Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

~ * Τώρα....ήρθε η ώρα της Σιωπής....* ~







Στερνά της ψυχής μου κομμάτια,
πείτε του να σταματήσει να με πονά...
οι μνήμες ανελέητες...
στοχεύουν κατευθείαν την καρδιά....
Σου'δωσα άπειρα σημάδια...
τόσα... όσοι οι κόκκοι της χρυσοστόλιστης άμμου,
στους ωκεανούς των κόσμων....
μέσα από ονειροτάξιδα,
μαζί με την πυξίδα.....
Τώρα....ήρθε η ώρα της Σιωπής....
αφουγκράσου τον ήχο της...
νοιώσε την ...έχει πολλά να σου πεί....
Δές εκεί όπου οι άλλοι δεν μπορούν ,
ο εγωϊσμός και τα κατάλοιπα.....
τους έχουν κλείσει την είσοδο....
κι ας νομίζουν ότι μπορούν.....
δεν μπορούν και το ξέρουν...
κι αυτό είναι που τους θυμώνει....
Εσύ όμως μπορείς...
μου έδειξες δρόμους που λίγοι τους ξέρουν....
κι ακόμη πιό λίγοι διαβήκαν από εκεί....











Κυριακή 12 Μαΐου 2013

~ * Σοκαριστικό! Διαβάστε τι περιέχουν οι οδοντόκρεμες!! * ~






Καθημερινά οι οδοντόκρεμες εξελίσσονται. Σήμερα έχουμε οδοντόκρεμες κατά της πλάκας, της τερηδόνας, της ουλίτιδας, για λεύκανση, για ευαίσθητα δόντια, λευκές, με ρίγες, ακόμα και με γεύση βοδινού για τα σκυλιά!

Ας δούμε αναλυτικά τα συστατικά μιας οδοντόκρεμας του εμπορίου και ας βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.


Η οδοντιατρική φιλοσοφία δεν απέχει πολύ από την ιατρική φιλοσοφία. Δυστυχώς και οι δύο προσανατολίζονται στη θεραπεία των συμπτωμάτων και όχι την πρόληψη. Η προσπάθεια πρόληψης των οδοντιατρικών παθήσεων θα έπρεπε να είναι στραμμένη προς την υγιεινή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής γενικότερα, που εξ’ ορισμού είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο project.

Οι οδοντόκρεμες καθαρίζουν τα δόντια και αφαιρούν τη πλάκα, γεγονός που είναι πλεονέκτημα, αλλά αν επιθυμείτε να διατηρήσετε τα δόντια σας σε καλή υγεία, ίσως οι οδοντόκρεμες και να μη σταθούν οι καλύτεροι σύμμαχοι σας. Ο λόγος;


Μια σύγχρονη οδοντόκρεμα περιέχει τα εξής:
Γλυκερίνη: Η προσθήκη της στην οδοντόπαστα μάλλον δεν είναι και η ιδανική χρήση αυτής της, κατά τα άλλα, πολύτιμης ουσίας. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως η γλυκερίνη αφήνει ένα film πάνω στα δόντια που αποτρέπει τη φυσική τους ικανότητα για αναδόμηση. Επίσης μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μας, αν έχει επεξεργαστεί με χημικά. Και δε νομίζω πως οι βιομηχανίες ψάχνουν τόσο για ποιότητα, όσο για μια φθηνή λύση.

SLS (Sodium Laurel Sulfate): Είναι επιφανειοδραστικός παράγοντας (τασιενεργός ουσία), στον οποίο οφείλεται ουσιαστικά το «καθαριστικό» κομμάτι της οδοντόκρεμας. Αν κάποιες φορές, μετά το βούρτσισμα, νιώσατε να έχετε χάσει την αίσθηση του γλυκού, ευθύνεται το SLS. Είναι αποδεδειγμένα ερεθιστικό για το δέρμα και προστίθεται μόνο σε προϊόντα που ξεπλένονται μετά τη χρήση τους (πχ. σαμπουάν, οδοντόκρεμες), όχι σε αυτά που παραμένουν πάνω στο δέρμα, χωρίς να ξεπλυθούν (πχ. κρέμες). Τα γνωστά μας SLS φημολογείται πως είναι καρκινογόνα. Ωστόσο πολλές εταιρείες τα χρησιμοποιούν στις οδοντόκρεμες τους, ισχυριζόμενες πως είναι ασφαλή. Το ρισκάρετε;

Triclosan: Το συναντάμε συνήθως σε αντιβακτηριδιακά προϊόντα και σε πολλές οδοντόκρεμες του εμπορίου. Κατατάσσεται από τους περιβαλλοντολογικούς οργανισμούς στα εντομοκτόνα, γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο τόσο για τον άνθρωπο, όσο και το περιβάλλον. Ενοχοποιείται για ορμονικές διαταραχές, μυοπάθεια, υπογονιμότητα, αποβολές εμβρύων και καρκίνο του δέρματος. Ακόμη η εκτεταμένη χρήση του συνδέεται με τη κατακόρυφη αύξηση των αλλεργιών στα παιδιά. Όταν το triclosan αντιδράσει με το χλώριο (που περιέχεται και αυτό σε πολλά προϊόντα καθαρισμού), δημιουργούνται επικίνδυνες για την υγεία ενώσεις, όπως το χλωροφόρμιο.

Τεχνητά γλυκαντικά: Είναι ίσως το πρώτο συστατικό που πρέπει να σας κάνει να αμφισβητήσετε τις οδοντόκρεμες. Όλα τα τεχνητά γλυκαντικά είναι καρκινογόνα και καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα, τελεία και παύλα. Ακόμα και στον κύριο στόχο τους, δηλαδή τη καταπολέμηση της παχυσαρκίας, απέτυχαν παταγωδώς, μιας και αποδείχτηκε πως προκαλούν περαιτέρω αύξηση βάρους.

Φθόριο (fluoride): Στη μορφή που υπάρχει στην οδοντόκρεμα, το φθόριο είναι τοξικό. Είναι υποπροϊόν του αλουμινίου και χρησιμοποιείται σε ποντικοφάρμακα και σε βιομηχανικά εντομοκτόνα. Φθόριο σε αυτή τη μορφή δεν υπάρχει πουθενά στη φύση. Ουσιαστικά η προσθήκη του στις οδοντόκρεμες δε κάνει αυτό που υπόσχεται, δηλαδή να προστατεύσει τα δόντια από τη τερηδόνα. Σύμφωνα με τον FDA είναι φάρμακο και ιδιαίτερα τοξικό αν καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα. Με λίγα λόγια δηλητηριάζετε κάθε μέρα τον οργανισμό σας. Μια πολύ μικρή ποσότητα (~3gr) μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικο άντρα 70+kg. Σχόλιο «τροφής»: Καλά, για τον βίο και την πολιτεία του φθορίου έχουμε δει εδώ τι συμβαίνει, μιάς και οι καλές αρχές αυτού του κόσμου φθοριώνουν το νερό μας, έτσι ώστε να το καταναλώνουμε θέλοντας και μη.

Αιθανολαμίνες (DEA): Είναι συστατικό που δίνει αφριστικές ιδιότητες στην οδοντόκρεμα. Προκαλεί ορμονικές διαταραχές και σχηματίζει καρκινογόνες νιτρικές ενώσεις.Επαναλαμβανόμενη χρήση του DEA στο δέρμα (που υπάρχει σε πολλά καλλυντικά και καθαριστικά), αυξάνει το κίνδυνο για καρκίνο ήπατος και νεφρών. Δε ζεις ούτε χωρίς το ένα, ούτε χωρίς το άλλο.

Φορμαλδεΰδη: Αυτή ακριβώς την ουσία που χρησιμοποιούν τα νεκροτομεία σε καθημερινή βάση για τη διατήρηση πτωμάτων, περιέχει και η οδοντόκρεμα σας. Σκοτώνει όλα τα βακτηρίδια στα δόντια μετά από το γεύμα σας και σιγά-σιγά και εσάς. Εάν καταποθεί σε μεγάλη ποσότητα είναι θανατηφόρος.

Υποπροϊόντα του πετρελαίου (Parabens): Προστίθενται στις οδοντόκρεμες για να προσδώσουν απαλή υφή. Παράγωγα του πετρελαίου, σίγουρα δεν είναι συστατικά για να τα βάζετε στο στόμα σας ή οπουδήποτε αλλού. Τόμοι ολόκληροι έχουν γραφτεί για τα parabens, καθώς αφορούν όλα τα ήδη καλλυντικών, δείτε περισσότερα: Χημικά Συντηρητικά – Parabens και καλλυντικά.

Οξείδιο του τιτανίου: Χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία χρωμάτων, κυρίως στο λευκό χρώμα. Στην οδοντόκρεμα, κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά. Δίνει στα δόντια σας, για λίγη ώρα, μια πιο λευκή όψη, ξεγελώντας σας για τις δήθεν λευκαντικές ιδιότητες της οδοντόκρεμας.

Hydrated silica: Είναι μεταλλικό στοιχείο που αποκαλείται και διοξείδιο του πυριτίου. Όταν το διοξείδιο του πυριτίου ενωθεί με άνθρακα, σε υψηλή θερμοκρασία, προκύπτει η σιλικόνη (silicone). Με περαιτέρω επεξεργασία της σιλικόνης προκύπτουν διάφορα πολυμερή, γνωστά ως σιλικόνια, σε μορφή υγρού, γέλης ή ουσίας με ελαστική σύσταση. Είναι απαραίτητη προσθήκη στις οδοντόκρεμες, ώστε να μπορέσει να δράσει το φθόριο (fluoride). Βρίσκεται κυρίως στις οδοντόκρεμες σε μορφή gel και σε αυτές με ρίγες, αλλά και στις λευκές.

Αλλαντοΐνη: Χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει τους ερεθισμούς, που προκαλούνται στους βλεννογόνους (ούλα, χείλη, γλώσσα) από τα παραπάνω χημικά. (Τέλειο;)

Γευστικά βελτιωτικά: Είτε λέγεται μενθόλη, είτε κάπως αλλιώς, χωρίς αυτά η οδοντόκρεμα θα είχε γεύση μπογιάς και λιπαντικού μαζί.


Σας έφτασαν; Μήπως είναι πια καιρός να αρχίσετε να φτιάχνετε τη δική σας οδοντόκρεμα;


Έχω ξανά πει και θα συνεχίσω να το λέω, με κίνδυνο να σας κουράσω, αλλά είναι ζωτική σημασίας και οφείλετε να το αντιληφθείτε, διότι αρκετά «έπαιξαν» στις πλάτες μας:
ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΈΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΏΝΕΤΕ!!!, καιρός να αναλάβουμε την ευθύνη για ότι μας συμβαίνει, διότι η δική μας αδιαφορία, ανοίγει τις πόρτες για να κάνει τα όποια «παιχνίδια» του ο καθένας…







~ * Μυστήριο: Ανακαλύφθηκαν παράξενα λαξευμένα σπήλαια στην Κίνα * ~





Όταν ακούω τη λέξη "σπήλαιο" αμέσως σκέφτομαι "τραχύ". Κι αυτό γιατί ποτέ δεν έχω δει ένα λείο σπήλαιο. Αλλά αυτό άλλαξε σήμερα, χάρη στα σπήλαια Longyou Grotto. Ποιος πιστεύετε ότι λάξευσε αυτά τα σπήλαια; Κάποιοι μεταλλωρύχοι; Κάποιος ψαγμένος αρχιτέκτονας που ήθελε να φτιάξει ένα σπίτι τόσο πολύ κάτω από τη γη που να μην το μάθει ποτέ κανείς; Αν σκέφτεστε κάτι από τα παραπάνω, κάνετε μεγάλο λάθος...

Αυτό το σύμπλεγμα σπηλαίων λαξεύτηκε περισσότερα από 2000 χρόνια πριν, άγνωστο από ποιον και μοιάζει να έγινε από άτομα που είχαν πρόσβαση σε σημερινά μοντέρνα εργαλεία και μηχανήματα!! Χωρίς υπερβολές!! Τα σπήλαια αυτά έχουν ταβάνια ύψους 30 μέτρων σε μερικά σημεία, έκταση περίπου 1200 τετραγωνικών, μια εκσκαφή συνολικού όγκου 900.000 κυβικών μέτρων που παρήγαγε περισσότερα από 36.000 κυβικά μέτρα από μπάζα, 4 στήλες (κολώνες) κατανεμημένες συμμετρικά μέσα σε ένα από τα σπήλαια και άλλα πολλά απίστευτα στοιχεία που σε κάνουν να αναρωτιέσαι "πως το έκαναν αυτό;;". Χωρίς να αναφέρω τα αινιγματικά σημάδια από εργαλεία στους τοίχους που το κάνουν να μοιάζει σαν να χρησιμοποιήθηκε εκσκαφέας βαρέως τύπου. 



Longyou Grotto Cave Complex



Longyou Grotto Cave Complex



Longyou Grotto Cave Complex



Τον Ιούνιο του 1992 ένας χωρικός με το όνομα Wu Anai, αποφάσισε να αντλήσει το νερό από μια τοπική σπηλιά, αποκαλύπτοντας το πρώτο από μια σειρά τεχνητών σπηλαίων στην περιοχή. Μετά από 17 ημέρες άντλησης είχε απομακρυνθεί αρκετό νερό για να αποκαλύψει το σπήλαιο και στοιχεία που έδειχναν πως δεν ήταν φυσικά σχηματισμένα αλλά τεχνητά.

Η λάξευση στους τοίχους και τα ταβάνια έγινε με τέτοιο τρόπο που τα κάλυψε με ένα ομοιόμορφο μοτίβο που πολλοί πιστεύουν ότι περιέχει συμβολισμούς. Είναι όμοια με μερικά κεραμικά, που βρίσκονται σε κοντινό μουσείο και χρονολογούνται μεταξύ του 500 και 800 π.χ.

Μια στιγμή όμως... Χρησιμοποίησαν κεραμικά για να υπολογίσουν ότι το σπήλαιο λαξεύτηκε βάσει αυτών; Προσωπική μου άποψη, είναι ότι το σπήλαιο σαφώς προϋπήρχε και τα κεραμικά έγιναν μεταγενέστερα, στο ίδιο μοτίβο που ακολουθούσαν τα σπήλαια... πιο λογικό δεν είναι;

Στο σπήλαιο Νο1, που είναι ανοιχτό για τους τουρίστες, οι λαξεύσεις έγιναν με απλούς συμβολισμούς αλόγων, ψαριών και πουλιών (Γη, Νερό, Αέρας). Το κεφάλι του πουλιού έχει όμοια εμφάνιση με ένα αγαλματίδιο που ήρθε στο φως στην αρχαιολογική περιοχή Hemudu.

Αυτή η ανακάλυψη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ειδικών από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Πολωνία, την Σιγκαπούρη και των ΗΠΑ. Μια από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις είναι πως κατάφεραν και έμειναν κρυμμένα για περισσότερα από 2000 χρόνια...


Μέχρι να γίνουν κι άλλες έρευνες δεν θα μάθουμε ποτέ για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν εξαρχής ή ποιος τις κατασκεύασε. Έτσι για την ώρα, απλά θα υποθέσω πως ήταν κάποιοι αρχαίοι ανθρακωρύχοι από κάποιον αρχαίο πολύ ανεπτυγμένο πολιτισμό, που έσκαψαν αυτές τις σπηλιές για να βοηθήσουν τους ανθρώπους της περιοχής να επιζήσουν από μια σύγκρουση μετεωρίτη...






Σάββατο 11 Μαΐου 2013

~ * Εντοπίστηκαν νετρίνα υψηλότατης ενέργειας στο Νότιο Πόλο * ~






Δύο σπάνια συμβάντα που παρατηρήθηκαν το 2011 και το 2012 από το τηλεσκόπιο νετρίνων IceCube στο Νότιο Πόλο, αποτελούν τα νετρίνα με την υψηλότερη ενέργεια που έχουν εντοπιστεί ποτέ.
Τα περιστατικά-ρεκόρ έφεραν ενέργεια περίπου 1,04 και 1,14 PeV αντίστοιχα, εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη από την ενέργεια των πρωτονίων στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN.
Τα περισσότερα από τα νετρίνα που φτάνουν στη Γη προέρχονται είτε από τον Ήλιο είτε από την ατμόσφαιρά μας, μέσα από την αλληλεπίδραση με τις εισερχόμενες κοσμικές ακτίνες. Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε την ενέργειά τους, τη στιγμή που πλησιάζουμε την κλίμακα PeV, τα νετρίνα που προέρχονται από μακρινά σημεία τουγαλαξία μας ή και από ακόμα πιο μακρινά μέρη στο ορατό Σύμπαν, τείνουν να κυριαρχούν.
Όταν ένα νετρίνο προσκρούσει σε ένα μόριο νερού στον πάγο, απελευθερώνει σωματίδια υψηλής ενέργειας που κινούνται τόσο γρήγορα, ώστε να εκπέμπουν ενέργεια σε μορφή ακτινοβολίας Cherenkov. Ο σταθμός IceCube ανιχνεύει αυτή την ενέργεια. Όταν τα δύο συγκεκριμένα νετρίνα συγκρούστηκαν με τον πάγο, το κάθε ένα δημιούργησε μία έκρηξη υποατομικών σωματιδίων που είχε έκταση έξι οικοδομικών τετραγώνων.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η ενέργεια είναι απειροελάχιστη μπροστά σε κάποιες κοσμικές ακτίνες που έχουν ανιχνευθεί στο διάστημα. Για σχεδόν έναν αιώνα, οι επιστήμονες προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή αυτών των ακτίνων, όμως οι παρεμβολές στο ταξίδι τους προς τη Γη είναι τόσο ισχυρές που καθιστούν τον εντοπισμό αδύνατο. Αν όμως συνεχιστεί ο εντοπισμός νετρίνων υψηλής ενέργειας, μπορεί εντέλει να προσδιοριστεί αυτή η πηγή, είτε είναι ακτίνα γάμμα, ενεργός γαλακτικός πυρήνας ή κάτι άλλο.



undefined




Οι επιστήμονες που εργάζονται στο Παρατηρητήριο IceCube έχουν υπολογίσει ότι η πιθανότητα πως αυτά τα δύο γεγονότα δεν είναι θόρυβος ή οτιδήποτε άλλο στον ανιχνευτή εκτός από αστροφυσικά νετρίνα, είναι στο επίπεδο του 2,8 σίγμα. Ως εκ τούτου, τα συμβάντα δεν μπορούν ακόμα να χαρακτηριστούν ως η αδιαμφισβήτητη πρώτη παρατήρηση αστροφυσικών νετρίνων. Παρ'όλα αυτά, τα ευρήματα υποδεικνύουν σαφώς πως το τηλεσκόπιο IceCube βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.
Εμπνευσμένοι από την παρατήρηση αυτών των δύο γεγονότων PeV, οι ερευνητές του Παρατηρητηρίου IceCube εργάζονται ήδη πάνω σε μια ανάλυση με μια βελτιστοποιημένη τεχνική που θα είναι πολύ πιο ευαίσθητη σε παρόμοια περιστατικά χαμηλότερης ενέργειας.
Τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σύντομα και μπορούν να παράσχουν περισσότερα στοιχεία για αυτό το πιθανότατα αστροφυσικό σήμα.






~ * Καλλιπάτειρα * ~






Η Καλλιπάτειρα, κόρη του Ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου, ήταν η πρώτη γυναίκα της αρχαιότητας που μπήκε μέσα σε αθλητικό χώρο και παρακολούθησε τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι κανονισμοί απαγόρευαν την είσοδο και την παρακολούθηση των γυμνικών αγώνων για τις γυναίκες, αλλιώς τιμωρούνταν σε θάνατο με κατακρήμνιση από το βραχώδες όρος Τυπαίο. Η Καλλιπάτειρα, θέλοντας να θαυμάσει το γιο της Πεισίροδο που αγωνιζόταν στην πάλη, πήρε την τόλμη και περιφρονώντας τη σχετική απαγόρευση και την επαπειλούμενη ποινή, μεταμφιέστηκε σε γυμναστή όπου και εισήλθε και παρακολούθησε τον αγώνα.
Προδόθηκε όμως από τον υπέρμετρο και δικαιολογημένο ενθουσιασμό της για τη νίκη του γιου της. Ωστόσο, δεν της επιβλήθηκε η θανατική ποινή, καθώς η οικογένειά της είχε βγάλει σειρά Ολυμπιονικών (πατέρα, σύζυγο, αδέλφια, γιο και ανιψιό).
Η ιστορία της Καλλιπάτειρας έκανε εντύπωση τόσο στους συγχρόνους της, όσο και στις μετέπειτα γενεές μέχρι που ενέπνευσε και τον Λορέντζο Μαβίλη, ο οποίος της αφιέρωσε ένα σονέτο του που θεωρείται ένα από τα ωραιότερα δεκατετράστιχα ποιήματά του.






Καλλιπάτειρα





«Ἀρχόντισσα Ροδίτισσα, πῶς μπῆκες; 

Γυναῖκες διώχνει μιὰ συνήθεια ἀρχαία 


ἐδῶθε.» «Ἔχω ἕνα ἀνίψι, τὸν Εὐκλέα, 


τρία ἀδέρφια, γιό, πατέρα, Ὀλυμπιονίκες·


νὰ μὲ ἀφήσετε πρέπει, Ἑλλανοδίκες, 

κι ἐγὼ νὰ καμαρώσω μὲς τὰ ὡραῖα 


κορμιά, ποὺ γιὰ τὸ ἀγρίλι τοῦ Ἡρακλέα 


παλεύουν, θαυμαστὲς ψυχὲς ἀντρίκειες.


Μὲ τὲς ἄλλες γυναῖκες δὲν εἶμ᾿ ὅμοια· 

στὸν αἰῶνα τὸ σόι μου θὰ φαντάζει 


μὲ τῆς ἀντρειᾶς τ᾿ ἀμάραντα προνόμια·


μὲ μάλαμα γραμμένο τὸ δοξάζει 

σὲ ἀστραφτερὸ κατεβατὸ μαρμάρου 


ὕμνος χρυσός, τοῦ ἀθάνατου Πινδάρου.»





Λορέντζος Μαβίλης









~ * Ο ρόλος της μητέρας μέσα από την αρχαιότητα * ~







Για μας τους Έλληνες όλα ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα από όσο στους άλλους λαούς. Μπορούμε να πάρουμε διδάγματα από τους αρχαίους Έλληνες σοφούς όλων των εποχών. Ένας από αυτούς είναι ο μεγαλύτερος επικός ποιητής όλων των αιώνων Όμηρος. Ο Όμηρος αναφέρει πολλά για τη θεά – μητέρα Θέτιδα, αφού ήταν μητέρα ενός από τους κορυφαίους ηγέτες του τρωικού πολέμου, του Αχιλλέα.
Θεά αυτή παντρεύτηκε τον θνητό βασιλιά της Φθίας Πηλέα. Επομένως και ο γιος του Αχιλλέας ήταν θνητός. Μάλιστα η Ειμαρμένη είχε προδιαγράψει το μέλλον του. Θα πέθαινε νέος.
Έτσι, η Θέτιδα αποφάσισε να κάμει αθάνατο το γιο της. Μεταχειρίστηκε πολλά μέσα, αλλά δεν το κατόρθωσε. Τελικά τον «εβάπτισε» στα ύδατα της Στυγός, όπου οι θεοί έδιναν τους φοβερούς όρκους τους. Ενώ όμως όλο το σώμα του βράχτηκε στα ύδατα «έμεινε σ’ αυτόν θνητό το άβρεχτο μέρος του σώματος από το οποίο τον κρατούσε η Θέτιδα». Ήταν η φτέρνα (η αχίλλειος πτέρνα).
Σαν μάνα δεν ήθελε να πάει ο γιος της στην Τροία, για να μη πεθάνει νέος. Γι’ αυτό τον έκρυψε στο παλάτι του Λυκομήδη βασιλιά στο νησί Σκύρο. Τον έντυσε μάλιστα με γυναικεία ρούχα. Τον ανακάλυψε, όμως, ο πολυμήχανος Οδυσσέας...
Η θεά – μητέρα Θέτιδα δεν έπαψε ούτε στιγμή να παρακολουθεί με άγρυπνο βλέμμα τον μονάκριβο γιο της Αχιλλέα στο στρατόπεδο των Αχαιών, έξω από τα τείχη της Τροίας. Έτσι, ο Όμηρος μας πληροφορεί στην Ιλιάδα Α352, ότι ο Αχιλλέας, όταν προσβλήθηκε από τον Αγαμέμνονα, επικαλέστηκε τη μητέρα του λέγοντας: «Μάνα, αφού με γέννησες για να είμαι ολιγόζωος, ο Ολύμπιος Ζευς, που στα ψηλά βροντά, τιμή με κάθε τρόπο έπρεπε να μου δώσει τώρα δε ούτε τόσο δα δεν με ετίμησε. Βέβαια ο γιος του Αντρέα, ο μεγαλοκράτορας βασιλιάς Αγαμέμνων, με εξευτέλισε...».
Όταν η Θέτιδα άκουσε, ένοιωσε την φωνή του γιου της που του πελάγους τα κύματα είχαν φέρει, σαν καταχνιά ξεπρόβαλε από την ασπριδερή θάλασσα. «Παιδί μου γιατί κλαις; Ποια θλίψη την ψυχή σου παραδέρνει. Μίλησε φανερά και μέσ’ στον νου σου μην το κρύβεις, για να το μάθωμε και οι δύο (Ιλιάδα Α362).
Ο Αχιλλέας της μίλησε για την αδικία και την προσβολή που του έγινε από τους Αχαιούς και την παρακαλεί να ζητήσει από τον Δία να τον βοηθήσει. Τον βοήθησε και εδώ. Ακολουθεί ο θάνατος του φίλου του Πατρόκλου, τον οποίο εσκότωσε ο Έκτορας σε μονομαχία. Η Θέτιδα τρέχει ξανά στο γιο της. Θρήνησε φοβερά και η ίδια για το θάνατο του φίλου του γιου της. Ο Αχιλλέας ορκίζεται να εκδικηθεί τον θάνατο του Πατρόκλου. Επιπλέον ο Έκτορας πήρε τα όπλα του Αχιλλέα, που έφερε ο Πάτροκλος. Παρακαλεί την μητέρα του να πάει στον Ήφαιστο, για να φτιάξει νέα όπλα. Εδώ έχομε την κατασκευή της γνωστής ασπίδας του Αχιλλεά, όπως την περιγράφει ο Όμηρος στην Ιλιάδα Σ, 447-610.
Με λίγα λόγια η Θέτιδα, αν και θεά, τρέχει κάθε στιγμή να βοηθήσει το γιο της, όπως θα έκανε μία οποιαδήποτε μητέρα.
Στην Οδύσσεια στην Ραψωδεία Λ (Νέκυια) ο Όμηρος παρουσιάζει τον Οδυσσέα να κατεβαίνει στον Άδη με εντολή της Κίρκης για να συναντήσει το μάντη Τειρεσία και να τον ρωτήσει για τη σωτηρία του ίδιου και των συντρόφων του. Εδώ ο Όμηρος τοποθετεί μια από τις θαυμαστότερες και τις συγκινητικότερες συναντήσεις που αναφέρονται στον παγκόσμιο ποιητικό λόγο, την συνάντηση του περιπλανωμένου Οδυσσέα με την Αντίκλεια την οπτασία της μητέρας του, που πέθανε στη διάρκεια που αυτός βρισκότανε στην Τροία.
Τα μάτια του δάκρυσαν στο αντίκρυσμα της μητέρας του, η καρδιά του χτυπά δυνατά. Και αμέσως, ύστερα από τις θυσίες, που γινότανε σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αρχίζει μεταξύ μητέρας και γιου ο περίφημος διάλογος.
Εκείνη τον ρωτά πως βρέθηκε ζωντανός μέσα στα μαύρα σκοτάδια. Εκείνος της ζητά πληροφορίες για την ίδια (πώς πέθανε), για τον γέρο Λαέρτη τον πατέρα του (πώς ζει), για το γιο του που άφησε παιδί στην Ιθάκη, τον Τηλέμαχο, για τη γυναίκα του την Πηνελόπη, αν κυβερνά ακόμη το σπίτι ή αν παντρεύτηκε κανέναν άλλον άρχοντα του νησιού;
Η μητέρα του Οδυσσέα απαντάει σε όλα του τα ερωτήματα. Για το δικό της θάνατο προσθέτει ότι ούτε η Άρτεμις την χτύπησε με τα βέλη της, ούτε καμιά αρρώστεια βαρειά την πήρε στον άλλο κόσμο. Αλλά ο καημός ο δικός του, η πίκρα που της άφησε, οι στενοχώριες που ένοιωθε περιμένοντας τόσον καιρό το καλόγνωμο παιδί της, όλα αυτά την πήραν από τη γλυκειά ζωή.
Έτσι του μίλησε η πεθαμένη μητέρα του και ο Οδυσσέας καθώς την άκουγε, αισθανόταν να μεγαλώνει μέσα του η επιθυμία να τρέξει κοντά της. Τρεις φορές ρίχτηκε ο Οδυσσέας για να την αγκαλιάσει και τις τρεις φορές του ξέφυγε, σαν τον ίσκιο, σαν να ήταν όνειρο...
Με αυτή την προϊστορική αναδρομή αποδεικνύεται σε ποιο βάθος προβάλλεται από την ανθρώπινη ζωή η φιγούρα της μητέρας. Αυτό της δίνει έναν τόνο ιερότητας και παγκοσμιότητας μαζί. Αυτό την κάνει αξία απόλυτη, παραπάνω από τις άλλες ανθρώπινες διακρίσεις και τοποθετήσεις. Η μητρική ιδιότητα βρίσκεται πάνω από ιθαγένειες, από λαούς, από φυλές και κοινωνικές τάξεις...
Μία κάπως ξεχωριστή είναι η περίπτωση της Νιόβης. Η μυθολογία αναφέρει ότι η Νιόβη ήταν κόρη του Ταντάλου και σύζυγος του Αμφίονα, βασιλιά της Θήβας. Από τον Όμηρο αναφέρεται ως ευτυχής βασίλισσα, γιατί είχε 7 γιους και 7 θυγατέρες. Ανέθρεψε 14 ωραιότατα τέκνα. Αλλά υπερηφανεύτηκε πολύ και είπε ότι ήταν ανώτερη από την Λητώ που γέννησε μόνο δύο παιδιά, τον Απόλλωνα και την Άρτεμη.
Η Λητώ και τα παιδιά της εξοργίστηκαν. Γι’ αυτό με το τόξο φόνευσαν όλα τα παιδιά της Νιόβης. Έμειναν δε άταφα επί 9 ημέρες, διότι ο Δίας απολίθωνε όσους επιχειρούσαν να τα θάψουν. Την 10η ημέρα οι θεοί περισυνέλεξαν και έθαψαν αυτά. Η Νιόβη από τη φρίκη έμεινε άλαλη και ακίνητη σαν να απολιθώθηκε. Μια θύελλα την άρπαξε και κλαίοντας την μετέφερε στη Φρυγία (Μ. Ασία). Εκεί την άφησε επάνω στο όρος Σίπυλον, όπου και παραμένει ακόμη χύνοντας δάκρυα. Επάνω στο όρος Σίπυλον ένας βράχος παρουσιάζει την μορφή μιας γυναίκας, που κλαίει, όπως λένε στους επισκέπτες της περιοχής: Αυτή είναι η Νιόβη.
Τον μύθο εκμεταλλεύτηκε ο λατίνος ποιητής Οράτιος στο έργο του «Μεταμορφώσεις». Είναι ποίημα διδακτικής ποιήσεων και διαιρείται σε 15 βιβλία.








~ * Η Γιορτή της Μητέρας...* ~






Η γιορτή της μητέρας στην Ελληνική Μυθολογία


Η Αρχαία Ελλάδα είναι η πρωταρχική πηγή αναφοράς στην "γιορτή της μητέρας". Ήταν γιορτή της άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της η Ρέα η σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας. 


Η πρωταρχική αναφορά για γιορτή της μητέρας και της μητρότητας έρχεται από την αρχαία Ελλάδα. Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά κατόπι στην κόρη της Ρέα σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η "Μητέρα των Θεών" και σαν η πρώτη μητέρα καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Η αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.







Η γέννηση του Δία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η γέννηση του Δία από την Ρέα όπως παρουσιάζεται από τους αρχαίους συγγραφείς.

Ο Κρόνος άκουσε από τους γονείς του τον Ουρανό και την Γαία να προφητεύουν ότι θα τον εκθρόνιζε ο ίδιος του ο γιος όπως έκανε αυτός τον δικό του πατέρα. Θορυβημένος ο Κρόνος αναγκάζει την Ρέα να του παραδίνει τα νεογέννητα παιδιά τους κι αυτός χωρίς δισταγμό τα καταπίνει ώστε να μη γεννηθούν και να μην κινδυνεύσει ο θρόνος του. Έτσι ο Ποσειδώνας, ο Πλούτωνας, η Εστία, η Δήμητρα και η Ήρα καταλήγουν στο στομάχι του πατέρα τους. 

Γεμάτη απόγνωση η Ρέα και κουρασμένη από τις συχνές εγκυμοσύνες και χωρίς να έχει γίνει ακόμα μητέρα αποφασίζει να ξεγελάσει τον άσπλαχνο Κρόνο. Έτσι όταν έρχεται η ώρα να γεννήσει τον Δία ζητά βοήθεια από τους γονείς της. Εκείνοι την στέλνουν να γεννήσει το Δία στην Κρήτη. Εκεί στο όρος Ίδη και στη σπηλιά της Δίκτης η Ρέα γεννά τον Δία. 

Την ανατροφή του μωρού αναλαμβάνουν οι νύμφες και οι ιερείς Κουρήτες. Οι Κουρήτες, όποτε έκλαιγε ο Δίας, για να μην ακούει ο Κρόνος τα κλάματα του παιδιού χτύπαγαν τα δόρατά τους επάνω στις ασπίδες τους και χόρευαν για να κάνουν θόρυβο. Οι νύμφες τάιζαν το μωρό με το γάλα της κατσίκας της Αμαλθείας που κατά κάποια άλλη εκδοχή ήταν νύμφη.

Η Ρέα επέστρεψε στον άντρα της και όταν ο Κρόνος της ζήτησε το νεογέννητο αυτή τύλιξε με πάνες μια πέτρα και του την έδωσε να την καταπιεί. Μια άλλη εκδοχή λέει πως ο δύσπιστος Κρόνος της ζήτησε να θηλάσει το μωρό και καθώς εκείνη παρίστανε πως θηλάζει έπεσε γάλα από το στήθος της και έτσι δημιουργήθηκαν οι γαλαξίες.







Όταν ο Θεός έφτιαξε τις μαμάδες

Όταν ο καλός Θεός δημιουργούσε τις μητέρες, βρισκόταν στην έκτη μέρα συνεχούς δουλειάς, όταν ο άγγελος εμφανίστηκε και είπε: "Παιδεύεστε πολύ με αυτό το δημιούργημα."

Και είπε ο Θεός: " Έχεις διαβάσει τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει αυτό εδώ; Πρέπει να είναι εντελώς αδιάβροχο αλλά όχι πλαστικό, να έχει 180 μετακινούμενα μέρη που να μπορούν να αντικαθίστανται, να κινείται πάνω σε χυμένο καφέ και σε άλλα τροφικά κατάλοιπα, να έχει ποδιά που εξαφανίζεται όταν σηκώνεται, ένα φιλί που να θεραπεύει οτιδήποτε από ένα σπασμένο πόδι μέχρι μια ερωτική απογοήτευση, και να έχει έξι ζευγάρια χέρια."

Ο άγγελος κούνησε το κεφάλι του αργά και είπε: "Έξι ζευγάρια χέρια...με κανέναν τρόπο."

"Δεν είναι τα χέρια που μου δημιουργούν προβλήματα," είπε ο Θεός. "Είναι τα τρία ζευγάρια μάτια που πρέπει να έχουν οι μητέρες."

"Αυτά θα υπάρχουν στο στάνταρ μοντέλο;" ρώτησε ο άγγελος. 

Ο Θεός έγνεψε καταφατικά. "Το ένα ζευγάρι για να βλέπει μέσα από κλειστές πόρτες όταν αυτή ρωτάει, "Τι κάνουν τα παιδιά εκεί;" όταν ήδη αυτή ξέρει. Το άλλο ζευγάρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού της για να βλέπει όσα δεν μπορούσε αλλά πρέπει να ξέρει, και φυσικά ένα τρίτο ζευγάρι εδώ μπροστά για να μπορεί να βλέπει πότε ένα παιδί κάνει γκάφες και να λέει, "Καταλαβαίνω και σ' αγαπώ," χωρίς να χρειάζεται να βγάλει λέξη.









"Κύριε," είπε ο άγγελος αγγίζοντας ευγενικά το μανίκι του, "Ξεκουραστείτε τώρα. Αύριο είναι άλλη μέρα.".

"Δεν μπορώ," είπε ο Θεός. "Είμαι πολύ κοντά στο να δημιουργήσω κάτι που μοιάζει τόσο πολύ με μένα. Ήδη έχω κάνει μία πού θεραπεύει μόνη της τον εαυτό της όταν είναι άρρωστη, που μπορεί να ταΐσει μια οικογένεια έξη ατόμων με μια μπουκιά ψωμί και που μπορεί να βάλει ένα εννιάχρονο παιδί να σταθεί κάτω από το ντους." 

Ο άγγελος περιτριγύρισε το μοντέλο της μητέρας πολύ αργά. "Είναι πολύ απαλή," αναστέναξε."

"Αλλά και πολύ σκληρή!" είπε ο Θεός με έμφαση. "Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να κάνει ή τι μπορεί να αντέξει μια μητέρα."

"Μπορεί να σκέφτεται;"

"Όχι μόνο σκέφτεται, αλλά μπορεί να λογικεύει και να συμβιβάζει," είπε ο Δημιουργός. 

Τελικά ο άγγελος έσκυψε πάνω της  άγγιξε με το δάχτυλο του το μάγουλό της. "Εδώ υπάρχει μια διαρροή," είπε. "Σας το είπα, προσπαθήσατε να τοποθετήσετε πάρα πολλά σ' αυτό το μοντέλο."

"Δεν είναι διαρροή," είπε ο Θεός. "Είναι ένα δάκρυ."

"Και σε τι χρησιμεύει;"

"Είναι για χαρά, λύπη, απογοήτευση, πόνο, μοναξιά και υπερηφάνεια."

"Είστε μεγαλοφυΐα," είπε ο άγγελος.

Ο Θεός κοίταξε μελαγχολικά, "Δεν το έβαλα εγώ εκεί."










Είπαν του ήλιου “γιορτάζει η μάνα”
κι εκείνος βάλθηκε με φως τη γη να ντύνει.
Είπαν της θάλασσας “γιορτάζει η μάνα”
κι αμέσως έγινε η φουρτούνα γαλήνη.
Το ‘μαθαν τα πουλιά, “γιορτάζει η μάνα”
και το τραγούδι τους ξεχείλισε πλημμύρα.
Το ‘μαθαν τα άνθη, “γιορτάζει η μάνα”
και μοσχοβόλησε η πλάση χίλια μύρα.
Τ’ άκουσε η βροχή, αλλά δεν έκλαψε
δάκρυ δεν κάνει να κυλήσει αυτή τη μέρα.
Τ’ άκουσε ο ουρανός κι άνοιξε διάπλατα
πείτε ευχές, μύριες ευχές για τη μητέρα........







Ποιός την κούνια μας κουνάει,
όταν είμαστε μικράκια;
Ποιός χαμογελά στο πλάι
και γλυκά μας λέει λογάκια
και τον ύπνο προσκαλεί;
Η μαμά μας η καλή!


Τα μαλλιά μας ποιός χτενίζει;
Ποιός μας καμαρώνει, αλήθεια;
Ποιός παιχνίδια μας χαρίζει;
Ποιός μας λέει τα παραμύθια
στη φωτίτσα μας σιμά;
Η γλυκιά μας η μαμά!


Κι όταν κάποτε ένα στόμα
κάτι με θυμό μας λέει,
κι όταν παρακούμε ακόμα,
ποιός πονεί και σιγοκλαίει
κι έχει πίκρα στην καρδιά;
Πάντα η μάννα μας, παιδιά!

Στέλιος Σπεράντσας







οτι πιο ενοιωσα γλυκο
ειν το δικο σου σ αγαπω
η πιο γλυκια η αγκαλια
η πιο αγγελικη μορφη
η πιο γνωριμη φωνη
μαμα -μανουλα-μανα
δεν ειχα αλλο πιο πολυ 
απ τη δικη σου τη στοργη
το πιο σπουδαιο φυλαχτο
ειν η δικη σου η ευχη
μαμα -μανουλα- μανα.......





~ * 650 εκατομμύρια χρόνια σε 2 λεπτά * ~

~ * BEWARE: BLASTING IN THE AREA (MAY 10, 2013) * ~







Για δεύτερη εβδομάδα στη σειρά, στεφανιαίες εκτινάξεις μάζας καταραμένος έξω από τον Ήλιο με ρυθμό σχεδόν δύο ανά ημέρα (Απρίλιος 28 - Μάιος 4, 2013). Και πάλι, θα συνυπολογίζονται δέκα CME, για τις έξι ημέρες, μερικά από τα φωτεινά, ισχυρές εκρήξεις. Αυτά ελήφθησαν από το STEREO (μπροστά) διαστημόπλοιο; s στεμματογράφο, στο οποίο τα μαύρα μπλοκ του δίσκου ο Ήλιος (που αντιπροσωπεύεται από το λευκό κύκλο), έτσι ώστε να μπορούμε να παρατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά αμυδρά πέρα ​​από αυτό. Η Sun προβλέπεται να πλησιάζει μέγιστη διάρκεια της δραστηριότητας: ο συνδυασμός των σχεδόν 30 CME, κατά τη διάρκεια Απρίλιος 18 - Μάιος 4 περίοδος φαίνεται να ταιριάζει με αυτή την πρόβλεψη, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε.


SOHO ξεκίνησε Εβδομαδιαία Pick της κάποια στιγμή μετά την αποστολή εβδομαδιαία εικόνα ή ένα βίντεο κλιπ στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Rose Κέντρο) στη Νέα Υόρκη. Εκεί, το SOHO Weekly Pick εμφανίζεται με κάποια σχόλια σχετικά με μια μεγάλη οθόνη plasma.






Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

~ * Mανώλης Λιδάκης - Για Να Σε Συναντήσω...* ~









Αχ, για να γεννηθείς εσύ κι εγώ.......
Γι' αυτό, για να σε συναντήσω.......
Γι' αυτό έγινε ο κόσμος μάτια μου.......
Γι' αυτό, για να σε συναντήσω ........





Ακούς???????.......Γι' αυτό έγινε ο κόσμος μάτια μου.......
Γι' αυτό, για να σε συναντήσω ........




~ * Eπιλογή μας η σκλαβιά?......* ~







Τελικά είναι επιλογή μας η σκλαβιά.....το διαλέγουμε....διαλέγουμε το κλουβί μας....το φτιάχνουμε...το ντύνουμε...το στολίζουμε και μπαίνουμε μέσα.....και μετά ξεχνάμε....ξεχνάμε που είναι η πόρτα ή το παράθυρο για να φύγουμε....να βγούμε έξω....μετά τα πάντα έχουν γίνει ένα και δεν ξεχωρίζουν γιατί ένα λεπτό στρώμα μπογιάς ή πολυκαιρισμού έχει καλύψει τα πάντα......πόρτες και παράθυρα....και θα πρέπει να ξύσεις για να δείς που είναι και να τα ανοίξεις....για να μπορέσεις να βγεις ξανά απο εκεί....να ανασάνεις.......







~ * Χρόνος...αρχέγονος....μακρινός....* ~






Ο χρόνος καταγράφει στις σελίδες του εικόνες....ήχους....μυρωδιές....αγγίγματα...λόγια και λόγια....γέλια...δάκρυα....αν δεν κάνω λάθος...τα δάκρυα είναι στις σελίδες του περισσότερο από όλα τ'άλλα.....Του αρέσουν τα κενά και οι επαναλήψεις.....το παιχνίδι και ο αιφνιδιασμός....οι απότομες στροφές αλλά και οι αργοί αέναοι κύκλοι......το τρέξιμο σε μιάν απατηλή ευθεία όσο και η κάθετη αυτοκτονική βουτιά......Του αρέσει η ακινησία περισσότερο από τις παροδικές εξάρσεις.....μα πάνω απ' όλα του αρέσει η αιματηρή μονομαχία μνήμης και λήθης στο αλωνάκι της ψυχής.....Τούτο το τελευταίο συμβαίνει επειδή ο χρόνος ισχυρίζεται ότι του αρέσει η δικαιοσύνη.....γι' αυτό και κρατάει κρυμμένο στο μανίκι του ένα στιλέτο.....με το οποίο, όταν έρθει η περίφημη εκείνη ώρα εκδικείται με σκοπό να επανορθώσει......
Ένα στιλέτο που δεν κόβει στα τυφλά... μα έχει την ικανότητα να μπορεί να αναγνωρίζει και να μπορεί να δίνει εξιλέωση.......

ΡΕΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ




~ * Η EasyJet θα ψεκάσει την ατμόσφαιρα με ηφαιστειακή στάχτη δήθεν για τεστ ασφάλειας! * ~





Έναν ολόκληρο τόνο ηφαιστειακής στάχτης ετοιμάζεται να ξαμολύσει στον αέρα η αεροπορική εταιρεία Easy Jet!

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet σχεδιάζει να περάσει τα νέα αεροσκάφη της από έλεγχο του συστήματος AVOID (Airborne Volcanic Object Imaging Detector) για να τεστάρει την ικανότητά τους να ανιχνεύουν και να αποφεύγουν τη στάχτη από τυχόν εκρήξεις ηφαιστείων - έτσι λένε, δηλαδή.






Δοχεία με πούδρα ηφαιστεικής στάχτης
Το όλο τεστ, που θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο στο αεροδρόμιο Λούτον, θα έχει ως εξής: δύο αεροπλάνα της Airbus θα σκορπίσουν στάχτη από ύψος 9.000 μέτρων δημιουργώντας ένα τεχνητό ηφαιστειακό νέφος. Τα αεροσκάφη της EasyJet θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την τέφρα από απόσταση 100km και να συνεχίσουν την πτήση τους.

Για την όλη αυτή επιχείρηση θα συνεργαστεί με την Nicarnia Aviation. Έχει ήδη συλλέξει στάχτη από το ηφαίστειο Εϊγιαφιατλαγιουκούλ της Νότιας Ισλανδίας, του οποίου η έκρηξη το 2010 είχε ως αποτέλεσμα την εξάπλωση ηφαιστειακής τέφρας για πολλές μέρες στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα την καθήλωση της εναέριας κυκλοφορίας σε όλη τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη.

Κι εφόσον, λένε, οι δοκιμές έχουν επιτυχία, το σύστημα AVOID μάλλον θα λάβει την έγκριση των εναέριων αρχών προκειμένου οι πτήσεις να πραγματοποιούνται με ασφάλεια σε περιπτώσεις ηφαιστειακών εκρήξεων. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν και άλλες εταιρείες επαναλλάβουν τη δοκιμή, ή η δοκιμή χρειαστεί από μόνη της επανάλλειψη...
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Μόλις είδαμε την είδηση νιώσαμε όπως κάποιος ακούει ένα κακόγουστο ανέκδοτο και μάλιστα ειπωμένο με περίσσια επιστημονικοφάνεια.

Πρώτα απ' όλα η Easy Jet δεν είναι μια τυχαία, μα καθόλου τυχαία εταρεία! Είναι μια εταιρεία χαμηλού κόστους που ενοχοποιείται από πολλούς για συμμετοχή της στους χημικούς αεροψεκασμούς, αυτό που μερικοί θέλουν ντε και καλά να μας πείσουν ότι γίνεται για λόγους Γεωμηχανικής, δηλαδή για διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας!

Δείτε το βίντεο, με μερικά από τα 'περίεργα' της Easy Jet



H Nicarnia Aviation, με την οποία συνεργάζεται για να γίνει η όλη επιχείρηση είναι μια νέα εταιρεία που κάνει τέτοιου είδους καταμετρήσεις η οποία συστάθηκε το 2010. Ακριβή ημερομηνία δεν ανεφέρεται στο μινιμαλιστικό ιστολόγιο τους... λίγα λόγια... μετρημένες κουβέντες... Όμως το ηφαίστειο, από το οποίο συνέλεξαν στάχτη και τώρα θα την ξαναρίξουν στον αέρα, εξεράγη τον Απρίλιο του 2010!!! Πότε πρόλαβαν κι έστησαν την εταιρεία; Ή μήπως την είχαν στημένη από πριν;











" Η Nicarnica Aviation είναι αφοσιωμένη στο να παρέχει λύσεις απομακρυσμένης τηλεπισκόπησης για την ανίχνευση και τη μέτρηση των κινδύνων στον κλάδο των αερομεταφορών. Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια με μια μακρά ιστορία δοκιμών, τεκμηρίωσης και δημοσιεύσεων για να αποδείξει τη βιωσιμότητά του."







Είναι θυγατρική της Nicarnica που είναι μια άκρως εξειδικευμένη εταιρεία ανάπτυξης UV και IR τεχνολογίες απεικόνισης για τον προσδιορισμό SO2 και επικίνδυνων σωματιδίων τέφρας στον αέρα.

Τι είχε ακριβώς συμβεί όταν το ηφαίστειο της Ισλανδίας είχε εκραγεί; Εκτός από το γεγονός ότι είχαν ακυρωθεί οι πτήσεις για μερικές μέρες, ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ!!
Γεωμηχανική ή ανθρωπομηχανική;










Πριν από ένα περίπου χρόνο, περιβαλλοντικές οργανώσεις κατάφεραν να ακυρώσουν τη δοκιμή της μεθόδου Γεωμηχανικής του 'τεχνητού ηφαιστείου'. Η μέθοδος αυτή βασίζεται στη μίμηση της έκρηξης ενός ηφαιστείου και το γέμισμα της ατμόσφαιρας με σωματίδια όπως θειικό άλας, ώστε να δημιουργηθούν τα αποτελέσματα που φέρνει μια αληθινή έκρηξη: αντανάκλαση ηλιακής ενέργειας - σκοτείνιασμα του ήλιου.

Τον Ιούλιο του 2012, η Guardian δημοσιεύει άρθρο για επικείμενουςψεκασμούς από μπαλόνια γεμάτα χημικά σωματίδια και συγκεκριμένα θειικό άλας για ακριβώς τους ίδιους λόγους. Ακυρώθηκε μετά από κατακραυγή περιβαλλοντικών οργανώσεων και διάφορων ακτιβιστικών ομάδων συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που είναι ενάντια στους χημικούς αεροψεκασμούς.











Τα προγράμματα αυτά των Γεωμηχανιστών βρίσκουν ανταπόκριση στην ελίτ που νοιάζεται τόσο πολύ για τον πλανήτη αλλά και τους ανθρώπους πάνω του κι έτσι χρηματοδοτούνται απλόχερα, με πρώτο και καλύτερο, τον αξιολάτρευτο φιλάνθρωπο Μπιλ Γκέιτς!!!

Ναι, ο ίδιος Μπιλάκος που έχει κάνει ίδρυμα και τρέχει πίσω από τα μαυράκια της Αφρικής με μια ένεση στο χέρι για τα τους κάνει εμβόλια, που αργότερα θα τα αφήσουν παράλυτα, στείρα ακόμα και νεκρά ( κι αν δεν κάθονται φρόνιμα τα εμβολιάζει υπό την απειλή όπλου
), που δίνει διαλέξεις στο TED λέγοντας ότι ο πληθυσμός πρέπει να μειωθεί για να μην αναπνέουν τόσο πολλοί άνθρωποι και γελάδια και παράγουν CO2, και που είναι μεγαλομέτοχος της Μονσάντο, επίσης εταιρείας που προσφέρει τις υπηρεσίες της στον αποπληθυσμό της γης, με καρκίνο και στειρότητα!

Και τώρα θέλετε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά είναι τυχαία και δεν συνδέονται μεταξύ τους;

Τυχαίο που η Easy jet κατηγορείται για ψεκασμούς;
Τυχαίο που ακυρώθηκαν οι φανερές προσπάθειες για κάργα ψέκασμα με θείο;
Τυχαίο που ο Γκέιτς αγαπάει με τόση ειλικρίνεια τη Γεωμηχανική, με ακριβώς την ίδια που έχει για τους εμβολιασμούς των παιδιών της Αφρικής;
Τυχαίο ότι το εγχείρημα θα γίνει μήνα Αύγουστο, όχι γιατί είναι παχιές οι μύγες, αλλά επειδή είναι ο μόνος μήνας που δεν μπορούν να ψεκάσουν λόγω καθαρού γαλανού ουρανού;
Τυχαίο που άνοιξε η εταιρεία την ίδια χρονιά που έσκασε το ηφαίστειο;
Τυχαίο που επιλέχθηκε ένα αεροδρόμιο μόλις 56 χλμ από την καρδιά του Λονδίνου;
Τυχαίο ότι ανακοινώνεται, χωρίς καν να ερωτηθεί ο κόσμος αν γουστάρει να φάει θείο στο κεφάλι και στα πνευμόνια του καλοκαιριάτικα, και...
Μήπως 'κατά τύχη' στα βαρέλια τους εμπεριέχονται και τίποτε άλλα υλικά;;; Γιατί... ποιος άραγε θα το μάθει;
Στην τύχη μας είμαστε αφημένοι κι αυτή μόνο καλή δεν μοιάζει. Από τη μια τα στόματα ερμητικά κλειστά κι από την άλλη μερικά που ανοίγουν δήθεν για να διαφωτίσουν, αλλά το αποτέλεσμα είναι να παραπλανήσουν, ταυτίζοντας τους ψεκασμούς με τη Γεωμηχανική και το σώσιμο του πλανήτη. Αν δεν αντιδράσουν οι Άγγλοι για αυτό που σκοπεύουν να τους κάνουν, τα τεστ και τα πειράματα θα επαναληφθούν, κι από άλλες εταιρείες, σε άλλες πυκνοκατοικημένες περιοχές, με διάφορους λόγους και αιτίες. Δεν πάει καιρός, που και η NASA ξαμόλυσε χημικά με πυραύλους για να 'μελετήσει' κι αυτή τα jet stream
Μελέτη στη μελέτη και πείραμα μετά το πείραμα, ευκαιρία δεν χάνουν να γεμίσουν την ατμόσφαιρα με τόνους χημικά, αφού φαίνεται το άνεπίσημο' ψέκασμα δεν τους είναι πια αρκετό. Αυτοί επιταχύνουν. Εμείς;






Το αεροδρόμιο Λούτον, μόλις 56 χλμ από το Λονδίνο