Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

~ * «Ηλεκτρονικοί» εκβιαστές στα δίχτυα της Δίωξης * ~









Ψηφιακή έρευνα διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελία και σχηματίσθηκε δικογραφία εναντίον ενός 49χρονου άνδρα και μίας 45χρονης γυναίκας, για «απόπειρα εκβίασης», «συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση» και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση». Ενώ αναζητείται και τρίτο πρόσωπο.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε καταγγελία ότι άγνωστος δράστης/ες κατά το χρονικό διάστημα από 05/12/2010 μέχρι και 06/12/2010, ανήρτησαν σε ιστολόγιο, κείμενα με συκοφαντικό περιεχόμενο, ενώ παράλληλα ζητούσαν χρηματική αποζημίωση για να σταματήσουν την ηλεκτρονική διαπόμπευση του θύματος.

Άμεσα διερευνήθηκε όλο το προανακριτικό υλικό, που παρέδωσε ο παθών στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εντοπίσθηκαν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών, στα δίκτυα επικοινωνίας τους. Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγελίας Αθηνών, η οποία εξέδωσε Εισαγγελική Διάταξη για την Άρση του Απορρήτου των επικοινωνιών.

Αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν επιτόπια ψηφιακή έρευνα, στις οικίες των δραστών όπου βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μέσω των οποίων γινόταν η διαχείριση στην ιστοσελίδα, που βρίσκονταν αναρτημένα τα συκοφαντικά και δυσφημιστικά σχόλια.

Την ίδια ώρα εντοπίσθηκαν και διερευνώνται τα ψηφιακά ίχνη του δράστη, που επικοινωνούσε μέσω τηλεπικοινωνιακών δικτύων και εκβίαζε το θύμα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου