Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

~ * Transforming Galaxies * ~



Markarian 779 has a distorted appearance because it is likely the product of a recent galactic merger between two spirals.


Πολλοί από τους γαλαξίες του Σύμπαντος είναι σαν το δικό μας, εμφανίζοντας όμορφες σπειροειδείς βραχίονες περιτύλιγμα γύρω από ένα φωτεινό πυρήνα. Παραδείγματα αυτής της καταπληκτικής εικόνα, που λαμβάνονται με την κάμερα Wide Field 3 σχετικά με τη NASA / ESA διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, περιλαμβάνουν την κλίση γαλαξία στο κάτω μέρος του πλαισίου, λάμπει πίσω από ένα γαλαξία αστέρων Way, και το μικρό κύκλο στην κορυφή του κέντρου.

Άλλες γαλαξίες είναι ακόμα odder στο σχήμα. Μαρκαριάν 779, ο γαλαξίας στην κορυφή αυτής της εικόνας, έχει μια παραμορφωμένη εμφάνιση, επειδή είναι πιθανό το προϊόν μιας πρόσφατης γαλαξιακή συγχώνευση μεταξύ δύο σπείρες. Αυτή η σύγκρουση κατέστρεψε τους σπειροειδείς βραχίονες των γαλαξιών και διάσπαρτα πολλά από αέριο και σκόνη τους, μετατρέποντάς τα σε ένα ενιαίο ιδιόμορφο γαλαξία με ένα μοναδικό σχήμα.

Ο γαλαξίας αυτός είναι μέρος του καταλόγου Μαρκαριάν, μια βάση δεδομένων με πάνω από 1500 γαλαξίες όνομά ΕΙΝΑΙ Μαρκαριάν, ο Αρμένιος αστρονόμος ο οποίος μελέτησε τους στη δεκαετία του 1960. Αυτός που ρωτήθηκαν για τον ουρανό φωτεινά αντικείμενα με ασυνήθιστα ισχυρή εκπομπή στο υπεριώδες.

Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προέλθει από διάφορες πηγές, ώστε ο Μαρκαριάν κατάλογος είναι αρκετά διαφορετική. Μια υπέρβαση της υπεριώδους εκπομπών μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της από τον πυρήνα ενός "ενεργού" γαλαξία, που τροφοδοτείται από μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε γεγονότα της έντονης σχηματισμού αστεριών, που ονομάζονται αστρικές εκρήξεις, που ενδεχομένως προέρχονται από γαλαξιακές συγκρούσεις. Μαρκαριάν γαλαξίες είναι, ως εκ τούτου, συχνά το αντικείμενο των σπουδών με στόχο την κατανόηση ενεργών γαλαξιών, αστρικές εκρήξεις δραστηριότητας, και τις αλληλεπιδράσεις των γαλαξιών και συγχωνεύσεις







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου