Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

~ * Τεχνολογίες του «Iron Man» από τον Έλον Μασκ * ~


undefined



Ο Έλον Μασκ εξελίσσεται σε μία από τις δημοφιλέστερες μορφές του κόσμου της τεχνολογίας: ο συνιδρυτής των Paypal και Tesla Motors και ιδρυτής της Space X παρουσιάζει συχνότατα εξαιρετικά φιλόδοξα προγράμματα και σχέδια υψηλής τεχνολογίας, τα οποία φαντάζουν σαν να βγαίνουν από ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας/ «τρελός επιστήμονας» που πρόσφατα απασχόλησε την επικαιρότητα με το φιλόδοξο υπερταχύ σύστημα μεταφοράς Hyperloop φαίνεται πρόθυμος και ικανός να τα κάνει πραγματικότητα.
Στην τελευταία του «αποκάλυψη», ο Μασκ, υπέρμαχος του αποικισμού του Άρη, ο οποίος είναι πίσω από επαναστατικά  προγράμματα όπως το αυτοκίνητο Tesla Model S, το «σούπερ τρένο» Hyperloop και τον καινοτόμο αιωρούμενο πύραυλο Grasshopper, ανακοίνωσε στο Twitter πως σύντομα θα ανεβάσει βίντεο όπου θα παρουσιάζεται σχεδιασμός ενός τμήματος πυραύλου με χειρονομίες, μέσω της χρήσης τεχνολογίας ολογραμμάτων, που στη συνέχεια θα εκτυπώνεται άμεσα σε τιτάν ιο.


undefined


Καθώς ο παραλληλισμός με τα ολογράμματα που χρησιμοποιεί ο κινηματογραφικός «Iron Man», Tόνι Σταρκ, στο εργαστήριό του ήταν αναπόφευκτος, ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει πως, «όχι, δεν πρόκειται να φτιάξω τη στολή του Iron Man, ωστόσο ο σχεδιασμός μέσω ολογράμματος που ελέγχεται με χειρονομίες είναι στʼαλήθεια χρήσιμος», συμπληρώνοντας πως «βρήκαμε πώς να σχεδιάσουμε τμήματα πυραύλων μόνο με χειρονομίες στον αέρα». Ερωτώμενος από τον Τζον Φαβρό, σκηνοθέτη του «Iron Man», εάν η όλη διαδικασία θα θυμίζει τα ολογράμματα που παρουσιάζονται στις ταινίες, απάντησε «Ναι. Το είδαμε στην ταινία και το κάναμε πραγματικότητα. Καλή ιδέα!».






Πολλοί έχουν παρομοιάσει τον Έλον Μασκ με τον πολυεκατομμυριούχο εφευρέτη και υπερήρωα τον κόμικ, Τόνι Σταρκ, λόγω των φιλόδοξων σχεδίων του. Μία άλλη τεχνολογία που παραπέμπει στον «Iron Man»», από την Space X του Μασκ, πραγματοποίησε πρόσφατα με επιτυχία νέα δοκιμή: ο πύραυλος Grasshopper ολοκλήρωσε επιτυχώς την πτήση του, πετώντας σε ύψος 250 μέτρων και στη συνέχεια πραγματοποιώντας οριζόντια πτήση 100 μέτρων, αιωρούμενος πάνω από το έδαφος, πριν επιστρέψει και προσγειωθεί στην εξέδρα εκτόξευσής του. Ο Grasshopper προορίζεται να αποτελέσει τον «πατριάρχη» μίας σειράς επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων, που θα μειώσουν το κόστος των αποστολών της εταιρείας στο Διάστημα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου