Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

~ * BLOG ACTION DAY 2012 ~ η δύναμη του εμείς......yannidakis ...* ~




undefined



Καληνωρίσματα. Το yannidakis από το 2007 συμμετέχει στην Blog Action Day οπότε και αυτή η πρωτοβουλία συστάθηκε και φέτος το θέμα αφορά την δύναμη του συνόλου.

Είναι εύκολο να μιλήσουμε για το σύνολο, να μιλήσουμε για ομάδες ανθρώπων που μαζί προσπάθησαν για κάτι. Από την μακρινή εποχή που οι άνθρωποι κυνηγούσαν μαζί για να φάνε, μέχρι όταν πολεμούσαν μαζί για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, είτε όταν συνεργάστηκαν για να χτίσουν σπίτια, πόλεις, κοινωνίες. Όλα ήταν πάντοτε θέμα της ομαδικής εργασίας των ανθρώπων και σήμερα, η δύναμη του συνασπισμού φαντάζει πιο σημαντική από ποτέ, αφού στην εξέλιξη της σημερινής κοινωνίας οι λίγοι δείχνουν να έχουν επικρατήσει των πολλών που με την πάροδο του χρόνου υποβαθμίζεται η ζωή τους.

Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, όμως σήμερα δεν μετράει τόσο το πλήθος όσο τα όπλα του καθένα, όπως για παράδειγμα το χρήμα, η δημοσιότητα, η ισχύς έναντι άλλων. Αυτοί οι λίγοι κατάφεραν να καταργήσουν την ισότητα καταπατώντας την διαφάνεια, στηριζόμενοι στην διαφθορά και υποβαθμίζοντας την ελευθερία των ανθρώπων. Σήμερα, ολόκληρα έθνη είναι υποδουλωμένα στα χρέη εξαιτίας μιας πολιτικής που χάραξαν οι λίγοι, ολόκληρος λαός είναι αναγκασμένος να θυσιάζει τα όνειρα και τις προοπτικές του για να διορθώσει τα λάθη αυτών των λίγων ή για να τους διατηρήσει κατά έναν εντελώς ειρωνικό τρόπο, στην υψηλή θέση που ήδη κατέχουν.

Όμως δεν πρέπει να χάσουμε τη δύναμη μας. Δεν πρέπει να πιστέψουμε πως ηττηθήκαμε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως οι δυνατότητές μας είναι μεγάλες και μπορούν να εκφραστούν με πολλούς τρόπους. Μπορούν να έχουν πρακτικό αποτέλεσμα και όχι μια μαζική κινητοποίηση που στέλνει κενά πολιτικά μηνύματα μέσα από διαδηλώσεις και απεργίες που πέρα από εφήμερη πίεση, το μόνο που προσφέρουν είναι βήμα στους αναρχικούς και το χάσιμο στο μεροκάματα.

Ο λαός –εμείς- μπορούμε να δείξουμε μεγαλύτερη δύναμη όταν ο ένας προσφέρει στον άλλο. Μπορούμε να μαζευτούμε για έναν κοινό σκοπό. Να προσφέρουμε γνώση, λίγο απ’ το υστέρημά μας, τεχνογνωσία, χρόνο και να βοηθήσουμε τους πολλούς αδύναμους σαν εμάς. Η δύναμη του λαού στον λαό. Χωρίς μεσάζοντες, χωρίς τη συμμετοχή των ολίγων. Τρόφιμα, πρόσβαση στο διαδίκτυο, λίγο νερό, ένα εισιτήριο για τον κινηματογράφο, μερικές ώρες εθελοντικής διδασκαλίας; Όλοι εμείς οι άνεργοι, οι αδικημένοι λίγοι, μπορούμε να προσφέρουμε μεταξύ μας και να φτιάξουμε μια κοινωνία μέσα στην κοινωνία, ένα μικρόκοσμο που το χρήμα θα είναι άχρηστο. Όχι αύριο, σήμερα!

Αναλαμβάνω εγώ, σήμερα, τώρα: Να συντονίσω αυτήν την ιδέα με αφορμή την ημέρα που οι bloggers μιλούν για τον λαό, για τους πολλούς, την δύναμη και την αποτελεσματικότητα τους. Προτείνετε ιδέες να το κάνουμε πράξη, να δούμε τα εφόδια μας να γίνονται χρήσιμο όφελος για εμάς και εμείς να επωφεληθούμε από των άλλων. Να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του εμείς :[


http://www.yannidakis.net/2012/10/blog-action-day-2012.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου