Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

~ * Βιονικός άνθρωπος παρουσιάζεται στο Λονδίνο * ~









Το πρωτότυπο ενός βιονικού ανθρώπου εκτίθεται για πρώτη φορά στο Λονδίνο, φέρνοντας μας ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον
Ένας βιονικός άνδρας παρουσιάζεται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου πλήρως «εξαρτημένος» αφού το λειτουργικό του σύστημα περιλαμβάνει καρδιά και πνεύμονες, τεχνητό αίμα, ακόμη και βιονική σπλήνα !

Όλα ξεκίνησαν όταν οι παραγωγοί ενός τηλεοπτικού προγράμματος επικοινώνησαν με τον δόκτορα Μπέρτολντ Μάγιερ, έναν χαρισματικό επιστήμονα του Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης προσκαλώντας τον να αναδημιουργήσει τον εαυτό του σε βιονική μορφή. Ο ίδιος χρησιμοποίει εδώ και πολλά χρόνια προσθετική τεχνολογία.

«Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το τεχνητό αίμα που κυκλοφορεί μέσα από αυτούς τους σωλήνες, γιατί είναι φτιαγμένο από νανοσωματίδια, που μπορούν να δεσμεύουν οξυγόνο, όπως κάνει και το κανονικό αίμα. Αλλά αυτό δεν είναι κανονικό αίμα, είναι νανοσωματίδια. Νόμιζα ότι όλα αυτά ήταν επιστημονική φαντασία, γι’ αυτό και μου φάνηκαν όλα εντυπωσιακά. Με χαροποίησε το γεγονός επίσης ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα εμφυτευμένο τεχνητό νεφρό, που μπορεί να αντικαταστήσει ένα προβληματικό νεφρό, χωρίς να χρειάζεται να γίνει μεταμόσχευση. Επομένως νομίζω ότι είναι τεράστια τα οφέλη που θα φέρει αυτή η τεχνολογία. Ήξερα αρκετά, εννοείται, για τις προσθετικές εφαρμογές, αλλά το τι είμαστε ικανοί να πετύχουμε σε σχέση με τα τεχνητά όργανα, ειλικρινά με εντυπωσίασε βαθιά», τονίζει ο Μπέρτολντ Μάγιερ.

Πίσω από τις ίριδες του βιονικού μοντέλου, υπάρχει ένα ζευγάρι εμφυτευμένων αμφιβληστροειδών το οποίο του προσφέρει μια εικόνα του κόσμου. Η τεχνολογία των προσθετικών μελών είναι προς το παρόν πανάκριβη και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί είναι αμφίβολο αν θα την χρηματοδοτήσουν για το ευρύ κοινό.

Ο βιονικός άνδρας θα εκτίθεται στο Λονδίνο μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Πηγή: Euronews.com




http://www.24news.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=9183




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου