Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

~ * Πλαστικοί θόλοι για αποτελεσματικό καθαρισμό...* ~




plastikoitholoi




Κι όμως, φτηνοί πλαστικοί θόλοι που θυμίζουν ιγκλού και περιέχουν βακτήρια θεωρούνται εξίσου αποτελεσματικοί με πανάκριβες εγκαταστάσεις καθαρισμού απόνερων από οργανικά απόβλητα και χημικά, όπως διαπιστώθηκε σε σειρά δοκιμών της νέας μεθόδου σε αρκετές αμερικανικές πόλεις.
Μηχανικοί της Wastewater Compliance Systems, στο Salt Lake των ΗΠΑ, κατασκεύασαν ένα θόλο που άφηνε αρκετό χώρο για τα βακτήρια. Στο εσωτερικό του θόλου, όπως η ρωσική κούκλα μπάμπουσκα, υπάρχουν ακόμη τέσσερις θόλοι γεμάτοι τσαλακωμένο πλαστικό υλικό. Η συνολική επιφάνεια ανέρχεται στα 260 τετραγωνικά μέτρα παρέχοντας στα βακτήρια καθαρισμού πολύ περισσότερο ζωτικό χώρο απ’ ό,τι τα παραδοσιακά αποχετευτικά φράγματα, όπου τα βακτήρια ζουν μόνο στην επιφάνεια του νερού.
Μια άλλη μέθοδος για να επιταχυνθεί η διαδικασία καθαρισμού είναι να αφεθούν τα βακτήρια μέσα στο σκοτάδι, αφού έτσι μπορεί να ανασταλεί η ανάπτυξη των φυκών. Γι’ αυτόν το λόγο οι θόλοι θα πρέπει να ποντιστούν στον πυθμένα της λίμνης.
Μια τρίτη μέθοδος αφορά την άντληση φυσαλίδων αέρα προς τα πάνω μέσω του εσωτερικού των θόλων, ώστε να ανακυκλώνονται τα απόνερα.



undefined 




 http://www.scienceillustrated.gr/?p=4847



















2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ α α α α α α
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Θάλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέραααααααααααα!!!!!!!!!!!...Μια όμορφη ημέραααααααααααα!!!!!!!!!!!......Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή