Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

~ * Νέα πειράματα για να καταρρίψουν τη θεωρία του Αϊνστάιν * ~




 





Οι επιστήμονες που ανακοίνωσαν ότι τα υπο-ατομικά σωματίδια ενδέχεται να ταξιδεύουν ταχύτερα από το φως, αναμένεται να διεξάγουν νέα πειράματα, με έναν διαφορετικό τρόπο.

Οι επιστήμονες επιχειρούν να δώσουν μία σαφή απάντηση στην κριτική που τους έχει ασκηθεί και να έχουν μία ολοκληρωμένη ανάλυση, πριν δημοσιεύσουν τα συμπεράσματά τους.

Οι φυσικοί που ασχολούνται με το πείραμα «Όπερα» ανακοίνωσαν τα πολύπλοκα συμπεράσματα του πειράματός τους πριν από έναν μήνα.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, επιταχυντής σωματιδίων εκτόξευσε δέσμη νετρίνων σε απόσταση 730 χιλιόμετρων, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας (CERN) στην Ελβετία, σε εργαστήριο στην Ιταλία.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι τα νετρίνα έφτασαν 60 νανοδευτερόλεπτα γρηγορότερα από το φως.

Η θεωρία της σχετικότητας του Άλμπερτ Άιστάιν και η γνωστή εξίσωση, ενέργεια ίσον μάζα επί την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο, E=mc(2,) αποτελεί τη βάση της μοντέρνας φυσικής και βασίζεται στην ιδέα ότι τίποτα δεν κινείται γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός. Αν επιβεβαιωθεί η ανακάλυψη για τα νετρίνα οι επιστήμονες θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν τους νόμους της φυσικής του περασμένου αιώνα που διέπουν το σύμπαν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου