aerospace & Τεχνολογίες είδους της Boulder του Κολοράντο, που χτίστηκε το διαστημικό σκάφος. Επιστήμη εργασίες και η επεξεργασία δεδομένων πραγματοποιείται στο υπέρυθρο Επεξεργασία και Ανάλυση Κέντρο στο California Institute of Technology στη Πασαντένα. Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.nasa.gov/wise , http://wise.astro.ucla.edu και http://www.jpl.nasa.gov/wise .
 
 
Whitney Clavin 818-354-4673
Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια
whitney.clavin jpl.nasa.gov @



nasa.gov



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου