Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

~ * Κίνα: H μεγάλη απόδραση ενός εκατομμυρίου κατσαρίδων * ~


undefined


Εκατοντάδες χιλιάδες κατσαρίδες «απέδρασαν» από εκτροφείο της ανατολικής Κίνας, όταν άγνωστος κατέστρεψε το πλαστικό θερμοκήπιο, στο οποίο αναπτύσσονταν για να χρησιμοποιηθούν σε σκευάσματα της παραδοσιακής ιατρικής.
Όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το περιστατικό σημειώθηκε στο Νταφένγκ, στην επαρχία Τζιανγκσού, πριν από μερικές ημέρες. Οι κατσαρίδες διέφυγαν με προορισμό τις καλλιέργειες αραβοσίτου της περιοχής, όπου οι αρμόδιες αρχές έστειλαν πενταμελές κλιμάκιο με στόχο την εκπόνηση σχεδίου για την εξουδετέρωση των εντόμων.
Ο ιδιοκτήτης του εκτροφείου, Ουάνγκ Πενγκσένγκ, δήλωσε ότι είχε επενδύσει πάνω από 16.000 δολάρια για να αγοράσει 102 κιλά αυγών κατσαρίδων του είδους Periplaneta Americana. Σύμφωνα με το Ουάνγκ, όταν ο «άγνωστος δράστης» έσκισε το θερμοκήπιο, πάνω από 1,5 εκατομμύριο έντομα είχαν ήδη επωαστεί και τρέφονταν καθημερινά με «φρούτα και μπισκότα».
Οι υπέρμαχοι της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, στην οποία χρησιμοποιούνται είδη ζώων και φυτών – απειλούμενων σε κάποιες περιπτώσεις – πιστεύουν ότι το εκχύλισμα της συγκεκριμένης κατσαρίδας έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μπορεί να καταπολεμήσει φλεγμονές και να ενισχύσει τη γενικότερη άμυνα του οργανισμού.
Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι, διαβεβαιώνοντας ότι θα προχωρήσουν σε «μεγάλης κλίμακας απολύμανση» στην περιοχή. Αξιωματούχοι ωστόσο ανέφεραν ότι προετοιμάζονται για «μακρά μάχη» εναντίον των εντόμων, καθώς οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των κατσαρίδων που διέφυγαν είναι συντηρητικές, ενώ τα έντομα πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς.
Εκτός από αναστάτωση στους κατοίκους, η είδηση έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο Ουάνγκ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με απώλειες χιλιάδων δολαρίων, αφού περίμενε να κερδίζει πάνω από 160 δολάρια ανά κιλό κατσαρίδων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου