Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

~ * Φουκουσίμα: Βρήκαν πλουτώνιο στο έδαφος * ~









Πλουτώνιο βρέθηκε στο έδαφος σε διάφορα σημεία του συγκροτήματος του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταίτσι, που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, πριν από δύο εβδομάδες.

Την ανακοίνωση για τον εντοπισμό του πλουτωνίου την έκανε η εταιρία διαχείρισης του πυρηνικού εργοστασίου, TEPCO.

Σύμφωνα με την εταιρία, που βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση, το πλουτώνιο που βρέθηκε δεν βλάπτει την ανθρώπινη υγεία και τα δείγματα από το έδαφος ελήφθησαν πριν από μια εβδομάδα. Μάλιστα, ο εντοπισμός του δεν θα γίνει αιτία για να ανασταλούν οι εργασίες, επισήμαναν ειδικοί.

Αυτά ήταν και τα τελευταία άσχημα νέα για το εργοστάσιο, το οποίο προκαλεί έντονη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα. Η Tepco δείχνει να προετοιμάζεται για μακρά μάχη στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει τα προβλήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο και αξιωματούχοι της είπαν ότι μπορεί να χρειαστούν «μήνες ή ακόμη και χρόνια» για να αντιμετωπιστεί πλήρως η κρίση. Η ίδια εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι ραδιενεργό νερό διαρρέει από έναν από τους αντιδραστήρες. Και σαν να μην έφταναν αυτά, η Greenpeace επισήμανε ότι εντόπισε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας έξω από τη ζώνη αποκλεισμού, γύρω από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Πάνω από 11.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17.739 αγνοούνται στην Ιαπωνία, ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό των 9 ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε. Το κόστος από τις ζημιές υπολογίζεται στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια-νούμερο που παραπέμπει πλέον στην πιο δαπανηρή φυσική καταστροφή που έχει καταγραφεί στον πλανήτη.


tanea.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου