Σάββατο 4 Μαΐου 2013

~ * Sun Emits Mid-Level Flare * ~




Ο ήλιος εκπέμπει ένα mid-level ηλιακή έκλαμψη, κορυφώθηκε στις 1:32 μ.μ. EDT στις 3 Μαΐου του 2013. Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι ισχυρές εκρήξεις της ακτινοβολίας. Επιβλαβείς ακτινοβολίες από μια έκλαμψη δεν μπορεί να περάσει μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης για να επηρεάσει σωματικά τους ανθρώπους στο έδαφος, όμως - όταν αρκετά έντονη - που μπορεί να διαταράξει την ατμόσφαιρα στο στρώμα όπου το GPS και επικοινωνίας ταξιδιωτικών σήματα. Αυτό διαταράσσει τα ραδιοσήματα για όσο χρονικό διάστημα η έκλαμψη είναι σε εξέλιξη, και η διακοπή ρεύματος ραδιόφωνο για αυτήν την έκλαμψη έχει ήδη υποχωρήσει.







Solar της NASA Dynamics Observatory συνέλαβε αυτή την εικόνα ενός M5.7-class φωτοβολίδα στις 3 Μαΐου 2013, στις 1:30 μ.μ. EDT. Αυτή η εικόνα δείχνει φως στο 131-angstrom μήκος κύματος, το μήκος κύματος του φωτός που μπορεί να δείξει υλικό στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες μιας ηλιακής έκλαμψης και ότι συνήθως αλλάζουν χρώμα στο teal. Credit: NASA / SDO / AIA > 


Αυτή η έξαρση έχει χαρακτηριστεί ως φωτοβολίδα M5.7-class. M-class εκλάμψεις είναι οι πιο αδύναμοι φωτοβολίδες που μπορεί να προκαλέσει ακόμα κάποια αποτελέσματα χώρου καιρό κοντά στη Γη. Αύξηση του αριθμού των εξάρσεων είναι αρκετά συχνές, αυτή τη στιγμή, ως συνήθως 11-ετή κύκλο του ήλιου δραστηριότητα αναδιατάσσουν επάνω προς ηλιακό μέγιστο, το οποίο αναμένεται στα τέλη του 2013.






Μια έκρηξη της ηλιακής υλικού ξεπηδά από την αριστερή πλευρά του ήλιου σε αυτό που είναι γνωστό ως μια έκρηξη σημασία. Αυτή η εικόνα συνδυάζει τρεις εικόνες από Solar Dynamics Observatory της NASA συνέλαβε στις 3 Μαΐου 2013, στις 1:45 μ.μ. EDT, όπως ακριβώς και μια M-class ηλιακή έκλαμψη από την ίδια περιοχή σε ύφεση. Οι εικόνες περιλαμβάνουν το φως από το 131 -, 171 - και 304-Angstrom μήκη κύματος. Credit: NASA / SDO / AIA > Μεγαλύτερη εικόνα


Ενημερώσεις θα παρέχονται όπως είναι διαθέσιμα στην έξαρση και αν υπήρχε μία στεφανιαία μαζική εκτίναξη, ένα άλλο ηλιακό φαινόμενο που μπορεί να στείλει ηλιακά σωματίδια στο διάστημα και να επηρεάσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα των δορυφόρων και στη Γη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου