Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

~ * Κάρτα διαδρομών σε… δαχτυλίδι * ~




Τις γνωστές «έξυπνες» κάρτες διαδρομών, που χρησιμοποιούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε πολλές χώρες του εξωτερικού, φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το δαχτυλίδι «Sesame Ring» που αναπτύσσουν δύο φοιτητές του ΜΙΤ. Συγκεκριμένα, «στόχος» του Sesame Ring είναι η Charlie Card που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις των κατοίκων της Βοστώνης και, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του στη σχετική σελίδα του Kickstarter- όπου στράφηκαν για να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση- η έμπνευση τους ήρθε λόγω του γεγονότος ότι ξεχνούσαν ξανά και ξανά τις κάρτες τους.
Όπως αναφέρεται στην σελίδα, «έχοντας χάσει το τρένο πολλές φορές ενώ ψάχναμε τις Charlie Cards μας (‘έξυπνες’ κάρτες που χρησιμοποιούνται για τις μαζικές μεταφορές στη Μασαχουσέτη), αναζητήσαμε μία λύση στην wearable τεχνολογία. Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς, δημιουργήσαμε μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης το Sesame Ring, που υποστηρίζεται από την ΜΒΤΑ»


undefined


Το αδιάβροχο Sesame Ring περιέχει τσιπ RFID και δουλεύει ακριβώς όπως μία τέτοια κάρτα: ο χρήστης «βάζει λεφτά» σε αυτό και το τοποθετεί στο σχετικό σκάνερ που υπάρχει στις εισόδους των σταθμών ΜΜΜ. H Massachusetts Bay Transportation Authority (ΜΒΤΑ) έχει δώσει ήδη την έγκρισή της στο gadget, ενώ φαίνεται πως η διαδικασία συγκέντρωσης χρηματοδότησης είναι επιτυχής, καθώς έχει ξεπεραστεί ήδη κατά πολύ το ποσό που είχε ζητηθεί από τους δημιουργούς (είχαν ζητηθεί 5.000 δολάρια, ενώ έχουν συγκεντρωθεί 10.723, και μένουν ακόμα 17 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας).
«Το ταξίδι μόλις ξεκινά. Το ενδιαφέρον και η υποστήριξή σας θα τροφοδοτήσουν το πάθος μας και θα οδηγήσουν το project σε ύψη που μπορούμε μόνο να φανταστούμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το δαχτυλίδι, κάνοντάς το πιο κομψό, μεταλλικό και πολυλειτουργικό» αναφέρουν σχετικά οι δημιουργοί του στην σελίδα τους στο Kickstarter, παρέχοντας επίσης δυνατότητες εξατομίκευσής τους, μέσω διαφορετικών χρωμάτων και μεγεθών.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου