Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

~ * Νορβηγία: Χάθηκε χαρακτικό του Ρέμπραντ που στάλθηκε...με το ταχυδρομείο * ~




Μια νορβηγική γκαλερί έχασε ένα χαρακτικό έργο του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου Ρέμπραντ, αξίας 8.600 δολαρίων, το οποίο είχε αποστείλει ταχυδρομικώς προκειμένου να γλιτώσει τα χρήματα της ασφάλισης και της αποστολής του με ειδικές ταχυμεταφορές, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της.
Η γκαλερί Σόλι Μπρουγκ, στο Γκρεάκερ - 80 χλμ νοτίως του Όσλο- αγόρασε ένα αντίγραφο του χαρακτικού Ρέμπραντ «Λίβεν Βίλεμς, φαν Κόπενολ, δεξιοτέχνης γραφέας», που φιλοτεχνήθηκε περί το 1658, από έναν Βρετανό έμπορο τέχνης, μόνο που το έργο ουδέποτε έφθασε στα χέρια των αγοραστών διότι απλώς τα νορβηγικά ταχυδρομεία το έχασαν!
«Η χρήση ενός ειδικού ταχυμεταφορέα και η ασφάλιση των έργων είναι πολύ ακριβή και γι’ αυτό έως σήμερα χρησιμοποιούσαμε το κανονικό ταχυδρομείο», τόνισε ο επικεφαλής της γκαλερί Όλε Ντέριε.
Το έργο «αξίζει 40 με 50.000 κορώνες (6.900 με 8.600 δολάρια) και τα ταχυδρομεία μας προσφέρουν αποζημίωση μόλις 500-1.000 κορώνες», πρόσθεσε.
Ο Ντέριε τόνισε πως η γκαλερί του, η οποία ειδικεύεται στην έκθεση έργων των Ντίρερ, Ρέμπραντ, Γκόγια, Μουνκ και Νταλί, έλαβε ειδοποίηση να παραλάβει το δέμα, αλλά όταν πήγαν να το πάρουν εκείνο δε βρισκόταν πουθενά.
Ο Ντέριε αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του Βρετανού πωλητή του έργου, επικαλούμενος τον κώδικα εμπιστευτικότητας.
«Λυπούμεθα που συνέβη αυτό. Εμείς του συστήσαμε να χρησιμοποιήσει έναν πιο κατάλληλο τρόπο αποστολής όταν αποστέλλει τεμάχια που αξίζουν τόσο όσο αυτό, συνοδευόμενα με την κατάλληλη ασφάλεια», τόνισε η εκπρόσωπος των ταχυδρομείων Χίντε Έμπελτοφτ-Σκάουγκρουντ.


Πηγή: ΑΜΠΕ



http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/08/2012_458039



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου