Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

~ * Τροφές-ασπίδα από τον καπνό * ~


Τροφές-ασπίδα από τον καπνό



Τροφές που ελαττώνουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος... Κι όμως υπάρχουν.
Πρώτες και καλύτερες στην μάχη κατά των επιζήμιων για τον οργανισμό τοξίνων ινών είναι οι Βιταμίνες B, E & C σε συνδυασμό με αντιοξειδωτικά.
Οι παραπάνω βιταμίνες φέρεται να ελέγχουν τις επιπτώσεις όσον αφορά στους πνεύμονες.
Φυσικά, ασπίδα είναι και οι πολυβιταμίνες, τα συμπλέγματα Βιταμίνης Β και κυρίως η λήψη τους μέσω των τροφών.
Στο διατροφικό πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνονται:
Dietary plan with insistence on λάχανο, λαχανάκια Βρυξελών, καρότο, σπανάκι και γενικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Μάλιστα, αν και είναι προτιμότερο να καταναλώνονται ωμά, εφόσον μαγειρευτούν ας καταβρέχονται με λίγο ελαιόλαδο. Εξίσου αποτελεσματικά είναι και σε σούπες.
Πέραν της θρεπτικότητάς τους λοιπόν, φροντίζουν και για την αποτοξίνωση του οργανισμού.
Δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγονται οι υδατάνθρακες, αλλά προτιμώνται οι ακατέργαστοι. Καλό είναι να μειώνεται η λήψη ζάχαρης και καφέ. Αντικαθιστώνται ιδανικά από το πράσινο τσάι.



http://www.medisense.gr/medical-news/trofes-aspida-apo-ton-kapno.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου