Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

~ * Χιλιάδες γράμματα στον Άη Βασίλη από Ελληνόπουλα * ~


Χιλιάδες γράμματα στον Άη Βασίλη από Ελληνόπουλα


Χιλιάδες παιδιά απ' όλη την Ελλάδα έστειλαν και φέτος το δικό τους γράμμα στον ποιο αγαπημένο άγιο, τον Άη Βασίλη. Τα περισσότερα παιδιά ρίχνουν τα γράμματά τους στα ειδικά κόκκινα κουτιά των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα οποία στήθηκαν πριν από τις γιορτές ειδικά για να μεταφέρουν στον άγιο τις επιθυμίες των παιδιών.

Μεταξύ άλλων, τα παιδιά ζητούν δώρα και κυρίως παιχνίδια, τον ρωτούν πώς είναι η υγεία του, εάν κρυώνει στο Βόρειο Πόλο, εάν τον βοηθούν τα ξωτικά και φυσικά εάν είναι καλά η γυναίκα του, η «Αγιο-Βασιλίνα»!

«Αγαπητέ Άη Βασίλη, οι γονείς μου είναι άνεργοι και δεν μπορώ να τους ζητήσω ένα δώρο επειδή καταλαβαίνω την κατάσταση μέσα στο σπίτι μας και δεν μπορώ να τους βάλω σε έξοδα. Βαθιά μέσα μου πιστεύω στην ύπαρξή σου. Θέλω αυτά τα Χριστούγεννα να μου είναι αξέχαστα. Θα ήθελα ένα ωραίο φόρεμα αλλά επειδή ξέρω ότι είναι δύσκολο δώρο, ό,τι κι αν μου στείλεις θα το αγαπήσω πάρα πολύ», γράφει η 10χρονη Άντζελα.

Οι λιλιπούτειοι φίλοι του Άη Βασίλη τονίζουν, σε κάθε ευκαιρία, πως ήταν «καλά παιδιά φέτος» κι ελπίζουν πως θα εκπληρωθεί κάθε τους επιθυμία, ενώ τα γράμματα είναι γεμάτα από πολύχρωμες ζωγραφιές και αυτοκόλλητα.

Παιδιά κάθε ηλικίας, από μερικών μηνών με τους γονείς να κάνουν τους «μεσάζοντες» αλλά και μεγαλύτερα, στέλνουν τα γράμματά τους στον Άη Βασίλη. Κάθε χρόνο, στα ΕΛΤΑ καταφθάνουν από 80.000 έως 100.000 γράμματα, μικρών και μεγάλων, με τον κύριο όγκο να ταχυδρομείται μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διάστημα που είναι κλειστά τα σχολεία.

Και, φέτος, η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων προς τον Άη Βασίλη είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των ΕΛΤΑ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πολλές χιλιάδες γράμματα καταφθάνουν στα κεντρικά γραφεία. Σε όσους έστειλαν γράμμα και έχουν σωστά και καθαρά τη διεύθυνση στον φάκελο θα σταλεί πίσω μια όμορφη κάρτα, ένα μήνυμα κι ένα γραμματόσημο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου