Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

~ * Περιστροφικές κινήσεις καταιγίδες στον Κρόνο * ~








Διαστημικό σκάφος Cassini της NASA, έχει ταξιδέψει το σύστημα Κρόνου σε ένα σύνολο κλίση, ή κλίση, τροχιές που δίνουν οι επιστήμονες της αποστολής ένα ίλιγγο που προκαλεί άποψη των πολικών περιοχών του Κρόνου. Η προοπτική αυτή έχει αποδώσει εικόνες αναστατώσει της σύννεφα και μια δίνη στροβιλίζεται στο κέντρο του διάσημου βόρεια πολική εξάγωνο του Κρόνου.

Τα φαινόμενα αυτά μιμούνται ό, τι Cassini βρίσκεται στο νότιο πόλο του Κρόνου αρκετά χρόνια πριν. Cassini έχει δει επίσης καταιγίδες κύκλους βόρειο πόλο του Κρόνου στο παρελθόν, αλλά μόνο σε υπέρυθρα μήκη κύματος, γιατί το βόρειο πόλο ήταν στο σκοτάδι. (Βλέπε http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?release=2008-192 .), όμως, με την αλλαγή των εποχών Κρόνου, ο ήλιος έχει αρχίσει να σέρνεται πάνω από βόρειο πόλο του πλανήτη.

Αυτό το συγκεκριμένο σύνολο των πρώτων, μη επεξεργασμένων εικόνων ελήφθη στις 27 Νοεμβρίου 2012, από μια απόσταση περίπου 250.000 μίλια (400.000 χιλιόμετρα) από τον Κρόνο.

Περισσότερα πρώτες εικόνες είναι διαθέσιμες στο http://saturn.jpl.nasa.gov/photos/raw/index.cfm . Η αποστολή Cassini-Huygens είναι ένα συνεργατικό έργο της NASA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και την Ιταλική Υπηρεσία Διαστήματος. JPL, ένα τμήμα του California Institute of Technology στη Πασαντένα, διαχειρίζεται την αποστολή Cassini-Huygens για την Επιστήμη Αποστολή της NASA Διεύθυνσης, Ουάσιγκτον. Το Cassini Orbiter και δύο κάμερες επί του σκάφους του έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και συναρμολογούνται στο JPL. Η ομάδα απεικόνισης βασίζεται στο Space Science Institute στο Boulder του Κολοράντο



Jia-Rui Cook 818-354-0850
Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια
jccook@jpl.nasa.gov Steve Mullins 720-974-5859 Space Science Institute, Boulder του Κολοράντο media@ciclops.org 2012-375


http://www.nasa.gov/mission_pages/cassini/whycassini/cassini20121128b.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου