Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

~ * Art Rock του Hoyo de Sanabe * ~



Ένα παράθυρο στο παρελθόν

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΔΩ ΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ .......ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ...........ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΤΟ LINK ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙΤΕ....ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ..........






Hoyo de Sanabe στη Δομινικανή Δημοκρατία είναι γνωστή για το ότι μερικά από τα καλύτερα art rock σε όλες της Καραϊβικής.

Εκατοντάδες εικονογραμμάτων βαμμένο σε μαύρο χρώμα μπορεί να βρεθεί στη σπηλιά με την πλειοψηφία που βρίσκεται στο βόρειο τοίχο εντός των πρώτων 50 μέτρων από την ανατολική είσοδο. Περίπου ένα petrogyphs δωδεκάδα βρίσκονται εντός της δυτικής εισόδου.

Πολλά μοτίβα ιερόγλυφο φαίνεται σε μεγάλο βαθμό να σχετίζεται με τα θέματα της θεραπείας και τον τοκετό, όπως περιγράφεται από τα πρώτα χρονικογράφοι των αυτόχθονων ζωής, Fray Ramón Pane και Bartolomé de las Casas.

Για να διερευνήσουν αυτή την υψηλής ευκρίνειας
GigaPan , χρησιμοποιήστε τα στοιχεία ελέγχου που βρίσκεται στο αριστερό μέρος της εικόνας, κάντε κλικ και σύρετε και μετακινηθείτε με το ποντίκι σας ή χρησιμοποιήστε βέλους για τα πλήκτρα του πληκτρολογίου σας για να πλοηγηθείτε αριστερά ή δεξιά και το συν και μείον τα κλειδιά για να μεγεθύνετε και έξω. Κάντε κλικ στο "Προβολή όλων" για να δείτε ολόκληρη την εικόνα. Κάντε κλικ στις επιμέρους στιγμιότυπα να τονίσει συγκεκριμένες σκηνές στις εικόνες και να αποκαλύψει συναρπαστικές πληροφορίες για τους μύθους και τις έννοιες πίσω από αυτές.

Σχετικά με Εικόνες
Η τρέχουσα έρευνα από
Domingo Αμπρέου και Daniel DuVall και φωτογραφίας από τον Robert Mark φέρνουν το αρχαίο ιστορίες πίσω από αυτή την τέχνη στο κοινό, όπως ποτέ δεν πριν.

Ένα από τα πάνελ ιερόγλυφο φαίνεται να απεικονίζουν, εν μέρει, ένας μύθος που περιγράφεται από Fray Ramón Pane του Deminán Caracaracol, τα αδέρφια του τρία και ο παππούς τους, Bayamanacoel, που έφτυσε ένα πώμα από cohoba (α παραισθησιογόνα πράκτορα που παρασκευάζεται από τους σπόρους των Anadenathera Peregrina ) στο πίσω μέρος του Deminán. Αυτή η σκηνή δείχνει δύο θεοί αγωνίζονται για να σώσει τη ζωή του Deminán με περικοπές ανοιχτή του για να κυκλοφορήσει ένα live χελώνα!

Άλλες πλάκες απεικονίζουν ζεύγη anthropomorphs μεταφέρουν ένα τρίτο εκσφενδονίζεται μεταξύ τους, ίσως σε μια τοποθεσία για την επούλωση ή ταφή. Άλλα μοτίβα είναι μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν από σαμάνους θεραπεία για να φοβίσει και να διώξει τις ασθένειες και ακόμα άλλοι δείχνουν τα στοιχεία εισπνοή cohoba οποία συνδέθηκε επίσης με θεραπευτικές πρακτικές. Επίσης, αξιοσημείωτη είναι απεικονίσεις anthropomorphs με πρησμένα κοιλιές, ίσως έγκυος, και των χελωνών που συνδέθηκαν με τη γονιμότητα και τη μητρότητα στη μυθολογία Taino.

Η πιο χαρακτηριστική φιγούρα τόσο από πλευράς μεγέθους και της θέσης της στο κέντρο του μετρητή 30 μεγάλες πίνακα φαίνεται να είναι ένα σκυλί. Τα σκυλιά ήταν παρόντες εδώ, στο προ-Κολομβιανή εποχή, αν και δεν είναι γνωστό ότι ήταν σχετίζεται με κάποια θέματα θεραπεία ή τη γονιμότητα.

Περισσότερα εξερεύνησης θα συνεχίσει να αποκαλύψει βραχογραφίες στη Δομινικανή Δημοκρατία, και περισσότερη έρευνα θα συνεχίσει να αποκαλύψει τις πιθανές σημασίες αυτών των αρχαίων αλλά εξακολουθεί επιτακτικοί σκηνές. Μάθετε περισσότερα για την προσωπική του ιστοσελίδα, ο Daniel DuVall του
danielduvall.com.



.nationalgeographic.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου