Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

~ * Μυστήριο καλύπτει τη «βροχή» νεκρών πουλιών στις ΗΠΑ * ~










Οι κάτοικοι της κωμόπολης Μπιμπ στην Πολιτεία Άρκανσο των ΗΠΑ έγιναν μάρτυρες κατά τη διάρκεια της αλλαγής του χρόνου ενός πρωτόγνωρου και μακάβριου θεάματος: στην περιοχή τους «έβρεξε» νεκρά πουλιά! Η αιτία μάλιστα του μαζικού αυτού θανάτου και της πτώσης των πουλιών παραμένει αδιευκρίνιστη.

Η μυστηριώδης βροχή των μαύρων πουλιών, με το χαρακτηριστικό κόκκινο σημάδι στη φτερούγα τους, άρχισε στις 23.30 τοπική ώρα στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου έχουν καταμετρήσει τουλάχιστον 1.000 νεκρά πουλιά πεσμένα στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Arkansas Times, τα πτηνά μπορεί να επλήγησαν από το χαλάζι σε μεγάλο ύψος, ενώ άλλη εκδοχή «ενοχοποιεί» τα πυροτεχνήματα από τους εορτασμούς της πρωτοχρονιάς που μπορεί να τρόμαξαν τα πουλιά καθώς πετούσαν. Έχει αποκλειστεί δε τόσο η μαζική δηλητηρίαση, όσο και οι τυφώνες που πλήττουν τελευταία την περιοχή και έχουν αφήσει πίσω τους επτά νεκρούς.

Τη Δευτέρα πάντως ειδική επιτροπή θα προβεί στις απαραίτητες νεκρολογικές εξετάσεις δείγματος 65 πουλιών, ώστε να δοθεί και η εξήγηση στο μυστήριο...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου