Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

~ * Το σπίτι του μέλλοντος θα συγυρίζει μόνο του! * ~



Γιατί να είναι μόνο το ρολόι μας έξυπνο όταν μπορεί να είναι και το σπίτι μας; Η Samsung και η LG παρουσίασαν στην έκθεση CES μια σειρά από έξυπνες οικιακές συσκευές (από χάι τεκ πλυντήρια μέχρι αυτοματοποιημένες ηλεκτρικές σκούπες) που ανταποκρίνονται στις φωνητικές εντολές του ιδιοκτήτη τους και μπορούν να ενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως.

Το Smart Home της Samsung, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στους προσεχείς μήνες, είναι ένα σύστημα που διασυνδέει ψηφιακά όλες τις συσκευές του νοικοκυριού, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να τις ελέγξουμε μέσω μιας εφαρμογής για smartphone: με το κινητό στο χέρι, μπορούμε να ανάψουμε και να σβήσουμε τα φώτα του σπιτιού ή να θέσουμε σε λειτουργία την τηλεόραση, το ψυγείο και την ηλεκτρική κουζίνα. Το σύστημα της Samsung αποτελείται από τρία μέρη:

1Device Control: σύστημα μέσω του οποίου ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται οι συσκευές.

2Home View: κάμερες ενσωματωμένες στις συσκευές προβάλλουν σε πραγματικό χρόνο στο smartphone του χρήστη εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού του.

3 Customer Service: οι συσκευές ενημερώνουν το app όταν χρειάζονται συντήρηση ή επισκευή.

Η κορεατική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας προχώρησε, μάλιστα, σε ζωντανή επίδειξη του συστήματός της στο Λας Βέγκας: ένας υπάλληλός της είπε δυνατά τη φράση «movie mode» (λειτουργία ταινίας) και αυτομάτως τα φώτα του σαλονιού έσβησαν, για να του επιτρέψουν να δει στα σκοτεινά την αγαπημένη του ταινία. Ενας άλλος υπάλληλος έθεσε σε λειτουργία ένα πλυντήριο ρούχων με το πάτημα ενός κουμπιού στο ψηφιακό ρολόι του.

Οι χρήστες του Smart Home θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο για να δουν τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι τους (μέσω μικροκαμερών) όταν βρίσκονται έξω για δουλειά ή για διασκέδαση ή λείπουν σε διακοπές. Επιπλέον, οι «σούπερ ηλεκτρικές σκούπες» της εταιρείας τίθενται μόνες τους σε λειτουργία και κινούνται μέσα στο σπίτι καθαρίζοντας τα πάντα στο πέρασμά τους χωρίς να τα κάνουν όλα... λαμπόγυαλο, καθώς χάρη σε ειδικούς αισθητήρες αποφεύγεται η πρόσκρουση σε έπιπλα, η πτώση από τις σκάλες κ.λπ.

«Το σπίτι του μέλλοντος πρέπει να ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών. Οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε το στέλεχος της Samsung, Αντι Γκρίφιθς.

CHAT ΜΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. 

Παράλληλα, η LG παρουσίασε μια νέα σειρά οικιακών συσκευών που τρέχουν το λογισμικό Homechat. Οι κάτοχοι των συσκευών θα μπορούν να τις θέτουν σε λειτουργία στέλνοντας γραπτά μηνύματα από το κινητό τους τηλέφωνο. Για παράδειγμα, με ένα SMS θα ενεργοποιούν το πλυντήριο ρούχων και θα προθερμαίνουν τον φούρνο τους.

Η γαλλική εταιρεία Archos παρουσίασε το σύστημα Connected Home, οι χρήστες του οποίου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους για να σβήσουν τα φώτα ή να δουν στην οθόνη τους τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι τους.

Οι αναλυτές της τεχνολογίας εκτιμούν ότι τα έξυπνα οικιακά συστήματα θα διαδοθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, αποτελώντας βασικό μέρος του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Τhings), δηλαδή της πλήρους διασύνδεσης όλων των συσκευών και των αντικειμένων καθημερινής χρήσης.

ΠΗΓΗ: tanea.gr



http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=289777&catID=22




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου